<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Selasa, 23 November 2010

^kerana seekor kambing....^

Betapa bodohnya aku..kerana seekor kambing aku...
berdosahkah aku kerana seekor kambinh aku...
tak patutnyer aku kerana seekor kambing aku...
sememangnya semua kerana seekor kambinh..huhu..^sob..sob..^

en3 yg lepas aku *bersyukur *sangat dapat 2 ekor kambing yg comel..kerana aku ingin membeli dgn abg aku..tapi  hari ini bila aku ingin membayar untuk harga seekor lagi kambing..abg bg tahu..ia bukan milik aku lagi..sudah di jual kep[ada org lain..huhu..tiba2 aku jadi sedihhhhh sangat..kenapakah mesti jadi begitu...???adakah abg aku yg bersalah tidak menepati janjinye..atu akukah yg bersalah kerana hanya membayar harga lagi seekor kambing lewat...itu aku tak peduli..tapi aku marahkan perasaan aku ini kenapa mesti aku bersedih....hanya kerana seekor ank kambing....

untuk menyedapkan hati aku....

alah..kalo aku ada pun bukan aku yg jaga...susahkan abah jugak yg nak jaga...
alah kalo aku ada 2 ekor pun sebenarnya untuk apa???*dah niat dalam hati memg nak beli kambing untuk akikah ank*
alah kalo aku ada kambing pun..bla..bla..bla..hehe

baru lega hati aku...

kepada abg aku...maafkan lah aku kerana muka aku tiba2 berubah...biasalah aku nie kan cengeng orgnyer...

Isnin, 22 November 2010

Qistina pun ada blog tau:-)

^ Monday mood ^

salam all dear mommies!!!

qiatina ada blog dah..hehe memg saya yg buatkan ..tapi..yg tulis dia...bukan apa tujuannya saya nak dia belajar menaip dan menambah skill lah...drp mengadap tgk games ajer..lagi pun ini dah mula cuti sekolah..so dintara homeschool jugaklah...

check it out ^ -^ Qistina Princess hopefully kakak akn terus menulis sehingga besar..hehe..so nanti dah besar dia leh tengok hasil nukilannyer~

cyaiyok2 my dearest dotter..

nak tunjuk gak pic kambing kakak n adik" belle n ariel"...cute tau


HOHO..happy oliday!!1

Rabu, 17 November 2010

MERIAHNYER "AIDIL ADHA " TAHUN NIE

Salam aidiladha kepada semua warga muslim seluruh dunia *-* alhamdulilah syukur...
hari ini kami sekeluarga pulang ke kampung di Jasin..setelah siap masak2 dari semalam, baru balik selepas solat raya..alhamdulillah kali pertama selepas solat baru balik kg..biasanyer malam raya dah bersam akeluarga..kelainan sikit..

Juadah yg aku sediakan sangat istimewa untuk sank saudara..
ayam golek
serunding kelapa
paru goreng
lodeh
nasi impit
sambal kacang
agar-agar santan

alhamduliillah...

kat kg kak ngh masak kari ayam,nasi impit,sambal kacang
kebetulan pulak kak aniem n abg kamarul datang..bawak sambal goreng jawa,rendang cili padi ,n kuah sate...

alhamdulillah rezki mewah hari ini...

lagipun biasanya raya haji memng tak berjalan ke mana2..makan2 saja di rumah..
1st time percubaan buat kek pandan dengan busu(adik bongsu) tak menjadi bantat..hahaha..cz  telur hanye masuk sebiji*no stok*

n atas permintaan abg aku yg sorang ini suruh buat kastad..aku panggil kueh sejuk yg dimakan dengn susu +coctail....mm dah jadi fevret diorang..

dan yg PALING BEST sekali kakak dan adik dapat seorg satu ekor kambing yg sangat comel di eid adha..alhamdulillah..abg aku (mohd) telah membeli 10 ekor kambing dengan harga yg sangat murah...so aku pun membeli dengannya dengan membayar rm100 seekor..kat luar mana dapat..

alhamdullillah rezki yg mencurah-curah ...amin...semoga ada keberkatan dan kebahagian ini akn kekal hingga akhirnyer..

