<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Selasa, 24 Ogos 2010

My small kitchen

nak mintak pandangan n share my kichen yg tak seberapa nak cantik nie...hehe..bukanlah aper tapi kot siapa yg rajin bglah idea nak mendeko dapur ku ini...
rasanya FM kena tambah..betul tak...barulah berseri skit...

haa..mesti ada tertanyer2 naper aku takder kitchen kabinet*ini rumah sewa*insyaallah tahun depan rumah sendiri haa..tungguuuu...


 apple n sanflower nie paling aku suka...kalo x nampak dinding kosong jer kan...ok lah nie..ek...

skang dah jadi mcm nie..

n pandangan sisi ...

oklah ini sahaja yg dapat di kongsi dulu

selamat berpuasa  n selamat berbuka..
salam ramadha..

Ahad, 15 Ogos 2010

Tido tempat masing-masing

salam ramadhan,hari ini pose yg ke-6 alhamdulillah aku masih boleh meneruskan ibadah puasa..amin..dan alhamdulillah kempen 'no'kepada bazar ramadhan nampaknyer  berjaya..cuma sekali ajer masa g KL..balik melaka dah xsempat nak masak n xlarat dah..beli jer lah,,tapi..paham2 ajerlah rasenyer kan...
ok..hari tu dah janji nak letak pic katil kakak yg barukan..mmmm..actually 1 ramadahn hari tu dah sampai dah tapi now baru ada mood nak wat en3..
ini nlah single bed puteh...hihi:-)
*kat tepi tu buku bedtime* kalo nak tido or bangun tido or xleh tido itulah penemannyer...
ibu snap time kakak nyenyak tido..

matchkan dengan wardrobe ini..
*nampak tak sticker yg ditampal tu*
kreativiti mereka adik beradik..

ini kod adik pulak..
malam semalam 1st day tido...boleh plak risau dia tak nak tapi ok...suka lagi...actually nie masa baby nyer..tapi tgklah masih boleh digunakan ..jangn membazir...lagi pun baru ambik dari umah nenek memg
dah lama x gunakan..

 .
nyenyak adik tido...

*Oleh kerana ini...masing2 (anak-ank ibu) di kehendaki tido di tempat masing-masing ok....
sekian ,terima kaseh"

Rabu, 11 Ogos 2010

Meniaga di Bazar Ramadhan Taman Cempaka

Saat ini lepas sahaja subuh aku dan suami sudah bersiap2 prepare kan anak hantar kerumah mak
dan kami akan pergi mencari rezki~
**tempat singgahan kitorang adalah rumah abngku di taman cempaka**
kat situlah kami proses  buah jambu dan buah naga untuk dijadikan jus..ini adalah kali pertama aku dan suami berniaga di bazar ramadhan sahaja mencari peluang dan mengisi masa lapang sambil mencari duit lebih..kerana spa kami bulan puasa tidah beroperasi..

(bersama qistina putri..kakak yg rajin ikut ibu g meniaga..dia akan panggil customer...guava..guava..jus naga..jus naga...hihik..kecik2 dah pandai nak meniaga)

memang rasa sangat excited nak meniaga..*lalalallala*tapi penatnyer memg tak tercakap...rehat memg tak cukup tapi apakan daya tak kan nak mengalah dipertengahan jalan..so kami teruskan jua...
macam2 dugaan yg kami tempuhi...terutama untuk mendapatkan stok buah2an ..memg satu masalah..almaklumlah kali pertama...dan masalah yg paling mencabar untuk beli gula....hohoho memng susah sana -sini terpakse buang masa membeli gula..kadang2 tu terpaksa pergi sampai 5 kedai kerana gula yg hanya boleh beli 2 kampit sahaja...memang rasa cabarannyer...tapi kami gagahi jua~
pukul 12.30 darling dah tolak troli di bawah pancaran matahari kadang2 hujan membasahi bumi...cuaca tak oleh diramalkan..tapi walaupun panas terik itu adalah sukaan kami kerana air buah2 an kami akn laris dipasaran,tapi jika hujan ...jualan kami pun jugak suram...biasalah inilah yg di timpa peniaga2 lain...
tapi dari situ buatkan kami kuat semangat~kami berniaga bersungguh dan memg akan tiap2 hari habis..kalau agak2 cuaca mendung memg akan buat kurang so tak akan membazir...
memng inilah saat2 manis dan xkan dapat diulangi lagi...
*apa yang berlaku ini semuanyer adalah pada tahun lepas 2009*
pada tahun ini alhamdulillah kami berehat sahaja di rumah..memng rasa mcm nak berniaga lagi..tapi bila kenang2 kan susah dan senangnyer...pasang dan surutnyer..kami tak berdaya untuk melakukannyer lagi memang sangat memenatkan..


