<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Rabu, 14 November 2012

mary kay melaka,johor bahru,negeri9

Haloo:-) salam maal hijrah buat semua yg membaca ... Syiok jugak bila bercutimdok rumah bersama ank2 kan:-) mmg ler baru strt cuti skolah tunggu 2 3 hari satgi jgn pecah pala sudah:-) Wah en3 ap pasal gitu plak:-) Yer saja mau war2 kn kepada yg mencari produk mary kay ditempat berkenaan boleh hubungi saya,jb mmg tempat ulsng alik slalu,hubby org sana,lg pun saya ada bc disana jugak.... so kalo anda area jb nk cuba produk boleh deal ngn saya yer *deal dulu by phone yer lalink Area n9 kalo dkt2 sempadan bolehlahnsaya hntr... Boleh call sayac0162744684

Selasa, 23 Oktober 2012

Mary kay ke TERENGGANU bersama alia

Bersawang2 blog inikan.... btw saya tahu ramai yg mengikiti o membaca blog yg xseberapa nie kan...semuanyackerana mary kaykan....produk hebat ini lg istimewa.... terlalu bnyk peristiwa dan kenangan sepnjg beberapa bulan ini...antara saya dan mary kay....semenjak saya DEBUT sebagai ind.SALE DIRECTOR mary kay...terlalu manis....inilah impian saya selama ingin join mary kay....inilah...so saya akn terus memperjuangkn dan memperkayakan wanita2 di malaysia ini dengn mary kay...amin 19/10 perjanan saya ke terengganu bersama my team nurul n wani....beauty workshop bersama golongan belia di kuala berang....mmg best n sporting n begitu ramai prospek di sana...sama ada yg ingin mencuba produk o yg nk join bisnes.
Ok sebelum berakhir cuci mata ngn make up limited edition nie yer...berminat boleh call 0162744684 jgn lupa booking saya untuk kelas facial secara percuma.

Sabtu, 12 Mei 2012

HAPPY BESDAY MY PRINCESS QISTINA PUTRI N HAPPY MOTHERS DAY...

AS salam... 12 mei 13 mei berturut hari yg bermakna buat kami sekeluarga..berturut cake kita raikan..apa pun moga allah memberi kebahagian kepada kami sekeluarga dan memberkatinya amin....
2 hari ini hari untuk saya buat/semak n reviem balik my goal... cabaran DIQ sudah bermula ..ini adalah bulan pertama saya mohon dipermudahkan semuanya..dan semoga all my team memberi kerjasama n komitmen....bukan mudah unttuk mencapai impian strategi sangat penting.... CABARAN POTY juga berakhir pada bulan ini...PARTY OF THE YEAR.. MENGAPA PERLU MENYERTAI POTY.. -membantu perunding kecantikan dapat menyertai anjuran syarikat -setiap org meningkat laluan kerjaya -membina keyakinan perunding kecantikan -mempelajari teknik pasukan yangv tidak ternilai... GANJARAN -menerima pack mary kay termasuk baju t n beg hadiah -berseronok dengan aktiviti dan permainan dan hadiah membina pasukan mengikut latihan dan perkembangan diri pengiktirafandalam aplause LEBIH BANYAK BONUS -3 ORG REKRUT AKTIF DENGAN JUMLAH JUALAN MATA PERIBADI 600 PT= RM100 -4 ORG REKRUT AKTIF DENGAN MATA JUMLAH MATA PERIBADI 600 PT=200 BILA- SABTU 16 JUN CYBER VIEW CYBER JAYA

Khamis, 26 April 2012

my KONVOkesyen RED JACKET UNIVERSITI...

my konvokesyen RED JACKET UNIVERSITI of MARY KAY


14  april kenangan indah yg x boleh dilupakan dalam hidup saya....




alhamdulillah!!! sangat2 teruja bila saya dapat selesaikan assigment (rju) selama 3 bulan ....wah terasa begitu dihargai dan diraikan juga...sebenarnya masa diatas pentas tu sebaklah jugak..ceh saya dapat bayangkan kejayaan saya seterusnya...amin!


saya juga complete menyelesikan tugasan APRJR~ asia pasific red jacket rally.....




SYUKUR alhamdullilah!!!
ini semua rezki juga tapi saya begitu semangat untuk buat cabaran ini...ya..masa mula2 join dulu saya pernah berkata dalam hati saya mesti ke China!!! dimakbullkan allah..amin...
1st time dalam hidup saya akan pergi ke luar negara...huhu jika nak menggunakan duit sendiri n pergi xmungkin dalam jangka masa terdekat ini...hanya setahun sahaja saya diterbangkan ke Hangzho  untuk belajar sambil melancong ...AMIN!!!




PELUKAN SEMANGAT DARI senior sales director saya SALINDA SALIM A.K.A KINDA......tunjuk ajar beliau xkan saya lupa..thnks kak linda!!



My great leader n my SALE DIRECTOR norin....org yg banyak memberi tunjuk ajar kata2 semangat dan sisterhood antara kami so fantastik thnks my darlink norin!!....yeah kejayaan saya adalah kejayaan dia jugak.....



mary kay enriching woman lives!!
kini saya percaya..mary kay banyak mengubah dan mempengaruhi kehidupan realiti saya kearah positif dan lebih baik!!

saya juga berharap kepada partners saya aka my bc akan buat yg terbaik untuk diri sendiri..amin..

next year kita g lagi yer ke hangzho,china!!

salam sayang!!
alia




Selasa, 20 Mac 2012

MASIH M A L A S

as salam ..

m a l a s.... huh susah betul nak mulakan nak berblog semula...

tapi saya nak kena tulis jugak sesuatu untuk dikongsi bersama..yeahhhh.. i want to share something-----

ishh...2 mood pagi2 tadi sedihlah jugak bila my girl kakak meragam nak g skolah...x tahu naper maybe agak mengada sikit bila kak ain ada kat sini....sian kak ain kena bangun teman kakak tuk g skola...

untuk psiko dia..i pun buat2 lah nangis..hope dia kasihanlah kat ibunyer yg hari2 kejutnya ...pastu asyik mahu nangis...stress jugaklah...sabar yer bu...



 wow...iklan jap.....ini mascara lash love yg i paling suka...coz i pakai glasses so ia melentikkan my eyelash tanpa menyentuh my glasses..best2..highly rekomen mascara eyelash from mary kay; rm70 sahaja..contact me 4 details...0162744684 ----alia md derus

Ahad, 11 Mac 2012

Rindu bangat nak berblog....

As SALAM
hi...rindunyer saya..subhanaallah lama betul hapdate blog niekan.....bersarang2 sudah...terbuka hati ini setelah lama xmenulis...maybe agak bz...

wah!! almaklumlah bisneswoman sudah....btw saya akan cuba berkongsi cerita dengan semua..bcoz ramai yg tanya2 naper xupdate n feedback daripada customer tentang produk mary kay pun sangat2 menggalakkan...so kenapa sahja tidak saya meneruskan....;-)

lagi pun seminggu nie sebuk mengurus 2 putri saya yg sangaaat comel dan cantik tu..mereka demamlah..hadoi ai..menguji hati seorg ibu dan ayah...alhamdulillah beransur sembuh

biasalah sebuk ngn class make up n skin care class di melaka dan juga di jb..turun naik2 saya..alhamdulillah sambutan menggalakkan...so saya juga klan berkongsi kepada anda semua yg berminat untuk mengetahui lebih lanjut...

wah..untuk intro nie ni gambo2 lah yer...tungggu...
cop!

cop!

jangan lupa add saya di FB :SOLEK MELAKA

TQVM

SEMUA!!