<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Rabu, 30 Jun 2010

TOY STORY 3~~Dataran Pahlawan GSC

1Julai datang lagi...he2 ceptakan masa berlalu..hmmmdah setengah tahun dah....selama 6 bulan yg lepas mcm2 yang telah berlaku kan..ada yg manis dan yg pahit...fuh...tapi semua mematangkan kita semua..alhamdulillah >0-

Sempena birthday darling hari tu 26 jun darling bawak kami semua g layan tengok wayang..he2..ni 1st time setelah lia saya berkahwin selama hampir 6 tahun...bayangkan berapa lama gtak menjenguk..huhu...maybe dulu kami sebuk lagi pun ntah lebih suka beli vcd...n masa kakak kecik pun dia tak pandai nk tengok...

tapi adik nie dah advance"toy we" nie...asyik dia tenung ajer..kalo nampak kat buku ker paper ker..actully sebelum citer tu keluar adik dah banyk kali tengokj thrailler kat tenet...so pada hari itu kami meluangkan masa bersama mereka untuk layannnnnnn
risaukan sound kat dalam tu kuat sangat..nanti adik takut..vcz dia memg mudah terperanjat...siap bawak blanket kecik lagi supaya kalo dia takut tutup muka..

masa sedang nengok adik memang macam paham ajer..cz siap sedih tu bila "toy we" tu kena kurung...huhuhu >0< teresak2 dia...nak2 asyik tanyer barbie mana????n bear "hat"....

saya betul2 tak sangka adik sampai begitu skali....heheh dia boleh menghayati n faham...ibu plak yg terpaksa memnenangkannya n bagi tahu toy we tu kuat nanti mesti mereka boleh lepaskan diri...haa ok lah sekejap...

actually toy story memang great movie...best sangat2...hmmm kepada ibu2 yg belum bawak ank tengok boleh lah...



we are happy
nanti leh tengok lagi movie lain...

Ahad, 27 Jun 2010

Taman Rama2 dan reptilia,Melaka

Salam kepada teman2 blogger semua...2,3 hari nie rajin lak buat en3..bukan apa skang mata slalu dah tido lambat..dulu "burok mata"darling yang gelarkan...skang "mata cantik "kot..tak plak dia cakap...perasan dlm hati jer lah >0<...

biasalah aktiviti hari sabtu nie..g jalan2lah..tk jauh pun dalam melaka gak...
"taman rama2 n reptilia"

buka:8.30 -5.30
bayaran masuk: rm 6 (dewasa)
rm 3 (kanak-kanak 3-12)

memg dah janji ngn kakak lg last month nak bawak hari nie br kesempatan..
rasanya lia pun hampir 10 tahunb tak menjengah kesini..tiada apa yg berubah..80% sama cuma "RAMA2"makin berkurang n myb dah pupus..tu yang ralat sangat..tujuan kesini nak tengok rama2...
btw layanlah binatang2 reptilia yg lain
putri 2 nie memg suka tengok binatang...tu sebab slalu bawak g tengok2 binatang..
tapi permandangan memg best redup ajer n aman damai
macam masuk dalam hutan plak
rasanya tak nak keluar,cz cuaca kat luar tu panas gila..

tujuan sebnar bawak mereka kesini:-
-untuk memperkenalkan binatang reptilia
-remind balik2 nama2 binatang yang di ajar(adik skang blajar mengenali binatang)
-sambil belajar kita enjoy

hopefully dapat manfaat semuanya:-)
layanlah pic2 ini








ok stakat itulah sajer..
pic banyak lia dah upload kat FB..

Sabtu, 26 Jun 2010

HAPPY BIRTHDAY MY DARLING

26 JUN 2010
My Darling Birthday

Kami anak beranak sambut sederhana sahaja tapi gembira..lagi semalam dah planning 2day nak masak "spesel" dari biasa..
NASI AYAM BERMADU..
emm alhamdulillah dapat masak dengan sedap n berselera skali darling n putri makan..
 tiada hadiah istimewa dari kami ..ini sahaja lah..we wish n *hug*2gether:-)n malam g supper kat secrete recipe...nyummmm sedap!!!


wish 4 darling:
Happy besday darling
ummuah ><
semoga panjang umur murah rezki n sihat selalu



love u so much

Rabu, 23 Jun 2010

Tuhan masih sayangkan kami....