Khamis, 11 November 2010

Akhir Persekolahan Qistina di Sek.Keb Dato Demang Husin

Salam perkenalan kepada yg baru mengikuti blog ini ..terima kasih daun keladi..

hari ini jumaat cuaca mendung saja..dan terasa begitu cepat masa berlalu..hari ini meeting aim diadakan menggantikan semalam..^-^ itu yg rasa cepat sangat bila balik rumah terus masak2..

kakak sedang lena ..dibuai mimpi di ats sofa hitam ibu...adik plak sedang memunggah barang2 dalm gobok ibu...adik terjumpa sempua lama ibu..dia ambik dan bermain..

hari ini kakak bawak balik segala fail yg dia belajar hampir setahun di sekolah...ibu pun tak sabar nak tgk hasil kerja ank ibu...

ada juga kertas Peperiksaan Akhir Tahun
alhamdulillah semua mata pelajaran A
syukur pada ALLAH
walaupun kakak paling muda(5 tahun) dalam kelas kakak boleh ketch-up itu semua

-kakak suka melukis...walaupun itu lukisan budak2 tapi bila kita tgk kita faham apa yg dilukis *-*

so cuti dah bermula..last day school monday itu pun hari konvokesyen skolah*mcm belajar kat u plk*
so kami parent dijemput hadir bersama..
insyaallah kakak ibu ngn ayah mesti hadir

luv a all so much kakak n adik

ummmuahh

.........

Sabtu, 6 November 2010

Sungguh manis kenangan itu..sayang

Still in mood deepavali....
best..sebab asyil layan hindustan ajer...
jap jer hari ni dah sunday...
tak ke mana ke??
ayah dah janji nak bawak ank2 g ZOO...entahlah..cz sampai skang ayah g meeting belum balik lagi....*huhu ahad pun kerja ker**^poor my darling^^biasalah kerja sendiri memg macam nie!

baru lepas buat drawing ngn adik dan kakak..end up *bergaduh*apa yg kakak nak buat semua nak...buku satu..berebutlah...*ibu yg feninnnn*mulut asyik membebel ajer>>>>

 semalam teringat plak s kakak tanya ibu...

kakak: ibu...dulu2 saper yg bercinta ngn ibu..ayah ker ibu dulu...(soalan budak2)

ibu: mestilah ayah yg ngorat ibu...

kakak: yer ker bu..

ibu: iyer....

kakak: ayah suka ibu sebab ibu manis ker sebab ibu baik...

ibu: *tersenyum ibu dengar*....kakak tanyalah ayah..cuba kakak tanya ayah sebab ibu baik ker sebab ibu manis

kakak:mmmm...malulah ibu..nak tanya ayah...

soalan dan jawapan itu tergantung di situ sahaja..masa kami sama2 sedang menonton>>>pandai ank ibu nie..mcm bukan budak 5 tahun tanya soalan...

biar ibu jawabkan kat sini...bila kakak dah besar kakak boleh baca yer....
>>>> ibu manis atau ibu baik...<<<<

tarikh: ingat lagi masa tu tahun 2003 in ogos
time:pukul 5.30 pm
venue: england optical group

ibu kerja kat situ..."maybe dah jodoh"selalunya kalau org lelaki yg datang nak buat spek bos ibu*mr andrew*mesti tak bagi ibu serve cz slalunyer bukan nak buat spek cz nak ngurat...huhu ramai peminat gak tau...
tapi boleh plak time ayah datang bersama halim bos suruh ibu serve..k lah mcm biasa dan urusan jual beli berjalan lancar..tanpa sebarang kontoversi..masa 1jam diberikan untuk siapkan spek ayah..ibulah yg buat dari potong hingga selesai..*bertuah*

masa 1 jam cepat saja berlalu...ayah datang collect..mmm kemain suka dan gembira ...hahah..teringat ayah pakai spek skema ala2 bulat sblm tu..
ayah panggil ibu "adik"

tiba2::::::;jeng...jeng....jeng....ada udang disebalik batu rupanya........

ayah: adik...adik dah kawen..dgn spontan dan bersahaja saja..

ibu: mmmm....belum (agak teragak-agak nak jawab)bukan apa...malas nak melayan!!

ayah: ok...ini kat abg yer-

ibu: terima kasih..ini kad saya..kalau ada apa masalah spek nie..boleh call yer..ok

ayah:ok sama..sampai senyum ke telinga..

disitulah bermulanya perkenalan singkat kami......
huhuhu

nanti sambung ya...



Khamis, 4 November 2010

Malukah anda..kenapa mesti malu ^-^

hht
salam pagi jumaat yg sangat indah
^Happy deepavali to all Hindu^

tajuk en3 diatas mcm2 boleh dikaitkan degn mcm2...

tapi saya nk cerita pasal teman saya*bukn mengumpat yer*ada sesuatu byg lebih penting untuk disampaikan..

malukah anda bila berjalan dengan org tua,dan si tua itu adalah bapa anda ataupun suami anda...

saya tak salahkan mereka yg berperasaan begitu..
tapi bagi budak kecil yg darjah 2..rasa amat malu bila ayahnyer menghntar ke sekolah dan kelihatan bapa kawan2 lain amat muda dan bapanyer sudah beruban putih^^
boleh di maafkan kerana mereka tak tahu dan mungkin kawan2 ada mengata..taupun cikgu disekolah bersoal selidik:-((
kita sebagai parent mesti memahami keadaan itu dan mesti bagi tahu..

masa saya sekolah rendah di Sek.Keb.Seri Machap saya pun pernah berperasaan sebegitu...tapi saya tak berapa malu dan juga saya buat tak tahu..cz abah saya jrg sekali menghantar saya kesekolah dan jrg sekali menghadirkan diri jika ada apa2 disekolah..
tapi sekarang saya sangat2 berbangga bila saya berjaln dengan org tua saya...mak ,abah,mak mertua saya yg sudah bongkok dan juga maklong saya yg sudah tua kerepot..kerana saya rasakan mereka adalh sebahagian dari hidup saya...






