<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Ahad, 31 Oktober 2010

Princess saya bersedih ^-^

salam..dah malam..rajin plak buat en3..sementara menunggun darling nak sleep sedang tegok sukah golf*sejak bila suka tgk golf..konfius sudah..mungkin dah terikut-ikut en rashid tu kot) ha..ha..


nak storylah pasal outing kami lepas maghrib tadi..actually tu masa petang darling  ajak kami keluar..ikutkan malas saya nak keluar..kerana sedang syok berfb..darling  nak hantar resit ajer kat customer tp beriya-riya mengajak kerana nak cuci mata..sian..ikutkanlah ajer kerenah suamiku ini..luv u so much..dalam perjalanan balik ...............*SAMBUNG ESOK NAK TITUN*

hai..salam pg..mmm awal hari nie dah bangun kerana my darling nak g outstation..cuaca plak sejuk huujan renyai2..alhamdullilah..ank2 masih lena dibuai mimpi indah...

***sambung cerita pasal "my princess yg bersedih"..
perjalanan balik dari hantar resit kpd customer adik kata nak pergi "CO"means JUSCO..k lah ayah kata malam lepas maghrib baru pergi nie kita balik mandi dulu..kakak pun ok ajer...
tapi biasalah ank kecil mana faham ..bila dia nampak kereta masuk perkarangan rumah..apalagi "hangin "satu badan lah dia.. terus-teresan mengajuk dan melalak...
biasalah kalau nak pujuk mesti bagi susu(bf) kat dia..teresak2 sampai terlelap....

then tidonyer bawak sampai ke maghrib..memg saya dah notis dah kalau ank2 tido waktu maghrib begini mesti bangun "moody"...sampailah bersiap sambil melalak..ada ajer yg tak puas hati dan tak boleh lebih kurang si kecil nie...

sampailah bawak ker COWBOY...tujuan kesana ayahnyer hanya nak beli kacang SANTONG..mm faveret ayah dah kacang tu...tapi ayah dah janji akan belikan baju princess untuk mereka...2 org princess nie memang SANGAT CEREWER & RAMBANG MATA..memg mengujikesabaran bila pilih baju..kakak nak dress  MICKEY MOUSE adik plak nak jenis lain ibu memg xnak cz memng nak belikan baju disney..apalagi "uwaaaaaa"meraung lagi..terus ambik n terus g bayar...uihs..bukan kira adik nie nak menangis depan org ramai...nak pujuk nyer pasal jajankan lah dengn keropok air dan mainan kat luar cowboy tu...

KISAH SEDIH KAKAK PLAK:-(
at JJ

ibu: kakak nanti dah lepas main kalau ibu kata cukup ank balik..ok..eh..jangan nak buat perangai plak kat sana nanti..

kakak: ok ibu..nanti kakak tanya ibu..bila kita nak balik ok..
(dengan xcitednyer menjawab)
ibu: ok
(senang hati ibu)

selama 1jam 1/2 bermain....

ibu n ayah: ok kakak n adik ..cukup jusco nak tutup dah nie...
kakak: terus menahan sedih teresak-esak~kakak dah tahu malu xnk nangis kuat2 so menahan air mata dan bergenanglah...

Kami singgah supermarket jap..then terus balik..nangis sambung dalam keta..
*balik umah ***BEREBUT**powder princess yg ibu belikan...1 cinderella yg lg satu princess jasmine..2/2 nak cinderalla....ya allah ya tuhanku....

~ nak sedapkan hati mereka...janji ngn kakakesok g beli...yg ni kasi adik dulu...kakak selalu kena mengalah..~
TIBA UMAH....melepaskan melalak sekuat-kuat hatinya..so ibu n ayah biarkan kakak melalak sepuas hati barulah ibu pujuk....mesti kena pujuk cz kakak nie very sensetif orgnyer..

* WAHAI ANAK2 IBU....
setiap kali ank-ank ibu bersedih ibu pasti akn bersedih juga...kalau boleh semua permintaan ank2 ibu nak ibu tunaikan tapi apakan daya kadang2 ibu xterdaya melayan kerenah kakak dan adik..lagi pun kalau boleh ibu tak nak adik ngn kakak terlalu bermewah2...
harap kakak dan adik akn faham bahasa selepas hari ini...

semoga ank2 ibu akan jadi ank2 yg mendengar kata..dan solehah...