peh..memang sedap n menyelerakan...

paling laris pati buah naga n jambu batu

darling pun dah pandai...padahal seumur hidup dia mana pernah meniaga ...
gud job my darling..
tq so much..
ummmuah

ini pak mentua abg aku ..(pak lan)
ayam golek paling sedap
kat taman cempaka


memang sedap..sekor tak cukup...

**ini semua adalah kenangan yg sangat manis dan tak akn lupa sampai bila2**
dan paling sedih hari ini2 ramadhan tahun lepas terlibat ngn eksiden..kereta langgar belakang..alhamdulillh walaupun kereta kami teruk..dah nak dekat raya br dapat kereta..kami bersyukur kami selamat...dedikasi gak untuk ahli keluarga yg banyak membantu..tq kepada abg kabir kerana bg pinjam kereta n khalid zakaria tolong ambik pic nie..kalo tak..tak derlah kenangan...
tk kasih semua all my family yg terlibat~








Isnin, 9 Ogos 2010

PRODUK BARU~MASIH PANAS2 LAGI~balang hiasan,apron,towel

Produk sangat barun come2 belaka kepada yg berminat ngn koleksi balang hiasan,apron pink n tinggalkan towel gantung sila email or tinggal;kan msg di chatbox~

or add facebook alia md derus


harga sebotol rm 15 free postage~ada 3 jenis ini sahaja*buat sementara waktu*




Apron pink rm13
free postage


towel gantung
rm 4 satu
kalau 4pcs rm 15
free postage

selamat menjamu mata~

Tunggang langgang sebelum di makeoverkan~

Tajuk kemain dasyat lagikan~
ha,,ha memang pun...
org lain share pic rumeh cantek2 aku tunggang langgang ajer...
tak per2...pic nie...masa 6 bulan yg lalu masa baru pindah umah kat sini...*rumah sewa ni*paham jer lah~
tengok yg nie dulu...

~SEBELUM MAKEOVER~
RUANG TAMU..
-pening kepala nengokkan...
basikal bersepah sana -sini...
kita kemas dia(ank2)kemas..cam maner...penat tau..

actually langsir nie baru beli kat JJ..time ni pilih asal boleh ajer..

meja nie memg letak kat ruang tamu 1 coz senang darling nak bt drawing..n customer datng nak discuss pun better( my hubby ID)

kabinet yg telah ku beri pada kakak*simpan buku*memg penuh buku ikutkan x cukup dah..
di tampal2 plak sticker kartun..*now*aku sedang kopekkan ..nampak hodoh plak~
tapi now atas tu..dah letak harta benda darling...(drawing n bla2)huhu..
hall ke-2 baru letak sofa..huhu~siple ajek time nie...

tu pun banyak barang/kabinet lum angkat lagi dari umah lama time nie...skang dah angkat dah penuh plak rasa..tengah menedjustkan nak letak mana..baru jek angkat minggu lepas...
skang tengah penat kemas lah nie...pinggang mangkuk stiull ada yg tertinggal lagiu..

Ahad, 8 Ogos 2010

Snowman dah datang malaysia~

Salam*-*pagi semua..
~SNOWMAN DAH DATANG MALAYSIA~
biar betik...lum sampai christmas lagi kan....
layan pic dulu....

**mr snowman blue nie..tempat isi air...hmmm tgk penuh perutnyer ada airkan...n cute..*
~material plastik tahan panas


ini pula mr snowman white~kita buat letak sabun..2kg sabun or lebih leh masuk dalam tu...
comel jer kan...nie guard kat dapur~

taraa...ini sahaja untuk hari ini....

Khamis, 5 Ogos 2010

Katil Puteh dah order~~~

ASSLAMMUALAIKUM*-*
kepada ibu2 n teman yg cun skali pagi ini...cuaca di melaka pg nie sangat baik..almaklumlah hari jumaat yg penuh berkat...6 hari lagi insyaallah kita semua *muslim*akan menyambut ramadhan...alhamdulillah harap ramdhan kali ini penuh barakah..amin...

last en3 lia share nak menempah atau membeli katil untuk kakak...*semalam g KL* kelmarin malam...kami keluar hunting katil 4 her..alhamdulillah kedai yg ke-2 kami pergi di smabok perdana baru jumpa apa yg kami nak*kakak nak ke..ibu n ayh yg nak dis color*

cantik bangat ~PUTEH~..SIMPLE N CLEAN....
tapi baru order myb next week baru sampai...so time kkat showroom lupa nak snap pic...so tak dapatlkah tengok...tunggu yer....

mmm insyaallah hari sabtu nie ada jcard so nak carikan cadar barbie or princes untuknyer...yer lah masa kita kecik2 mana dapat nie semua..so ini adalah antara imaginasi kita n impian kita masa kecik...lagi pun memng ada hati n ikhlas nak buat untuk my princess nie...

hopefully ini adalah antara semangat supaya dia:-
~lebih bertanggung jawab untuk menjaga harta bendanyer
~rajin berkemas supaya roomnyer sentiasa cantik n kemas
~lebih rajin membaca buku..n rajin buat kerja sekolah
~lebih berdikari~tak tido bawah ketiak ibu n ayah lagi...

~luv u babe~

Selasa, 3 Ogos 2010

Nampaknyer berjya..

salam...hmmm malas nak tukar ink..mintak warna purple warna nie plak yg kuar...*malas layan*actually mata x ngntuk lagi nie...walaupun penet...mana taknyer...hari nie g site(bangsar) meeting ngn customer lagi....

hari nie pun qistina demam selsema tak g skolah..fdia yg mintak nak cuti...dia kata klo selsema cikgu dah pesan jgn datang skolah nati berjangkit....*yer lah kak*tapi ibu mintak permisi ngn ayah dulu kalo ayah on...ibu ok jer,tapi nampknyer tadi ok...

sakit mata warna merahkan...ok nampaknyer dalam beberapa hari ni kakak dah mula selesa nak tido di biliknyer sediri...memg dia sukakanyer....alhamdulillah...so kenalah cepat dekorate biliknyer...katil??*lum ada lagi*dia nak tempah punyer~tapi skang sumer tgh sebuk...ayah sebuk ..ah hock kat kat kilang pun sebuk...mungkin biliknyer mcm ini.....................
or macam nie....

mmm cantikkkk bangat...

kakak punyer wardrobe sama macam tu,tapi puteh...so katil pun kena puteh maybe boleh combine dengan pink jugakkan...

tungggu......
 

Ahad, 1 Ogos 2010

Qaseh with beanie hat :-)

salam gud nite >*-*
now cucilah mata tgk my lil princes dengan beanie hat...i like....












now adik(qaseh) dah 2 tahun 5 bulan...hmm cepatnyer dah 2 tahun lebih rasanyer biarlah adik ni kecik mcm nie ajer...dia sangat manjer...i luv u so much..

=dah mula pandai cakap buat ayat...kalo seblm nie satu-satu jer...yg paling ibu suka kalo dia tanyer,time ibu kat dapur ..."ibu acak aper??"...hmmm buat ibu tersenyum dulu...

=skang tengah train x moh pakai pampers lagi...kadang2 terlepas gak...tapi memg adik dah xnak pakai pempers so terpaksalah ibu yg kena berkerja kertas skit...hmm...tak perlah adik...

=rajin nak tolong ibu saja...x kesahlah kalo ibu tgh buat apa...mesti cakap"ibu adik long eh"....hahaha...cutenyer*mmmuah*

=habit yg paling ibu tak leh tahan skang nie....tak boleh duduk dekat2 ngan almari baju atau asal dia nampak bajulah...mesti nak tukar..bukan selai ajer..kadang2 sampai 3,4 kali..memglah ibu naik angin kadang2...then kalo balik dr berjalan terus nak bukak baju....sama ngn kakak...

ok cukup dululah pasal adik qaseh nie...esok ada lagi citer pasal dia...