*semalam 4 nov2010*

-pergi rumah teman sue*bukn nama sebenar*33 tahun-
dia mencerita dia sedang mengndung ank ke-2, 6 minggu..suaminyer osman*bkn nm sebenar* 56 tahun suruh gugur kan kandungn itu....

ya allah*berderau darah saya mendengarnya*
saya sgt gembira bila tahu berita ini...tapi dia dan suaminya bingung!ank yg pertama baru 11 bulan..*kecil katanya*myb si isteri x kan sampai hati untuk melakukan yg bukan2..
tapi alsan bodoh suaminya.."saya sudah tua..malu ank kecil"
astaghfirallah halazim...sampai begitu perasaan dia..~kalau mcm tu kenapa dia berkahwin...apa niatnyer kalau dia xnk zuriat dr benihnyer sendiri...

ya allah kau bukaknlah hati nyer yaallah...
saya menasihati kawan sy betul2..jgn pedulikn apa org kata..jgn menambhkn  dosa..itu adalah ank halal!!!
kenapa begitu kolot skali manusia ini...

saya sgt kesiankn anknyer yg pertama kerana...
bila kami bawak dia bermain kat playground dia agak x biasa dan penakut...kawan sy bg tahu ayahnyer x pernah langsung bawak g tempat mcm ini..inikaN nak makn angin....
kesinnnnn sangat ank kecil itu...masa kecinyer mungkin memboringkan! 

******************
beribu ribu bertuah saya rasa saya dapat suami yg mcm "en abu"
beza kami 21 tahun*secara rasminya bg tahu*

tapi dia tak pernah mengnggap dirinya tua*bukanlah x ingt dunia*
maksudnye bila dia bersama saya yg agk muda dan bersama  ank2 yg masih kecil..sama seperti bapa muda dan suami muda yg lain..saya rasa dia lagi hebat!!!*thanks my darling!!

suami boleh melayan kerenah saya dan ank2...

walaupun dia tak suka makan fastfood
dia tetap bawa kami bila kami nak..
walaupun umurnya agak matang
dia tetap nak sedondon dengn saya
walaupun dia byk kerja
tetap bawa ank2 pergi berjaln2,bermain..

segalanya kami bersama dan seiring...

ank2 saya juga pasti berbangga dengan ayahnyer...
bila saya tgk suami ambik kakak disekolah...kanak sebaya nyer sgt suka jumpa suami saya.."ayah qistina..2x" dan akn bersalm dengn suami saya...

tapi dgn bapa org lain tek der pun mcm tu....

dan saya juga sebagai isteri tak pernah rasa janggal dn kekok bila berjaln dengn suami saya...saya sangt berbangga.....dan sy rasa org lain pun terfikir apakah kewistimewaaan suami saya.....

Selasa, 2 November 2010

Both my ^Princess adalah GENIUS^

Pagi yg nyaman dan indah...
tapi di utara sedang banjir dan hujan lebat*moga allah melindungi mereka semua*






Qistina dan Qaseh 2 org adik beradik yg berbeza...
walaupun dilahirkan dari ibu bapa yg sama karekter mereka berlainan skali...
masing2 ada kelebihan & kekurangan..

Qistina
-seingat saya masa kecil kakak mudah dijaga dan pandai berdikari...

-mula berhenti menetek masa umur dekat 2 tahun atau lebih sedikit..kebetulan pun masa tu saya pregnent kan adik..kesian kakak..tapi dia mudah memahami...walaupun masa tu umur dia baru 2 tahun..ingt lagi masa saya duduk di wad akibat pendarahan ..saya punyerlah risaukan dia duduk ngn ayah dia..tapi dia sangat ok..tidak menimbulkan langsung masalah pada ayh dia..*mmmmuahhh*untuk kakak..kerana memahami ibu time tu sayng...

-walaupun dia sorang tapi pandai main sendiri..memglah rumah bersepah yg amat dengn segala permainan dan buku2..ingat lagi time tu "atok bongkok" duduk ngan kami..dialah yg tukang kemas dan kutip permainan kakak..walaupun masa tu dia dah tak kuat berjalan tetap nak membantu ibu juga*hug* kat atok...