(Adik a.k.a Qeesya Qaseh Putri)


Terlebih dahulu lia nak ucapkan syukur ahamdulillah masih dapat menulis lagi.....subuh gabak dah buat en3..huhuhu (" .) dah tersedar..ini gara2 semalam lah kemaruk sangat nk bershopping...wawawa*sedih*sepatutnye smalam jadi hari paling seronok coz g KL  n shopping J card tapi.....

Adik hilang!!!!
panik seketika bila darling call bg tahu adik hilang....sebelum tu...kami berpisah,ayahnyer bawak ank2 g main2 kat playkids aku sebuk mencari baju putri..aduhshhhh...
berlakulah agk kecoh kat 1st floor tu..darling lg lah panik semacam aje....dalam hati dah pk bukan2....adik nie memang ligat..sekejapa jer dia da lari  keluar dr situ masa ayah dia tukar token..

mana org nak perasaan coz terlalu raami orgmacm ulat semut...

tapi...jumpa jugak akhirnya dengan kerjasama security Jaya Jusco n Mss Azira (".) yg bawanya ke kaunter information..alhamdulillah..sempat gak bagi saguhati tapi rasanya tak berbaloi di atas apa yang dia dah buat dengan harg anyawa putri kesayangan kami nie......huhuhu...

dah lah taubat aku nak g tempat cam gini lagi...wawawaw...*tot*

kepada teman2 ibu yang lain:-
berhatilah dengan keadaan ini...coz kita tak angka apa yg akan berlaku dalam keadaan org yg sedang bersesak..
kerana si kecil ini tak tahu apa yg berlaku..sepantas kilat ajer dia lari kesana kemari..
jangan sesekali meninggalkan mereka walaupun sesaat pun..

ini adalah kisah yg tak boleh di lupakan "FOBIA"


Selasa, 22 Jun 2010

Qistina Putri baca Signboard

Assalammualikum..kepada teman2 blogger dan para ibu yang cun melecun..
cuaca pagi ni..(melaka)hujan sangat lebat..sudah 2hari berturut..alhamdulillah sejuk sikit,almaklumlah di melaka ni cuaca sangat panas*syukur*

semalam lia sekeluarga g muar nak pekena mee bandung n rojak petis..memang makanan wajib setiap bulan >0<

dalam perjalanan kakak dok sibuk mengeja sign board..alhamdulillah syukur..*dalam hati*
tak sia-sia lia berhempas pulas mengajar dia masa cuti skolah..

nie lah perkataan yd di eja..
mu-ar.."ayah kita nak g muarkan"
me-la-ka
su-kan
2010 (sukan melaka 2010 )
ram-bai (sg rambai)
ra-ma-ra-ma

walaupun hanya segelintir..alia sangat gembira..coz sudah mulalah nie..dia akn mengeja bila jumpa sesuatu perkataan...
sepnjang perjalanan lia saja2 suruh dia mengeja..nampak mcm tak memaksa buatkan keadaan itu nampak ceria..
yg pentng bodek lebih..
>_<

ya allah kau terangkan hati putri2 ku ya allah untuk menimba ilmu -mu..

.
.
.
dan kuatkanlah kesabaran hamba mu ini
amin
>o<

Wall sticker~

Assalammualaikum w.b.t...terlebih dahulu...

hi...kepala dah pusing nie..*wink-wink*^-^ penat g blogwalking...memanglah rajin jejalan cuci mata..blog2 otai yg buat deko henglish nie...lia baru je nak bermula...huhu..

so tiada apa yg nak di tuliskan cuma nak tunjuk wall sticker nie...lia dah gila benda nie...nasib baiklah nie bukan umah sendiri..kalo tak habis dah ^-^..haha..jgn mare mr.koh(tuan rumah)..


ini gambar bunga ros 3 batang
lia letak kat bilik spa-

ha..ini dah di tambah butterfly..^-^..nice..

