<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 29 Mac 2010

STRATEGI kitaran tahunan

Dipetik dari majalah mingguan wanita:


Fasa perkembangan manusia-


Untuk mengira tahun anda perlu membuat satu pengiraan unik iaitu mencampurkan setiap digit dari tarikh,bulan dan tahun yang di kaji. Contohnya:saya lahir pada 03 06 1982,maka kitaran untuk tahun 2010 adalah 0+3+0+6+2+0+1+0=3,iaitu kitaran tahun 3


Apakah maksud kitaran tahun?sebenarnya kitaran tahun adalah seperti satu fasa perkembangan untuk manusia,umpama setiap fasa itu ada tugasan yang perlu anda lakukan untuk berjaya pada suatu masa hadapan .Secara ringkas ,maksud kitaran adalah seperti berikut:-


Kitaran tahun                                                  Tugasan
1                                  Bersederhana di dalam strategi hidup anda
2                                  Mencari rakan baru atau berhubung kembali 
                                    dengan rakan lama
3                                  Mendapatkan pandangan dari org serta buat
                                     keputusan dengan baik
4                                  Tambahkan ilmu pengetahuan
5                                  Buat perubahan dalam kehidupan 
6                                   Simpan rezki yang diraih
7                                   Mengurangkan kejar kebendaan dan 
                                     banyakkan buat amalan  
8                                   Menjalankan tanggungjawab dengan penuh kekuatan
9                                   Meraikan kejayaan dengan baik dan bersyukur


Seterusnya selepas kitan tahun 9,kita akan masuk kitaran 1 semula dan proses kitaran ini berulang2 sepanjang hayat kita-


Sebenarnya terdapat banyak lagi strategi untuk mengenali diri kita:=dapatkan ebook ini..


Kuasa Minda Berjaya(klik kat image)



Rahsia Mengenali Diri




SIAPAKAH ALIA

Siapakah aku..
Orang biasa..seorang wanita,anak kepada En.Deris dan makcik Semah,seorang adik kepada kakak2nya dan abg2 dan juga kakak kepada adik2nya.. 
ibu kepada Qistina Putri dan Qeesya Qaseh Putri,
 isteri kepada En.Abu Bakar,teman dan sesiapa sajer..betapa "indahnya"orag2 yang berada di sampingku..


Sekarang ini aku seorang ibu sepenuh masa (baru 2 bulan) dan selain itu aku adalah seorang beutician yang skang beroperasi dari rumah..n seorang secretary kepada En.Abu seorang Interior Designer..(pelukis pelan..bg aku yang terhebat  orang lain xleh lawan design dia)
kalau berminat nak tengok hasil design laki ku ini..silalah singgah ke qasehtina.com
saja ..cuci mata..mana tahu ada hati nak buat interior or rumah sebiji...contactlah2


qasehtina.com

Ahad, 28 Mac 2010

Telah mendapat INSPIRASI

Hmm..setelah lama blog ini dilahirkan...aku tertanya2 apakah tujuannya...
aku cuba mencari kepastian untuk apa...
sambil mencari ilmu..aku cuba perlahan..
ALHAMDULILLAH ..Allah permudahkan insyaallah..
dengan adanya "indahnya kehidupan ini" harap dapat beri manfaat kepada semua dan berkongsi pengalaman
Banyak kisah menarik tentang aku..bisnes aku..keluarga..dan sekelilingku..
Itu tandanya indahnya kehidupan ini..
Walaupun hakikatnya..
Terlalu banyak onak dan duri.......
banyak juga kisah2 yang menyayat hati..
dan juga mengembirakan..
nantikan..yerk..harap2 anda semua sebagai penguat semangat..untuk teruskan kehidupan ini..


salam sayang..

Rabu, 24 Mac 2010

CONTEST:Apa Nak Buat Kalau Di Beri RM100









Wah.. bestnya ada orang bermurah hati nak bagi kita semua duit sape  yang join this contest..jom kita semua pakat2 serbu blog  dia  Diari Seorang Lelaki ..
ini 1st time tau lia join contest kat internet almaklumlah blog ini pun baru saja dilahirkan..baru belajar n nak test gak power..
mana nak tahu ada rezki ..kalaulah rezki lia dapat...apa nak buat...he..he boleh buat tambah2 simpanan coz lia nak beli laptop/netbook...nak sangat....

tenkiu..tenkiu...harap2 lia menang ok....doa2 kan yerk..

Ahad, 21 Mac 2010

TAHUKAH ANDA APA ITU KAEDAH FONETIK?

Mungkin ramai kalangan kawan2 yang tertanya2 apa sebenarnya kaedah fonetik yang digunakan dalam buku Bacalah Anakku,Read Easy dan AL-Furqan..apa kelebihannya untuk membantu ank2

Jika kita imbas kembali kaedah yang biasa kita gunakan iaitu memperkenalkan kanak-kanak kepada nama-nama huruf seperti "B" (dibunyi "bi") atau "Y" (dibunyi "Wai")... kaedah ini sebenarnya tidak banyak membantu bagi menyediakan anak-anak kepada kemahiran membaca. Ini kerana nama-nama huruf tidak menyumbang secara terus dalam pembentukan perkataan.