-tapi yg paling ...sampai skang masih lagi..kakak sangat suka akn buku,menulis~ingat lagi dulu ibu punyer magazine habis semua jadi mangsa koyakan kerana time tu tak boleh nampak buku atau kertas mesti nak musnahkan ...memglah ibu sangat geram..tapi ingatkan balik..ibu redha semua tu ...cz disebabkan ibu bg kakak main2 ngn buku ..skang kakak jd "ulat buku"

-kakak memg sangat sensetif dan penyedih orgnyer...mungkin masa ibu mengandung ibu sangat sensetif....almaklumlah kali pertama...tapi ibu tahu hati kakak sangat kuat dan penyabar..macam ibu jugak...*perasan ibu*hehe..actually sedih nie...

QASEH

-Masa mengandungkan adik dari dalm perut lagi..awal2 mengandung ibu dah alami pendarahan..mungkin kerana banyak angkat berat...*baru masuk kedai baru*
-tempoh mengandung adik macam biasa..adik dilahirkan manual..kakak plak ceaser~
saat2 nak meneran dan selepas itu memg mentakitkan tapi sangat indah...sebagai seorg ibu..disampin ayah ada disisi..menyaksikan segalanya..
-tempoh jaga adik selama berpantang paling senang dari kakak..cz kakak kuat nngis..adik tak pernah nangis...
-cuma adik pernah demam..tapi sekejap ajer..ingt lagi time tu tgh malam ayah g 7 eleven nak beli koyok tampal kat dahi..then esoknyer dah bawak g klinik...
-adik ada masalah kulit "ekzema" tapi so far masih boleh dikawal..
adik memg sangat manja..myb dijaga oleh nenek dari dalam hari hinggalh 2 tahun_
-sampai skang adi dah 2 tahun 8 bulan masih menetek lagi...huhu*shamelah dik*
dah macam2 diletakkannyer supaya stop tapi tak menjadi..pokok pangkal terpulang kat ibu gak..actually ibu x sampai hati..lagipun air susu masih banyak lagi pun tiada sebab yg kuat untuk ibu stopkan adik..biarlah..memglah susah kalau g mana2 nak selak2 sana sini...tapi alhamdulillah kalu berjalan adik ok..katakan g shopping 3 jam..time tu lah dia tak nyusu..tapi bila masuk keta siaplah dia....
-adik nie..x macam kakak fanatik pada buku..lain skit..ibu pun kurang pasti tapi yg ibu tahu adik lebih penagruhi kepada fizikal atu seni...gimnastik,belle,menyanyi..berangan dan juga suka sangat pada kecantikan atau baju yg cantik2..ajer..
kalau membaca..myb ikut kakak..bila kakak amik buku dia pun ikutlah..itu ada bagusnyer...
-adik tak boleh berpisah langsung..even g toilet pun ikut...ikutlah adik....

~KEPADA BOTH>> i luv u so muchhhhhh.....harap bila dah besar nanti kakak ngn adik akn memerlukan satu sama lain....


SALAM SAYANG SEMUA~


Yeah! akhirnya @ triffle@

Salam..
teringat member post kat fb buat tiffle untuk hubby die...suka giler..hubby dia..tertarik di hati ini untuk tercari..resepi in..sapa yg tak nak kalau menjadi makanan kesukaan ahli keluarga..so blogwalking terjumpalah disini...blog kak nanirostam..mmm apalagi..hari nie jugak aku akn usahakn untuk membeli barang2 nak buatnyer..

hoyee..
hoyee...
kepada both my princess n my darling tunggukan resepi spesial ini..
^triffle^

dan ahli keluarga di kg
tunggukan dessert terbaru...
wokey..special 4 u all..

Mampukah aku menjadi seperti itu..

^ semua para ibu ingin yg terbaik^ begitu juga aku..mampukah aku buat yg terbaik untuk princess2 ku..uhh lala..dan suamiku yg terchenta^^

aku adalah seorg ibu..
aku   juga jadi chef
aku juga jadi tukang basuh baju*dobi laundry*
aku juga jadi housekeeping
aku juga jadi cleaner
aku juga fesyen designer
aku juga nurse
aku juga kaunter information
aku juga polis
aku juga decorator
aku juga bisnesswoman
aku juga tukang cat

bla..bla..semua juga aku...tapi mampukah aku jadi yg terbaik...untuk semua org...insyaallah demi mereka org2 yg tersayang aku kena kuatkan jiwa dan ragaku..dan menjaga kesihatan..tak lupa jugak *kecantikanku ..demi mereka...

aku juga yakin ibu2 diluar sana ^sama^ seperti aku...jom sama2 kita berjuang demi mereka..