<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 31 Januari 2011

Kami rasa rindu plak~

salam...hujan beberapa hari tak berhenti

sesetengah tempat di melaka nie sudah banjir...paling teruk di Segamat...oh my sister kak chik ada disana..hope semua selamat~

rombongn pak mat datang~*hehe mcm lah ramaikan* mcm biasalah saya suka sediakan juadah walaupun tak seberapa...

tapi bila mereka nak balik...kakak nak ikut plak...hati memg berat  tapi kesian plak...ok lah kami izinkan...
adik pun melalak nak follow!
actually dah lama tak berpisah tido mlm ngn kakak..walupun dia dah pandai tido bilik sendiri tetap rasa kelainan...

just now call her~ wah begitu happy dia disana...jumpa atok..lagipun busu ada..
siap cakap...baguslah kakak tak der bu...tak derlah adik nak gado jer ngn kakak*sian plak dengar*...

oklah btw...ibu harap semua selamat...tgklah esok or lusa ibu datang yer...
tak lupa gak tadi saya bekalkan buku cerita n buku tulis...almaklumlah kadang2 umah nenek nak cari kertas kosong dan pensel pun tak der..*x der budak sekolah*so bila dia tak leh tido selalu cari buku nak baca...

i love u so much kakak~
*pic masa swimming lesson* hehe 1st day~kesejukan nangis..

Sabtu, 29 Januari 2011

Teruja! my darling pandai menjahit

Salam sayang *-* time gini semua org dah tidorkan...saya ajer tak boleh tido padahal esok kakak ada class swimming nak kena bangun awal...

abaikan jap....ok nak citer malam semalam saya dapat MESIN JAHIT...sangat2 suka...alah my sister bg pinjam ajer sementara dia tak guna..."pinjam saja ok"! ok lah...skang nie mood saya nak menjahit rasanya...bukan nak jahit baju pun saja suka2...sementara tgh gelodak keinginanini....

oh! sangat teruja bila bawak balik mesin tu balik rumah my darling tahu handle semuanya...mean nak masuk jarum ke..benang bawah,benang atas semua dia tahu...^-*...
dan hari ini dia tlh menunjukkan skillnyer depan saya dan anak2...kami berseronak..keseronokan...hahahaaa....

oh...tak susahlah kerja saya...cz saya pk nak panggil my sister tolong ajarkan cara guna mesin nie..mmm rupanya ada bakat terpendam...itulah kalo dah ada seni pegang apa pun berseni kan...

k ..lah nite...
ummmuah><

Khamis, 27 Januari 2011

GUNTING,TAMPAL ,TULIS~PUZZLE SAYUR2AN

Salam jumaat~
rasa sekejap ajer kita bertemu semula hari jumaatkan...*syukur*

ok hari nie semua ada kerja sendiri...
setelah kids siap bersarapan semua masuk homeschool ok..memang bila msuk bilik homeschool memg gembira!

ok aktiviti untuk adik...ikut garisan putus huruf..ok not bad bolehlah dia buat...A E I O U..ok...kena selalu praktis..tapi madang ajer nak kena puji budak ini..baru dia suka...kalo tak selagi tu adik menunggu kita tepuk tangan...

ok untuk kakak plak.."math" ok very happy n fun kakak pun excited nak habiskan buku...lagi 12 muka surat nak habis...tapi mula2 kemain seronok mewarn a warna-warni tapi  half way dah boring..tahu sangat perangai kakak "cepat bosan"so saya ambik masa begitu cepat..dan tak nak memaksa, suruh dia habiskan latihan (tolak) dalam masa 1/2 jam

pas2..buat *AKTIVITI SENI" memg kids paling suka & tunggu..tapi hari nie adik tak der mood nak buat...ok kakak ajer...saya buatkan puzzle (sayur2an) n gunting dan tampal lepas tu tulis  namanya dalam BI n BM..

SO setakat itu saja untuk sessi pagi...
saya nak kena masak untuk lunch plak...ayah nyer nak g solat jumaat..tapi still x sempat siap..ayahnya balik kelaparan..
makan biskut dulu n kopi yer! balik nanti makan ibu masak lauk special!

gulai ayak+tempoyak, ayam goreng,dan resepi paling suka..ikan cencaru belah belakang letak sambal...

dahhhhh~

Selasa, 25 Januari 2011

dating with frenz!

salam sayang semua...

lagi semalam cuaca mendung hujan renyai2...susah betul rasa nakbangun pagi...gagahkan jua..oleh dek kerana ada tempahan sarapn pagi dari budak2 kilang...pakse!!!uhhh sejuk bangat...
mcm2 urusan nak dibuat hari nie..
~g bank(settled)
~sign drawing(settled)

buat 2 kerja nie saja hampir 2 jam..

ada janji temu dengan teman "sis rafidah" nak ke MYdin mall...