Tetapi melalui pendekatan Fonetik anak-anak akan diperkenalkan kepada BUNYI huruf seperti "beh" (untuk "B") dan "yeh" (untuk "Y"). Kita sedia maklum yang sesebuah perkataan adalah terbentuk dari kombinasi bunyi-bunyi yang diwakili oleh setiap huruf... dengan menguasai bunyi setiap huruf anak-anak akan lebih mudah untuk membentuk perkataan dari kombinasi bunyi-bunyi ini.

Contohnya "beh"... "aa"... "jeh"... "uu"... bila disebut secara terus dan bersambung akan membentuk perkataan BAJU. Tapi bandingkan jika anak cuba membentuk perkataan dengan cara menyebut nama huruf... "bi"... "ey"... "jey"... "yu"... saya pasti anda sendiri belum tentu dapat meneka apa perkataan yang sepatutnya terhasil, bukan?

Kita sambung lagi nanti...
(sumber dari,Adikbijak.com)

Selasa, 9 Mac 2010

BACALAH ANAKKU

Assalammualaikum..
Ok kat sini lia nak share pada kawan2 semua apa yang sedang alia buat..specially untuk Qistina Putri.3 minggu yang lalu lia terjumpa satu blog ini tentang homescooling..memng lia teruja n Qistina pun suka g kat blog tu coz ada games(untuk belajar ABC) memang hari2 dia akan mintak bukakkan..otakhijauhomeschool.blogspot.com.kat blog tu lia tengok video anaknya sedang baca buku "BACALAH ANAKKU"..memang lancar dia baca..memang sebelum ni lia terlupa pasal buku tu coz masa Qistina 3 tahun lia ada ajar..tapi masa tu dia tak berapa fokus sangat..n selepas menghantarnya ke KEMAS..buku itu pun di tinggalkan..selepas lia tengok jek video tu malam tu jugak lia ajak darling pergi Thai Kuang beli..before that dah survey kat Popular tapi tak de..Harganya pun boleh tahanlah..RM39,bolehlah..untuk anak tak per walau macam mana pun pasal buku mesti kita ikhtiarkan..lia jumpa lambat jek blog AdikBijak.com COZ kat situ harganya lg murah..(untuk beli boleh klik kat link atau gambar disebelah)

Tapi alhamdulillah..skang Qistina dah mula nak baca buku 3..memang agak sukar kita nak ajar dia coz pakai sistem phonic..tapi bagi budak2 mereka lagi cepat..walaupun di prasekolah dia ajar mengeja,tapi lia tengok ok dia tak keliru..so hopefully lia dapat traine dia...target umur Qistina 6 tahun mesti dah boleh baca..

Apa yang lia tahu umur seawal ini lah macam2 yg kita ajar dia akn dapat..mudah2an..Qistina jadi anak yang bijak..AMIN

Ahad, 7 Mac 2010

Buat Duit dengan adf.ly

Salam semua..
Di sini alia nak kongsikan apa info terbaru yang alia dapat.."betul ke klik jer..leh dapat duit.." ok tak cuba mana nak tahukan..

Alia nak sharekan bagaimana adf.ly ini berfungsi dan berjalan..ianya mudah saja anda hanya ada satu link seperti ini http://adf.ly/?abcde setelah anda register di adf.ly kemudian marketkan link tersebut ikut cara anda.Apa yang best iklan ini bila ada orang klik untuk pergi ke iklan tersebut anda akan dibayar,kiranya seperti pergi site n dapat payment.Tapi biasalah caranya senang sahaja jadi bayarannya pun ciput..tapi lama2 jadi bukitkan.Untuk program ini anda akan dibayar $0.00050 satu kali visit,jadi anda perlu berapa visit untuk peroleh wang yang banyak.

Ini menunjukkan anda perlu mempunyai trafik yang tinggi untuk menjana pendapatan daripadanya.Jadi mari kita cuba menjana pendapatan dengan adf.ly ini sebagai seorang blogger anda akan dibayar melalui paypal jika payment anda sudah mencecah $5.00,jd mudah untuk menerima bayaran.

Jadi apa tunggu lagi DAFTAR sekarang untuk menambah pendapatan dari adf.ly-
adf.ly ini juga digunakan untuk memendekkan nama domain dan sesiapa yang klik melalui link yang anda buat itu anda akan DAPAT DUIT..mudahkan

salam sayang..

Rabu, 3 Mac 2010

Demam n Ekzema

Dah dua hari alia rasa demam tak sihat,sakit kepala lagi ..demam selsema ni,sakit tekak,n smalam darling tolong buatkan air lai Chi Kang katanya bagus untuk panas badan..rasa ok gak tak delah sakit tekak sangat..n sian plak kat si Qaseh..ekzema dia naik 2,3 hari lepas then semalam terpaksa bawak jumpa doktor..langsung tak boleh kena panas putri sorang nie..merah akan naik..so doc Hazanath bg Qaseh ubat makna untuk tahan gatal,krim ada 3 jenis..krim alia mintak yang kuat skit..so pg nie..di dah ok..Luv u baby: