<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Jumaat, 15 April 2016

Bercuti ke cameron highland April 2016

Percutian yang tidak dirancang

Assalamualaikum, alhamdulillah masih diberi kesempatan menulis.istimewanya ketika ini saya berada di CH bersama keluarga.

Kebetulan, mmg ada booking hotel kat brincang nih, bukan pun sebab nak pergi,saja jer nak test power booking melalui www.booking.com.sekali dia call masa hari patutnya check in, mr woo dari silverhotel, aku kata aku tak dapat pergi sebab ada hal.dia kata takper boleh tukar tarikh ,just call sahaja.suami plak dengar..jeng2 dia seperti orang mengantuk disorong bantal :-) dia tanya u nak pergj ker? Aku plak tanya boleh ker??? Dia kata bolehlah lagipun jumaat (15/4) cuti..hihi sukanya,lama betul tak g Ch.5 tahun lalu.mesti anak2 suka.

Lepas ank2 balik skolah pukul 7pm, aku dah siap2 standbykan barang, lepas makan dan solat kami terus bergerak.dari melaka 8.30pm, mula plan nk terus naik malam tuh jugak,tapi bila ingat2kan balik jalannya,x berani plak.kami singgah di tapah pukul 12am sampai, di hotel kawan.ni hotel baru , rm88 semalam dulu kami pergi tiada lagi hotel nih, nmpaknya ada 2-3 hotel budget di tapah nih, mudahlah korang nak try nnt.

Selepas sarapan pagi kami terus ke Ch, lalu lata iskandar-ch,pengalaman lalu sini, ada pemandangan, lerkampungan orang asli dan hutan2 yg cantik,sungguh menikmati kejadian ALLAH,tetapi jalannya banyak selekoh tajam dan berpusing2 jugak, si kakak sampai mabuklah, kami pun sama.perghhh satu perjalanan yg penat jugak, hihihi.

Alhamdulillah sampai jugak di brincang, terus call mr woo tapi dia kata pukul 2 baru boleh check in.dia suh dtg pukul 2 padahal kami dah ada dpn hotel dia.mmg banyak jugak hotel budget disini, kebetulan masih lenganv lagi. So pusing2 check in hotel remix, sambil menunggu masa kami pergi pusing2 di brincang.

Hotel kami check in nih, hotel budget rm138 semalam, oklah ada 1 katil queen dan katil single,cukup lah untuk kami.

Teruja jugaklah bila cuaca disini sejuk, sbb dkalo di bawah dilanda musim el nino,huhu..bumi melaka kurang huhan,ketandusan ..yg penting anak2 happy ,lama jugak tak bawak mereka travel.sesekali oklah kan.

Sempat jugaklah meround di pasal malam di brincang nih, semua jual benda yg sama buah2 dan sayuran,biasalah strawberry wajib,anak pun nak jugak.baby bella ajer kurang gemar.

So now kami berehat malam nih, esok nak balik dah.meriah lagi dengar diluar tuh, jalan mmg jem bila hujung minggu.semoga perjalanan pulang kami esok di mudahkan.

Okeyyy! Mau tidooo...sejukkk woo



Khamis, 26 Mac 2015

KHASIAT GARAM BUKIT SERTA KEBAIKANNYA

Garam bukit memang ada keajaibannya tersendiri.Buat pertama kalinya, Saya menggunakan  garam bukit apabila seorang kawan menasihatkan Saya agar mengamalkan mandi dengan garam bukit kerana Saya sentiasa nampak lesu dan penat.

Secara kebetulan di rumah ada garam bukit Bario yang sudah lama tersimpan di dapur. Mungkin kerana kesibukan Saya mengurus rumah dan pergi bekerja ,sehinggakan garam ajaib ini terlupa khasiatnya.

Sebenarnya garam bukit Bario ini suami beli sewaktu dia bertugas di Bario Sarawak selama 3 minggu pada tahun 2012,Namun,atas kejahilan Saya,garam penuh ajaib ini terbiar dalam simpanan hampir setahun.

Bagi mereka yang mahu menggunakan garam bukit sebagai mandian,anda perlu 2-3 sudu sahaja dan rendam dengan air suam-suam.setelah itu,tambahlah air biasa dalam gayung atau baldi dan buat bilasan terakhir.

Memang ajaib,setelah Saya menggunakan mandian dengan campuran Garam bukit ,badan terasa ringan.Saya rasa tubuh badan Saya bagai terbang-terbang...sungguh ringan.Gaut di kaki dan paha berkurangan.Kini Saya rasa sehat dan cergas....Syukur kepada Allah kerana menemukan Saya dengan garam ajaib ini....dan terima Kasih kepada suami yang sanggup mendapatkan garam bukit Bario untuk Saya.

  Apa Khasiat Garam Bukit  ?

 Amalan merendam kaki atau mandi dengan air garam bukit adalah satu keperluan harian untuk merasai kesegaran dalam merangsang semula mana-mana bahagian organ dalam badan yang telah kehilangan tenaga dan getarannya. Berendam dengan air garam bukit tulin akan merangsang vitamin tertentu dan mengurangkan homosistina iaitu sejenis bahan yang gagal dicerna dan akan mengotorkan darah dalam tubuh.


Khasiat merendam kaki dengan Garam Bukit:-
-melancarkan peredaran darah seluruh tubuh
-membantu membuang toksin dari badan & dapat mengelakkan virus
-melegakan kesakitan otot, sakit-sakit sendi, sengal-sengal & kekejangan otot kaki
-mengurangkan kesakitan & keletihan kaki setelah seharian berdiri & berjalan
-membantu merawat tumit kaki yg pecah / merekah
Cara-cara Menggunakan Garam Bukit Rendaman Kaki & Mandian dan Skrub Garam
1 Campurkan 2-3 sudu besar  Garam Rendaman & Mandian ke dalam air biasa/suam atau air bercampur ais
Rendaman – Rendam kaki/ badan selama 30 minit kemudian bilas dengan air biasa. Seeloknya di buat pada waktu pagi atau sebelum hendak tidur.
Mandian – Mandi dengan air bancuhan Garam Bukit. Biarkan air meresap ke tubuh badan selama beberapa minit kemudian bilas dengan air biasa.
Skrub – Bancuhan air garam bukit (garam skrub) di lulurkan di seluruh badan atau tempat tertentu yang ingin di rawat . Biarkan sehingga kering selama beberapa minit kemudian bilas dengan air biasa.
 
KREDIT TO : http://doringsarimah.blogspot.com/2013/12/khasiat-dan-ajaibnya-garam-bukit.html
JIKA ANDA NAK MENDAPATKAN GARAM BUKIT SILA HUBUNGI SAYA 01133312445



Amalan merendam kaki atau mandi dengan air garam bukit adalah satu keperluan harian untuk merasai kesegaran dalam merangsang semula mana-mana bahagian organ dalam badan yang telah kehilangan tenaga dan getarannya. Berendam dengan air garam bukit tulen akan merangsang vitamin tertentu dan mengurangkan homosistina iaitu sejenis bahan yang gagal dicerna dan akan mengotorkan darah dalam tubuh.

Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt
Amalan merendam kaki atau mandi dengan air garam bukit adalah satu keperluan harian untuk merasai kesegaran dalam merangsang semula mana-mana bahagian organ dalam badan yang telah kehilangan tenaga dan getarannya. Berendam dengan air garam bukit tulen akan merangsang vitamin tertentu dan mengurangkan homosistina iaitu sejenis bahan yang gagal dicerna dan akan mengotorkan darah dalam tubuh.

Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt