<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Khamis, 19 September 2013

33 minggu

alhamdulillah usai sudah solat dhuha dan surah waqiah....
semoga aku istiqamah melakukannya...mohon ibu2 yang membaca ini pun dpt mendoakan ku k!!

sementara menunggu hubby ambik adiq #qeesya# balik skolah...hapdate lah sekejap k!!

rasa cepat sangat masa..mcm nak tahan2 kalo boleh...tapi apakan daya!! hujung bulan menjelma tiba! bnyk bil2 yang perlu dilangsaikan dan segala urusan perlu disiapkan ond dot! mohon allah permudahkan urusan aku dan suami....

33 minggu dah..sarat dah perut pun dah membesar...
smlam g bt appoiment kat O&G pada asalnya 2 minggu lalu tnc tapi aku cabut lari..malas nak nunggu lama sangat! tapi bila g check up kat klinik doc nak result! adoiii haiiii...dia refer aku balik kat sana...sabar jer lah...

so isnin 23 hb aku kena g check kat GH lagi...hope urusan semua cepat dan tiada masalah...

baju baby dan baju aku pun dah mula mendobi....alah baju baby tak banyak pun beli yg penting untuk pki sahaja..adalah dalam 12 helai...dan bnyk jugak sebenarnya keperluan lain yg belum beli...aku jenis asal aku g shoping aku beli sikit2....

lom ada kesempatan nak g shopping terus beli skali arung!...sabar yer baby...insyaallah ada masa lagi nih..

keadaan aku ok tiada masalah...makan mcm biasalah still kontrol...supaya tak naik bnyk sgt masa nak due nanti..cuma aku notis mmg kuat manis...cth air manis! coklat! mmmm...

sakit pinggang- baby aktif-sakit ari2...sakit pinggul...semua adalah tapi tak der lah teruk sgt!
nak berjalan pun mcm penguin dah rasa....sabarlah teruskan aktiviti sehat,mkn sehat...

org kata lepas 28 minggu biar bnyk berjalan...adoii hai...nak window shopping hubby memg tak suka! dia jenis ada duit baru jalan tuh yg dia suka...so xder peluanglah kan...nak jalan2 cuci mata!

jalan dlm rumah pun apalah sgt! aku bnyk duduk baring....bangun time masak-solat-mandi...sidai baju...selain drp tuh aku duduk n baring je...

hah1 panjang bebel kan! ok stop!!!

kENAPA saya PILIH MARY KAY!!!

Antara sebab utama saya memilih Mary Kay adalah:

1) Kualiti produknya- Selepas dapat mencuba sendiri dan melihat kesannya, ianya betul-betul membuat saya teruja.

2) Mahal? Sudah tentu tidak. Secara jujurnya, saya merasakan harganya sgt berbaloi dengan kualitinya. Dan yang paling best, saya berpeluang menjadi BC (Beauty Consultant) dan enjoy diskaun yang diberikan. semua org berpeluang untuk menjadi BC. Saya bersyukur kerana dengan menjadi BC saya dapat lebih kesedaran dalam menjaga kulit muka dan mencuci muka secara betul. Penggunaan dalam kuantiti yang sikit sahaja sudah memadai dan untuk habis mengambil masa dalam 8 - 9 bulan penggunaan.

3) Selamat? Sudah tentu. Semua produk Mary Kay "clinically tested" and "proven satisfaction". Malahan, ianya ada 90-days money back guarantee sekiranya ianya tidak sesuai dgn kita. Mary Kay adalah 'laboratory test' dan ia menguji sebanyak 300,000 kali setiap produknya. Malah ia tidak di cuba ke atas haiwan. Ini janji Mary Kay.

4) Halal? Sudah tentu sbb semua bahan-bahan di dalam produk Mary Kay diperbuat daripada bahan-bahan Botanical / tumbuh-tumbuhan. Tiada langsung unsur-unsur haiwan. Pembuatannya teramat bersih, kilangnya di Dallas, USA.