*kalau time aman *mcm nie lah berpelukkan..

IBU DAN AYAH SAYANG KAKAK DAN ADIK

Aku dah banyak leka;;;;

Assalammualaikum...
rasanya sudah lama tak menjenguk blog aku yg dah bersepi nie..mmm manakan tidak dah bersawang..org pun takut nak datang..walaupun aku nie surirumah sepenuh masa tapi sibuk bagaikan YB ada ajer rasa masa tu tak cukup... ya allah kau permudahkanlah segala urusan kami sekeluarga..amin..

HARI AHAD YG CERIA..
memg seronok tgk kakak dan adik main berlari2 keliling rumah..pastu main2 jadi hantu cinalah,hantu poconglah..agaknyer mcm tu lah masa aku kecil2 dengn adik beradik aku yg  lain*nak flashback balik tapi mcm dah ingt ajer* ^-^

tapi biasalah ank2 nie dah main2 nanti bergaduh....nangis..pastu muncung..nanti baik semula...anak..ank...pernah terbacalah kat article mana agaknyer biar kecik2 bergaduh nanti dah besar insyaallah tak bergaduh,sebab masing2 sudah menyelami perangai masing...mungkin betul jugaklah...

biasalah kalau tulis blog mesti rangkum skali..hahah..pemalas kan..
actually tujuan blog ini di tulis supaya aku adan ank2 ku boleh baca bila mereka dewasa..kalau tulis kat diary mesti kita lupakan...huhu  *-*..

"LAUK HARI INI SANGAT SEDAPLAH IBU" itu adalah ayat setiap kali apabila aku masak ank2 akn cakap mcm tu terutama KAKAK..yg adik akan follow ajer..kadang2 masak telur dadar pun dia kata "DAP BU ACAK"haha..adik..adik memg sanagt cute tau budak nie kalau bercakap..dah lah pelat...

hari ini masak.... ^ labu masak lemak^ ikan masin^siakap masak 3rasa^ayam goreng^ + teh o ais^

             Gojenng..gojeng..bersama permata hatiku...yg sangat comel dan cantik..ummmuah

Selasa, 19 Oktober 2010

~Kawan2 lama datang umah*10 tahun tak jumper* n aku sudah gemoklah..

Bismillahirahmanirahim...
selamat malam*saat ini*

lama giler x update blogkan..>..<
biasalah mcm2 hal...
lagi pun asyik ngadap FB ajer...actually skang nie tgh sakit perut giler..mcm angin ajer...hehe..adush..tahan lah jugak..actually selepas makan pil spirulina nie selera makan menjadi-jadi...memg itu yg aku nak..tapi asyik nak makan ajer plak boring gak...tapi darling kata memg dah nampak berisi skit..nak/nak tang peha tu...biasalah org perempuan itu yang naik dulu kot...

tapi aku sendiri pun rasa..pipi dah tembam..seluar pun dah ketat..harap2 aku leh up kan lagi bert badan aku nie...org lain sebuk ank kurus aku lak loghat nak gemuk...selalu mcm tu kan..x pernah puas dengan apa yg kita miliki...

alhamdulillah aku bersyukur di atas segalanyer..amin..

ini pic terbaru..bersamakawan2 skolah yg datang umah..walaupun dah habis raya..mereka sudi datang~thanks my fren..


see..aku sudah bulat..hahaha
~member2 nie semua anak dara lagi...huhu..aku yg kawen awal..apa nak buat dah ada yg berkenan..

sian kat diorang sebelum sampai dah sesat~
btw thanks to dayah,mummy,eta~


Isnin, 11 Oktober 2010

Hidup pasti akan mati tidak kira tua atau muda~

Terlebih dahulu nak sedekahkan al-Fatiha buat Sy Anuar al-edrous bin Sy Abdullah...
ini adalah ank saudara saya belah suami...
Allyarham menghembuskan nafas terakhirnya pada Sabtu 2 oktober 2010
disebabkan kanser kelenjar darah
umur 30 tahun~

*arwah memakai  sunglass*

 
Apa yg sedih sangat adalah beliau duduk ngn saya lebih kurang selama 9 bulan sebelum meninggal..dari Johor bahru datang ke melaka membawa diri bersama seorg teman wanita..untuk mencari suasana baru untuk bekerja~

alhamdulillah walaupun sebelum ini hanya 2x saja saya berjumpa beliau..tapi dengan hati terbuka saya menerima beliau untuk duduk bersama saya dan beliau pun boleh menerima keadaan kami sekeluarga..dan sangat menyayangi ank2 perempuan saya.

