<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Khamis, 28 April 2011

FREE SKINCARE & MAKE UP AT TAMAN PERKOTA,BT HAMPAR

Hai..kesibukan masa betullah sejak dah join dengan Mary Kay nie...mmm tapi best..inilah yang saya suka...ok ini scc(skin care class) saya yg ke-2 di taman perkota,bt hampar~FREE ajer tau facial n make up...marykay lagi...
so sesiapa yang rasa berminat untuk mencuba produk marykay yang2 sgt2 berkuliti dan mewah ini boleh terus hubungi saya,atau yang sedang mengalami masalah kulit yang sangat kritikal..mailah dapatkan rundingan secara percuma darin saya::::

so layanlah pic suka-suki kami nie:-D









                                                                 D O N E  MY S C C
mana tahu ini giliran anda pula dan mana tahu bakal beauty consultant!!kata Mary Kay ASh (founder) setiap berlakunya skin care class pasti akn melahirkan seorang "beauty consultant" dan saya percaya itu...

BERMINAT UNTUK MENJADI BEAUTY CONSULTANT MARY KAY : HUBUNGI SAYA TERUS:: ALIA MD DERUS - 0162744684!

Jumaat, 22 April 2011

1st time buat threading:::

salam..hai ..
ha kali nie nak citer pasal threading ^-^ pernah buat tak...???ha saya 1st time buat almaklumlah dah lama sangat nak buat..tapi tak kesampaian...dan kebetulan ada kesempatan dan kena pada tempatnya...saya pergi buat kat ocean,melaka..salun mariam~kasi promot skit yer..ok nie salun indian muslimlah..yang buat nie adik iparnya kak sheila (india)..pandai betul dia buat...1 muka rm15 *sangatlah murah saya rasa*
SAKIT??? toksah lah tanya memg meleleh air mata nie..bila part kat kening..tang pipi dan uppere lips ok lagi...

saya tak tahulah kebaikan buat threading nie..tapi apa yang saya search kat internet org yg pernah buat kata..lama2 bulu2 dimuka kita akn semakin halus n lama2 tak keluar lagi..."jangan sesekali" cukur ok..

tapi...lepas buat threading..jerawat n macam ruam keluar..saya perasan gak..ingatkan disebabkan saya nak period tapi memg gitu rupanya..so lepas buat threading otai syorkan tuam ngn ais..pastu letak toner..ini dah hari ke-3 hope masih sempat lagi..."risau plak" coz esok dah lah nk perform..huhu~dengan segera cerpat2 sapu toner...yeahhh!!




ok
layan

Selasa, 19 April 2011

Kuatkanlah hatiku dan kesabarannku:::::

hujan sedang turun renyai..
begitu juga hatiku..serenyai hujan itu...
tiba2 rasa mahu nangis....

tapi tiada air mata...
begitulah kental jiwaku menahan...

hanya disini dapat kuluahkan perasaan kepada org2 yg ku tak kenali..mungkin itu boleh meringankan sikit kesedihan dihati...

berdosakah diri ini...
pagi ini bersemangat sungguh buatkan b'first untuk MIL.."roti taktha" resepi dari mamafiza ^-^
tapi bila dia melihat sahaja..terus muka mcm "meluat" dan terus tolak pinggan roti ke dalam tudung saji... aku dapat baca daripada raut mukanya!!

mukaku terus naik hitam dan rasa nak nangis..tapi aku terus berlalu dari situ...aku mata sedih bila aku buat tidak dihargai..bukan ini sahaja sudah banyak kali...uwwwaaaaaaaaaaa

tak kesahlah kalo  tak sedap...tapi selalu membuat muka n gaya yang aku rasa kurang enak...

ya allah ko ampunkanlah dosaku ini ya allah..
kuatkanlah kesabarn ku ya allah..
ko berilah rahmat kepada ibu mertuaku ya allah...

inilah cabaran dan dugaan kecil yang aku terpaksa tempuhhh..
kepada sesiapa yang sedang menjaga ibu mertua yang sakit/uzur pasti akn merasainya...

Jumaat, 15 April 2011

KELAS MAKE-UP FREE DI MELAKA

Selamat pagi semua..ok nak war2kan hanya tinggal seminggu sahaja lagi untuk anda mendaftar ke "kELAS KECANTIKAN FACIAL N MAKE-UP) tempat memg terhad:::::::so kepada sesiapa yang ingin belajar teknik penjagaan muka yang betul,cara make-up basic yang betul silalah datang:::::FREE::::::juga berminat untuk kerja sebagai ::::BEAUTY CONSULTAN part time/full time:::::sila hadirkan diri ::::::call terlebih dahulu o sms::::

                        KELAS KECANTIKAN FACIAL N MAKE-UP BASIC
TEMPAT: TAMAN PERKOTA,BATU HAMPAR MELAKA,(BERDEKATAN KOLEJ YAYASAN MELAKA)

JAM: 2PM

TARIKH: 23 APRIL 2011

CALL/SMS: ALIA 0162744684

**TEMPAT TERHAD~SAYA BUAT DALAM KUMPULAN YANG KECIL,JIKA BERMINAT TOLONG KONFERMKAN DENGAN KADAR SEGERA,MASIH ADA KEKOSONGAN LAGI TAK

Selasa, 12 April 2011

NAK JADI PERUNDING KECANTIKAN MARY KAY ^-^ HUBUNGI ALIA: 0162744684

ALhamdulillah satu permulaan yang sangat berjaya:-
bila saya sudah melangkah kedunia  MARYKAY saya yakin dan percaya..inilah dunia saya dan saya yakin disinilah segalanya akn bermula...mohon dari ALLAH permudahkan segala urusan saya dan juga mohon restu suami agar diberi keizinan dan kepercayaan diatas apa yg saya lakukan..