5) Dan yang paling best, Mary Kay bukan sahaja dapat mencantikkan wanita, malahan memperkayakan wanita.... saya sukakan the company's philosophies...its Golden Rule "Do unto others as you would have them do unto me'....its priority, God First, Family Second and Career Third...and the Go Give Spirit.
Harapan saya, inilah produk terakhir yang akan saya guna...saya cuma inginkan kulit yang cantik dan sihat...pada masa yg sama, saya dapat berkongsi dengan wanita-wanita lain di luar sana untuk mendapatkan apa yang mereka inginkan....sama seperti saya..
Jika anda adalah seperti saya, saya mengalu-alukan anda menjejaki Mary Kay. Tanyalah saya untuk keterangan lanjut. Dan saya sedia menjadi sahabat anda, dan kita berkongsi tentang kecantikan bersama-sama. Kerana wanita hanya inginkan kecantikan yang selamat dan malah ia sangat-sangat berbaloi, anda cantik bukan kerana makeup yang tebal..tetapi cantik secara natural. Tidak rugi anda memilihnya. dan nasihat saya, berhati-hatilah dalam memilih rangkaian skincare. Skincare yang bagus dan selamat adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan dan TANPA bahan kimia. Buat apalah kita cantik hingga sanggup berasa sakit. Dengan Mary Kay tiada istilah pengelupasan kulit. Ia lebih selamat dan sesuai dalam menjaga kulit anda supaya kelihatan sihat semulajadi.

JIKA ANDA DIKAWASAN BERDEKATAN: BANDAR MELAKA/PORT DICKSON/ NEGERI SEMBILA /NILAI /SEGAMAT/ JB...boleh hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut pasal mary kay ataupun inginkan produk...

SMS/WHATSAPP/WE CHAT/ VIBER / 016 2744684 ( ALIA ----beauty consultant mary kay malaysia)

20 AMALN MURAH REZKI

ASsalam ...
SALAM JUMAAT...
jom kita berkongsi ilmu "KEKAYAAN " pagi ini khasnya untuk org yang berbisnes macam saya...semoga dapat manfaat teman2 seperjuangan...

sebenarnya note nie simpanan peribadi saya kutip dari blogwalking...supaya tak hilang..saya rasa tak salah kita berkongsikan untuk tatapan diri sendiri juga...

20 AMALAN MURAH REZKI:-
1- Menyempatkan diri untuk beribadah terutama SOLAT 5 WAKTU
2-Istigfar
3-Tinggalkan amalan DOSA
4-Sentiasa ingat ALLAH
5-Sentiasa berbakti kpd IBU BAPA
6-Menolong org susah dan anak yatim
7-Tunaikan hajat org lain terutama yg dalam kesusahan
8-Buat kebajikan
9-Banyak berselawat keatas nabi
10-Berpagi2 dalam mengerjakan urusan
11-Menjalin SILATULRAHIM
12-Sentiasa dalam keadaan BERWUDUK
13-Bersedekah
14-Tahajud
15-Dhuha
16-Bersyukur pada ALLAH
17-zIKIR
18-berdoa
19-Berikhtiar sehabisnya
20-Tawakal

*Selain itu juga AMALKAN SURAH AL-WAQIAH (surah kekayaan)
~menolak kefakiran & mendatangkan rezki

-baca setiap malam (barangsiapa yg membaca surah al-waqiah setiap malam maka tidak akan ditimpa kesulitan selamnya)
-baca diwaktu pagi (1x) dan malm (1x)
-baca diwaktu pagi (3x) dan mlm (3x)
-baca waktu ASAR 14x (mujarab dalam mendatangkan hajat berbentuk rezki)
-JANGAN tinggalkan walau sehari

SELAIN ITU JUGA ada sharing dari blogger LYN COMELL >>>Amalan yang dilakukan untuk pelaris perniagaan hendaklah dilakukan selama 40 hari...tetapi telah dijadikan amlan sepanjang hidup:

selama 40 hari:
-selawat 100x selepas setiap solat
-baca surah al-waqiah sebelum tidur
-puasa setiap isnin dan khamis

dari sumber lain juga:
setiap hari SEDEKAHkan AL-FATIHA kepada : rasulullah/ibu bapa/diri sendiri dan juga anak2

dan semasa sujud terakhir SOLAT DHUHA bacalah : YA WAHHAB/ YA RAZZAK sebanyaknya...

