<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Rabu, 16 April 2014

FAMILY OUTING

AS SALAM SELAMAT PAGI...

SALAM KHAMIS...

ambil kesempatan nak menulis !kalo dibiarkan nanti lupa..hehe...

MELAKA bandaraya bersejarah bercuti pada 15/4....ikutkan kakak n adik kira cuti straight 4 hari dari 12-15 april...sukalah mereka...tapi x pergi mana pun...
siang hari nya ibu masak nasi ayam penyet!!
peh  1st time mencuba...darling kata...jadik n sedap!

pada petang2nya pula...kluarlah g JJ...makan kek secret recipi dansopink...hasrat nak cari blender untuk baby bella...x jumpa..x menarik.! x bnyk pilihan pung....xperlah carilah bernda lain....

ayah- nak carik seluar pendek...ibu carilah sehelai baju..dah lama xbeli baju kat JJ...dan kakak n adik...beli pizza lah!

rushing nak balik....coz nenek, pak mat busu n pak usu diorang dari KL jalan2 nak singgah dtg makan...alhamdulillah ada rezki untuk mereka..memg masak lebih pun..


* pic di SR..upload kat FB....ramai betul yang berkenan ngan anak dara tengah tu....ALHAMDULILLAH ...moga anda semua mendoakan perangai nya pun SECANTIK wajahnya...amin....anak2 ibu yang lain pun semua cantik2..comel2...syukur padamu yaallah...


Isnin, 14 April 2014

KENDURI AKIKAH & DOA SELAMAT AIRISH BELLA PUTRI & HANA EL ZARA

Kenduri akikah diadakan pada 12 april

sempena 12 april ada macam2...

kenduri sempena mak abah & kak ngah mengerjakan umrah nanti
kenduri akikah 
besday abang ku Muhammad ...

alhamdulillah semua selamat dan dipermudahkan...berkenaan akikah bella last minit...persediaan ringkas dari aku....kalo planning dari awal rasa nak buat mcm2....
pada hari tuh plak komputer n printer rosak..so xdptlah nak deco goodiees bella & hana...apapun dah selamat....






aik ..mana lagi sekor kambing?? ha3 pic xder lah tu....xsempat pun nak ambik pic banyak2..adalah dari kamera abang ipar tak sempat nak copy!


ALHAMDULILLAH...menu pada hari tuh memang sgt2 menarik dan sedap!!

KARI KAMBING...bergabung tenaga paklong ,maklong dan ayah adik ipar (klantanies)
lauk kari + budu..memng torbaaik rasanya...ramai yang memuji sampai mintak tapau

AYAM MASAK MERAH...resepi kakak ipar aku KAK LIN....
ACAR BUAH resepi kakak ipar ku jua KAK JAN
KERABU MANGGA air tangan akulah
SAMBAL BELACAN tentulah aku
SAYUR KOBIS
IKAN PATIN MASAK LEMAK CILI PADI
ASAM REBUS KUAH TURI
KUIH MUIH MEMANG LEBIH 5 JENIS (KUIH TALAM KELADI & TEPUNG..kak jan oder)
KUIH KOCI..kak cik buat, kuih puding warna-warni kak lin buat, kek pisang ,muffin.agar2 gula merah,kek kukus kek gula hangus..dll
BUAH OREN ,EPAL,LAI
BUBUR KACANG BUAT BUAH TANGAN SERTA GOODIES

sarapan pagi plak...ada kuih serabai,kuih jala,kuih koci,abok2,nasi impit kuah kacang dan rendang..roti canai...

alhamdulillah rezki...

tetamu yang datang pun ramai walaupun banyk kenduri kg tu pada hari tuh..walaupun hujan..alhamdulillah...enjoy semua!! gud job juga buat adik beradi ipar duai..saudara mara dan jiran tetangga..bergabung tenaga!

Selasa, 8 April 2014

My baby BELLA 5 month ;-)

Alhamdulillah...cepatnya masa berjalan...tak terikut ibu nak update blog.....mcm cerita..mcm2 kisah...tentang bidadari baru nie...apakan daya..masa mencemburui kita....

Bella pun dah 5 bulan +..mmm macam karenah sudah...smalam ibu dan ayah bawak bella ke klinik untuk injection 5 bulan...alhamdulillah setakat jam ini bella xdemam pun..tak tahulah jam akan datang...ibu doa2 bella xdemam...kalo dah demam..jgnlah meragam yer sayang...


cutekan??? heheh...anak ibu...mestilah ibu dia yang puji....perkembangan 5 bulan ini pun dah macam....tapi masa umur 3 bulan kalau org tengok bella mestoi tanya...betul ke 3 bulan?? nampak dah cerdik sangat...bayangkan lah skang nie 5 bulan...lagi bertambah cerdik...

tapi bella dah pandai...skang nie,...bella x nak dok sorang2 ...kalo ibu hilang..menangis lah dia...nak berteman sahaja manja ibu nih...dok dlm walker pun xmau....

time org makan dia pun sebuk nak makan...tapi xboleh lagi....bella belum boleh makan...sbar yer...lagi beberapa minggu sahaja...lepas nie , makanlah macam2 ok!

oklah stakat nie jer....ibu dah mula nak menggoogle puree untuk bella...hope nanti bella suka..

* ok....jika anda ingin mencari produk kecantikan mary kay...firmax 3 soulmax 3 dan shaklee...(area melaka) bolehlah hubungi terus saya 0162744684