ini ros gak pattern lain..butterfly pun di tambah..
drp dinding2 ini kosongkan..make up lah sikit..
tempatnya di ruang tamu..
*fresh*
abaikan gambar putri ia..model panties*hugs*mmmuah*


ini pula di ruangan menonton
kegemaran princess
^-^
lia also-)

mana nak dapat???
kepada teman2 sekitar melaka..lia beli nie kat mitc
tapi skang dah banyak jual dah..senang jer nak dapatkan
kat booth mydin mitc n dataran walk pun ada
*enjoy ya*



Ahad, 20 Jun 2010

Malulah nak peluk ayah..

rasanyer mcm dah lama x update blogkan..bukan apa saja dikumpulkan ..mcm aktiviti masa cuti skolah nie bersama keluarga...
sebelum pergi jauh..nak wish"Happy Fathers Day"to abah n darling...pengorbanan mu tak terhingga-
Celebrate?he2 anak sekadar wish n bg kad lagi...tapi sebelum tu pakat2 lah dengan kakak...suh dia wish n kiss ayhnyer.. dia  cakap aper...he..he..kakak malulah nak kiss ayah...ha..ha naper jadi gitu....
Haa ni kes besar nie...so ceritalah ngn ayah nyer putri...ayah pun mengaku...i rasa..memanglah coz skang nie..dah jarang peluk anak2..cz sebuk ngn kerja...
huhu..sedih gak dengar...itu perkara2 yg kami tak perasan:-(
so darling...sempena hari ayah nie...hopefully ayah lebihkan masa ngn anak2-)
actually ayah kerja depan mata kami semua...

So PERHATIAN kepada AYAH n IBU semua:-)

-Walaupun kita sesebuk mana pun jangan lupa  "hugs" ur child..
seperti memberi penghargaan kepada mereka..kadang2 diorg bukan nak segala kemewahan..tapi perasaan sensetif dalam diri mereka tu...
lia pun mula belajar..benda nie..semenjak putri cakap cam gitu...
so sama2lah kita prihatin:-)

Sabtu, 12 Jun 2010

Atok datang tanpa nenek

hari khamis yg lepas br hr nie nak bt en3..
kemalasan pun yer jugak...

memng rasa rindu lah ..sangat2 biasanya 2 minggu skali atok n nenek mesti datang dah..tapi lum sampai lagi...biasalah adik yng asyik menyebut atok n nenek ..aku pun rindu bangat ..tapi xlah bg tahu anak2

tup..tup..lepas acik Jenny hantar aku balik dari meeting..atok pun sampai...
tapi...
mana nenek?
adik pun tertanya2...
he..he tresenyum kami bila berjumpa...
terubat ridu kami ank beranak...

"atok datang nenek tak tahu nie"...kata atok...
"atok tengah kemas2 terpandang anak2 patung(koleksi pooh n fren)nie..ish tak leh jadi nie..atok mesti nk jenguk nie"...

sian org tua nie..risau gak drive sorang2 tanpa mak di sebelah..
tapi kali nie..paksa abah aku makan tengah hari kat sini..
masaklah apa yg ada..abah kata kenyang..tapi aku suh tg jap..
;;
;
;
dapatlah kami makan ank beranak bersama atok..
(1ST time makan kat meja baru..huhu...)
lupa nk snap gambar..

atok kata pas nie nak g rumah adam plak..
(another cucu plak)
hantar batu merah nak simen..katanyer..

itulah hati seorg bapak..kalo boleh semua dia nak pk kan pasal ank2..padahal benda tu kecik ajerkan..

kami sayang ATOK
kami jugak sayang ABAH

Jumaat, 11 Jun 2010

Jalan sakan satu KL

Biasalah kalo ikut darling g site kat Bangsarsambil menelam minum air,tapi kali ini lebih serok koz pergi ngn wawa n aida..suka lah 2 putri tu..kali ini memg paln letak keta kat lrt bangsar then kami naik lrtsaja ke mana kami nk pergi.

ok lah nasib wawa ada..dialah yg bw kitaorg kalo tak parah gak..g jerlah yg mana tahu atau ty org...1st time adik naik lrt memanglah gayat..n bila dengar bunyi dia takut..he2 sian adik..