AMIN...
semoga manfaat kepada kita semua....

Khamis, 12 September 2013

31 minggu hamil

alhamdulillah...
bermacam2 ragam nak sampai tahap nie kan...tapi alhmdulillah selepas kandungan 5 bulan tiada masalah kritikal lagi...

ikutkan pergi checkup klinik setiap minggu pun tiada masalah..cuma lepas raya hari tuh naik dlm 2 kg selepas 2 minggu..mungkin bnyk minum manis...tapi saya diet n kontrol balik..cuba kurangkan nasik n benda manis2 mcm air...

ikutkan hari tu ada check up terakhir kat o&g...saya dah pergi..tapi oleh kerana lamabat sgt!! huh cabut balik rumah! angin tak sabar...;-(

carta gerakan baby pun sudah mula buat...dok kira baby gerak sampai 10 pastu tanda! hehe..ada gak main hentam sahaja..tapi still monitor jgn terlalu slow o laju...

esok masuk 32 minggu..rasa sarat dah!! tapi harap2 allah permudahkan..jika time nie bersalin kira baby tak matang lagi...harap2 lepas 35 minggu yer baby awak kluar...
time tu baby dah ready n kuat..kami semua tak sabar dah...

tapi lately nie braxton hick slulu muncul...still cuba tahan n control mcm mana nak handle..ini kira latihan untuk bersalin betul2 nanti...

persiapan baby ibu dah mula buat sikit2...hehe..syioklah kakak2 awak tuh dok belek baju awak baby...

so tunggu next entry ya!!

Ahad, 1 September 2013

30w+ mengandung..

alhamdulillah..dah sampai 30w...rasa makin hampir dan tak sabar plak..bila u rasa anak ni response bergerak2 n kick...ngeee ;-)

masih ada 10 minggu lagi....barg anak baru nak disediakan beli sikit2 sejak nie...harap anak ibu kluar pada masana nanti k.... 

adik aku n kakak ipar dah pun selamat bersalin masa raia ari tuh..selang 2 hari ajer..diorg pun bersalin normal..alhamdulillah semua sihat dan comel...tu buat geram tu tgk ank orang...si busu adik aku gegirl hana el zara dan anak abg aku boboi..ammar aisar...

anakku nanti gender apa plak..hehheheh...serprise!

alhamdulillah check up semua ok...hb,bp dan juga perkembabngan si comel..tinggi rahim semua ok...
miggu ni check up o&g mungkin kali terakhir...coz unsure date! pastu check kat klinik cam bese!

semoga semua selamat dan dipermudahkan...anak tak der ragam...kick2 ibu tu biasalah...suka sangat!
bebi jgn risau k..kami semua sgt tak sabar menunggu kelahirannmu di dunia ini...mesti comel dan cantikkann...

dan bertambah2 rezki kita sekeluarga..amin....

30w+ mengandung..

alhamdulillah..dah sampai 30w...rasa makin hampir dan tak sabar plak..bila u rasa anak ni response bergerak2 n kick...ngeee ;-)

masih ada 10 minggu lagi....barg anak baru nak disediakan beli sikit2 sejak nie...harap anak ibu kluar pada masana nanti k.... 

adik aku n kakak ipar dah pun selamat bersalin masa raia ari tuh..selang 2 hari ajer..diorg pun bersalin normal..alhamdulillah semua sihat dan comel...tu buat geram tu tgk ank orang...si busu adik aku gegirl hana el zara dan anak abg aku boboi..ammar aisar...

anakku nanti gender apa plak..hehheheh...serprise!

alhamdulillah check up semua ok...hb,bp dan juga perkembabngan si comel..tinggi rahim semua ok...
miggu ni check up o&g mungkin kali terakhir...coz unsure date! pastu check kat klinik cam bese!

semoga semua selamat dan dipermudahkan...anak tak der ragam...kick2 ibu tu biasalah...suka sangat!
bebi jgn risau k..kami semua sgt tak sabar menunggu kelahirannmu di dunia ini...mesti comel dan cantikkann...

dan bertambah2 rezki kita sekeluarga..amin....