TETAP BERDEBAR..TAK TAHU BAGAIMANA NAK MEMULAKANNYA:-
ini perihal saya dengan guest>>> ambik masa2 hari juga saya pk apa nak cakap dgn guest saya..yer lah nak tanya jugak adakah dia suka o tidak dengan kelas skincare yang saya jalankan n bagaimana dengan produknya....huhhhh

tapi masa NCO sd aza dah bagitahu n ada ajar cara2 mcm mana kita nak deal n call customer..>>>> jgn putus asa walaupun ditolak mentah ~tetap layan dengan mesra!!!so saya buat sajalah..saya sudah bersedia menerima apa saja...

                                                         pop
                                                         
                                                         pop

                                                         pop




huhu...lega rasanya bila dia sangat suka!!! n dia nak beli produk dari saya....syukur..dan betul apa yang SD AZA cakap...jangan putus asa..dan saya terus matikan perbualan untuk terus berjumpanya~ yess dealllllllllllll n suksess so my guest ini pun bakal jadi FUTURE BEAUTY CONSULTANT~

dan amat gembira saya ada kawan yang sama2 akn menjadikan impian kita realisasi....

so begitu semangatnya saya..dan harap anda juga macam saya..bila kita yakin dan fokus kita pasti akan dapat...

Isnin, 11 April 2011

Skin Care Class facial dan make up basic DIMELAKA!!! FREE

Begitu teruja semua bila kata FREEkan...YESS klass yang MARY KAY adakan pada sabtu lepas memang free tiada bayaran dikenakan di hotel mahkota lagi~ok saya nak tunjukkan guest saya dari QASEHTINA SPA yang saya hargai saya bagi mereka peluang merasai "sessi belaian manja" sebagai tanda terima kasih mereka kerana menghargai dan percaya kepada saya:-













memang sangat seronok semua~saya pun amat teruja~so kesempatan ini jika anda juga terbaca ini dan hendak merasai pengalamn di makeover oleh Beauty consultan MARYKAY..saya bersedia membantu anda dan jangan lupa CALL direct:  ALIA 0162744684 (Perunding Kacantikan Mary Kay) atau email kepada saya: musliahmdderus@yahoo.com.my dan jika berminat boleh bertanya juga tentang kerjaya sebagai BEAUTY consultan MARY KAY!!!

SEKIAN .."memperkayakan hidup wanita"~

Sabtu, 9 April 2011

~Selangkah lebih cantik~dengan Mary KAY!!

Syukur alhamdulilah dengan limpah kurnianya memudahkan urusan saya dan hajat saya tercapai...pada en3 yang lepas saya ada bagi tahu "projek kecantikan" so percubaan pertama bagi saya "great!!!!!"

so now sayalah independent beauty consultan Mary Kay..."great"!!!dan hari ini ada Skin care class di mahkota hotel so dengan restu dan izin suami saya pergi dengan tujuan baik..dan syukur alhamdulillah bakal dapat berita baik jugalah...

so pengalaman untuk hari ini saya sangat teruja pada wanita2 yang ada bersama saya yang saya pikir amat sesuai dengan"selangkah lebih cantik" memang padanlah..coz anugerah tuhan semua dah cantik..tapi dengan menghadiri klass ini...banyak info yang kita belajar..bukan hanya tertumpu pada bisness sahaja..

dari sini saya juga nampak kesilapan lampau yang saya lakukan!! yer tetap ada kelemahan dan saya seperi budak baru belajar juga..

dan yang paling menggetarkan hati saya dan sampai sekarang saya mencari erti sedalam2nya..apa yang pengasas mary kay kata:::: 1~ tuhan 2- keluarga 3 kerjaya!!! saya itu sahaja yang perlu saya FOKUS!!!

SO kepada anda yang di luar sana yang sedang mencari peluang atau berminat dalam bidang kecantikan saya juga sangat berbesar hati untuk berkongsi~ emailkan sahaja :-kepada musliahmdderus@yahoo.com.my

sekian sahaja untuk hari yang penuh makna ini!!!

Isnin, 4 April 2011

Jom cantik dan berfacial & make-up

yezzzaaaa akhirnya saya akn promot bisness saya..jom ramai2 join..mana dapat nak belajar murah2 nie..facial n make-up..yg ada semua beratus2kan...hoho;-) check it out >>>


ok kepada yg berdekatan dengan PJ dan tak tahu hujung minggu nak buat apa..bolehlah mengisi masa lapang melapangkan fikiran dengan berFacial n make-up..so jika anda nak pergi boleh direct call saya atau pm n  search fb" qasehtina beuty house"..