tempat pertama yg kami tuju ke:
 Bukit Bintang
Berjaya
lot 10
Pavilion
sg wang

wah jalan sakan...memg rasa nak tercabut kaki..

kami lunch kat pavilion ..food court:-)
memang bestlah makan laksa penang..ni lah yg betul2 kaw..sampai ke hari nie kami teringt-ingt..memng POWERFUL N SUPERB

Cuci mata jer jalan2x der bl apa..hanya barg2 putri saja..darling pin beliu gak..porch letak hp leather..nice,pas ni hopefully x der lah masalah tak tahu hp kat mn ok...
ibunyer tak der bl apa ponk..tiada yg berkenan..

masa nk balik naik lrt kat sungai wang tu..ramai gila apasallah bersesak2 rupanya lrt rosak..malas nak tunggu g cari cap..cekadak betul driver taxi kat sini dah lah tak pakai meter..pastu rm40 dari sg wang ke bangsar..tanye yg lain2 tak pergi kesana..

so terpaksa cr bas..nasib baik wawa ada..dia pernah dok kl so tahulah mana nk g..dapatlah kami merasa naik public bus..adik pun ni 1st time..klakar jer muka dia pelik n gayat..
kitaorg turun kat sogo jalan skit ke KL sentral...
masa berjalan kami memglah..menakutkanlah black area kot kat situ....
nnn
sangat kelakar kerana dipanggil sekumpulan Mak nyah..auwww..lari....
sampailah jugak akhirnyer....

Isnin, 7 Jun 2010

Bacalah anakku 4

Alhamdulillah apa yg di rancang jalan seperti biasa...memang menguji kesabaran dan sangat2 menguji hati..celik saja mata pagi tadi lum sempat ibu sediakan bahan untuk mengajar kakak dah suruh baca buku kegemarannya Princess..adik pun join skali nk baca buku tajuk"muslihat cinderella" ibu baca dengan gaya dan intonasi ..mcm org berlakon..kemain suka kakak n adik..menghayati betul..n si adik pun faham...emmm memng kami enjoy n best..

kali ini dugaan plk nk mengajar kakak baca "bacalah anakku 4" memang menguji..satu sifat kakak nie..dia kadang2 rasa nak dengar cakap dia..n mulalah nak nangis..nak/nak kalo dia rs ada benda tak logik..hakikatnyer memng itulah yg sepatutnya,mulalah dia naik angin n muncung..itu yg buat ibu geram betul2..rasa nak marah ajer..tahan ajerlah..
time ngajar plak memang ibu tak nak paksa tapi ibu tahu dia boleh tapi sifat manja dan mengada2 itu yg lebih..tapi alhamdulillah sampai gak satu muka surat..time ibu tgh ngajar nie..ayah siap sound jangn garang2..(tegas jerlah..)







seterusnya lepas makan ibu bagi dia main2 dengan adik..apa lagi rempitlah dengan basikalnyer n adik menunggang gajah dengan lajunya(tiada bahaya yer..dalam rumah saja..)





mewarna - melukis- buat latihan..(math-ajar (+)..)
("-")4.30 adik dah tido..kakak plak celik mata..kasi canlah main games jap..

lepas solat ibu suruh dia baca hafazan AL-Fatiha..alhamdulillah masih ingat lagi walaupun dah lama ibu tak tasmik..n ajar baca surah 3 Qul..hopefully time cuti nie bolehlah dapat..

pas tu sementara ibu borak2 ngn ayah ibu bagi tengok kartun ("-)

tu mcm wall facebook jer..oh pandai yer...

lepas makan malam buat math (latihan petang tadi..)sekejap jer dalam 20min..asalkan nak buat..

so DONE..kena cari idea..mcm mana nak mengajar dengan lebih fun...almaklum budak2 nie sambil belajar barmain..berlari...walau macm mana pun ibu sangat berpuas hati walaupun ibu buat suara muka macam singa..ha..ha..ha..