KANSER SANGAT CEPAT MENYERANG~

apa yg saya ingat sepanjang bersama kami beliau tak ada bg tahu pun beliau ada penyakit kanser..dan saya rasa dia memg tak tahu ..historynya yg saya perasan..
-kurang selera makan nasi
-susah tidur malam
-siang-kerap mengantuk
-kerap badan sakit/demam

**dan saya notis beliau ada tumbuh macm kelenjar**..tapi beralih-alih~disebabkan makan daging merah..tapi kata beliau memg biasa cz semua adik beradik dia ada dan mereka pernah bt pembedahan..ingat lagi masa tu tumbuh kakt dada tapi suami saya suruh g klinik..ok la dia nk pergi tapi dia bertangguh..dan benda tu pun hilang..hinggalah tumbuh di tempat2 yg lain..

memg kerja beliau sebagai promoter Tm..memg kerja tak tentu masa,dan kalau mana2 ada promotion 10-10 ..so arwah memg tak boleh bertahan duk dalam air-con badan2 nyer akan rasa sakit dan bagai nak demam..

kami masih tak tahu an dia juga tak tahu kanser sudah menyerang dan itu mungkin tanda2 nya..b coz dia pun tak pernah ambik serius dengan keadaannya.since bulan ramadhan keadaannya makin kritikal apabila dia kata "GASTRIK"..itu memg penyakit biasa pada bulan puasa..tapi dia keluar masuk wad,hospital masih tak boleh trace akan  gastriknyer..bila dok nak buat skop..arwah tak nak...

perubahan sikanya sebelum kematian~
memg dia agak kurang bercakap dan sentiasa mengurungkan diri dalam bilik..mungkin menahan kesakitan yg di alaminya..

hari raya menjelang tiba..masa tu minggu terakhir dan arwah baru keluar hospital..bila pak utehnya tanya nak balik ke JB tak..arwah kata xnak..kami pun tak tahu sebabnyar..tapi 2 pak uteh ada nasihat kan dia suruh balik untuk berubat then dah sihat baru datg melaka untuk kembali bekerja..arwah ikut saja tanpa banyak kata..

mana tahu itulah kali terakhir arwah bersama kami, pergi memg tinggal tanpa pesan...

KEADAAN TERAKHIR BERSAMA IBUNYA DI JB
-kata kak arah (panggilan untuk ibunya) memg balik dari melaka dia agak lemah,walaupun tak boleh puasa arwah langsung xnk makan ..hanya minum susu kambinh HI GOAT sahaja..
selama lbh kurang 4-5 hari berkeadaan begitu..sehinggalah keadaan sehingga tiada tenaga di masukkan wad 6 hari..tapi masih tak tahu keadaanya..walaupun doktor ada bg tahu bunga2nyer..tapi masih dalam pemeriksaan..

balik berehat dirumah unuk 4 hari..
dan masuk kembali ke wad kerana keadaanyya agak kritikal
****rupanya kanser stage 3 yg tak dapat diselamatkan****bakteria dah merebak satu badan..

ingat lagi pada hari khamis dia di masukkan ke hospital
dan kami tak dapat balik time tu kerana banyak urusan yg berjumpa pelanggan telah dikonfirmkan..so kami balik pada sabtu pagi dan menerima panggilan di pertengahn jalan...
innallillah...


*moralnya*

Jika ada rasa perubahan kesihatan pada diri teruslah dapatkan rawatan..memglah ajal tu di tangan tuhan tapi kita sebagai hambanya kenalah berusaha..*

memg penjagaan makanan sangat penting..

ini sahaja sekelumit kenangan untuk arwah...
dan selepas ini pesanan saya untuk sesmua dan juga ahli keluarga sayangilah dan hargailah sementara ada di depan mata..apabila sudah tiada..tiada guna untuk menyesal..