I LOVE BOTH OF U MY PRINCESS


Ahad, 6 Jun 2010

Menabur pasir warna-

School holiday dah pun bermula..Qistina Putri akan bercuti selama  2 minggu...so hopefully cuti ini bermanfaat untuknye dan kami sekeluarga.........cuti2 gak tapi pelajaran untuk si kecil jgn di abaikan.....alhamdulillah nampaknyer Qistina rajin menengok buku:-)tapi kadang2 bila kita ajar dia ada a ngin pus-pus..itulah sampai skang masih lum leh ubah...sabar jer lah perangai ank nie kan...

masing2 mak bapak cara ajar ank lain gitu gak aku..tapi teman2 blogger aku jadikan rujukan...alhamdulillah dan terima kasih...

so aktiviti hari ini..dah habis pun..bermula 3 hari yg lepas...ayah dah belikan adik n kakak sorang satu..untuk main..sambil belajar...yg aku tahu ini untuk melatih motor halus merekalah...
memang rumah sepah ..tapi apakan daya sabar jer lah..tapi ini set yg ke-2 untuk kakak aku tengok:-
-dia pandai control lidi tu untuk kopek sticker
-bukak sticker satu/satu n tabur warna yg dia suka
-boleh ikut seperti gambar yg sedia ada..dengan betul..tapi aku kata kalau nak lagi kreatif ikut warna sendiri pun boleh jugak...

aktiviti nie aku buat bersama2 mereka ber-2 memang mereka seronok,adik memng tak faham..kacau ajer..tapi sebenarnya dia record apa yg kami buat...

so aktiviti selesai n gambar itu pun telah di tayangkan.....aku janji nanti aku nak framekan..tapi tak tahulah bila..harap2 dapatlah buat secepat yang mungkin sebagai menghargai kerja mereka...

love both of u my princess..

ini pic yg diambil semasa buat aktiviti ini..



















daa..inilah hasil yg mereka buat...

Khamis, 3 Jun 2010

Umur sudah bertambah:-)

Genaplah hari ini umur aku 28 tahun..
alhamdulillah dikurniakan kebahagian dan kegembiraan bersama insan2 tersayang...
syukur alhamdulillah...walaupun saat ini aku merindui mak dan abah dikampung...

xsangkakan umur dah semakin dekat ngn 30 an....hi...adakah takut atau xsabar....
memg saja aku tak beli kek..bukan apa..nanti membazi rputri pun bukan suka..so aku masak sahaja...n yang paling best 2 org putri nie akan menyanyi kan lagu..n tulis 2 kad kertas suh aku tutup mata ..pas2 baca....ha..ha..adalah lukisan comel dr kakak..gambar love..apakah yg tersirat agak nyer kat fikiran si kecil 5 tahun nie...
maksudnyer..dia kata love tu ..kakak sayang ibu...banyal love..banyak sayang...:-)...
bijak2...adik pun ikut ajer....

ha darling lak mcm2 dah belikan aku..bak kata order aja...hari tu dapat perabot...katanyer hadiah besday...then semalam g JJ..Aku nampak sling beg..memg hargenya mahal tapi 70% tak kan nak lepaskan peluang..so aku grab ajerlah...mula2 g Carlo Rino..sale 20% jer..darling kata kalo suka ambik jerlah...eeeeeeeei...aku nie kalo mahal2 takut.kecualilah ada banyak sale br beli....kalo tak aku sanggup tg time sale....

thanks darling...

nak pos ganbar sling beg aku yg biasa2 tu..tapi..nice...





cantikkan..thumbs up
;
;
;

Rabu, 2 Jun 2010

Barulah rumah berseri

Perabot yg ditunggu dah pun sampai..smalam gak petang...memg cantiklah..bg aku uolls x tahulah kan..alhamdullillah aku panjatkan kesyukuran...hopefully nanti dapat lg...dah pun aku susunkn...walaupun darling memg seorg interior designer tapi bila part kat umah sendiri..aku plk yg jd designer..sebab semua aku yg susun dan beri idea mana nk letak...coz susun ikut keselesaan sendiri untuk buat kerja umah....

daa..itu saja kali nie..xder citer lg...

tp tunggu..aku akan buat ala2 deko henglish tau...kepada teman2 deko yg aku follow tg yer...