tak sangka jumpa my frenz lama (kat mydin)with her hubby...Sham!...lama betul tak jumpa hampir 11 tahun...tetap sama..saiz badan pun tetap comel..hehe..dia kata saya makin kurus..hehe..tak tahu sabenarnyer saya semakin membesar...

btw im so happy coz jumpa something yg saya suka tentulah koleksi" apple"~n saya dpt inner yg selama nie  dicari..

homeskull~rasa malas hari ini..tunggu mood jap lagi..kids pun tgh mood nk tido jek..

ohh my darling tak der bersama saya tadi...ada urusan kerja di muar...

dapat idea deco* buat cupcake pakai towel kecil" cantik sangat2 nk cubalah....n floor mat yg kak rafidah beli cantik plak..berkenan dihati warna merah*round shape*

Ahad, 23 Januari 2011

Mari belajar berenang di STADIUM HANG JEBAT MELAKA

Salam sayang teman2~
tercapai sudah impian saya untuk masukkan qistina kelas renang..*syukur*di stadium hang jebat..nasib baik saya dapat info dari explorer dan terus call n register..yurannya pun bukanlah mahal sangat..pendaftaran rm50,monthly rm50..so sangat berbaloi2lahkan sebulan 4x(ahad)
antara tujuan saya masukkan kelas belajar renang ialah:
~of cozlah saya tak pandai berenang dan takutkan air...so saya tak naklah ank2 saya mcm tu..kesian kat ayah yg pandai berenang xder member...
~disebabkan kami keturunan ada "bongkok"cz semua tinggi 2/2 side so ada skit tak kelurusan tulang belakang...so aktiviti berenang sangat membantu.
~aktiviti riadah yg saya rasa sangat seronok
~lagi pun perancangan nanti ada umah sendiri nak buat kolam renang so...kalo x pandai berenang buat paalah kan...*:-)
~mana tahu qistina berbakat.....biarlah kita gilap dari sekarang...

so semalam hari pertama~memg dia sagt excited adik pun sama,hari sebelum nya dah standby barag yg perlu dibeli:- swimming suit(dah ada),gogles.kidboard..kena beli 2 n sama nanti gaduh plak ngn adik

tapi oleh kerana air kolam itu sangat sejuk kakak memg tak boleh tahan ..menggigil kesejukkan...dapatlah dia belajar cara pernafasan dalam air & kicking...
20 min pastu dah tak boleh tahan ...melalak....kesejukan...tapi dapat gak kami teman dia 1 jam kat situ...

btw saya sangat berpuas hati..kata corch kali pertama memg semua mcm nie...*ok*

so next week ayahnya juga merancang nak berenang kat sana..hanya bayar rm2 sahaja..bolehlah menambah stamina..n mungkin ini akan menjadi aktiviti yang kekal setiap hujung minggu!!wooohooo

Jumaat, 21 Januari 2011

Aktiviti Kraf~

hSalam...

2 hari ini tak der mood rasa kepala keneneng ajer coz flu melanda!! aduh paling saya tak suka kena flu cz hidung saya akn tersumbat..x boleh bernafas langsung..nak tak nak semalam g klinik juga.. alhamdulillah hari nie ok sudah...

oleh kerana itu aktiviti homeskul untuk 2 hari ini banyak buat kraf sahaja~ok lah tu..tapi sambil tu saya bg soalan2 jugaklah...semalam buat pasu bunga..ulat gonggok n today buat kad!pic pun tak ambik..

so boleh tgk link kat SINI untuk buat kraf

kakak paling suka kalo kita soal dia dalam versi B.I.....tapi bila buat latihan ada nak memencong ajer..

adik plak coloring,n puzzle now cuba ajar dia "bacalah ankku"

hope hujung minggu ini akn lebih bermakna buat kami sekeluarga!!

Isnin, 17 Januari 2011

Gusarnya hati~

salam sayang buat semua~

alhamdulillah syukur*-*

kerisauan saya tiba2 melanda...almaklumlah qistina dah 6 tahun saya homeskoolkan sendiri..harapan allah membantu saya...banyak lg saya perlu pelajari dari teman2 semua..

sekarang nie..saya tgk qistina mula " liat" nak buat homework..aduh!!! pening kepala saya ..saya kena lebih beri perhatian kepada mereka ber-2..

adakah saya sebuk dgn bisness saya!!!

aduh2..saya anggap ini rezki bg saya dan + penat saya~ pagi2 saya perlu menyiapkan sarapan untuk 20-50 org ikut pesanan ..di tempat kerja abg saya..alhamdulillah satu pelajaran supaya saya lebih pandai memasak & kreatif dengan masakan saya...

bukanlah pandai sangat masak*jujurnya* tapi seriusly saya suka mencuba ...dan belajar...:-)
semoga ini tidak menganggu urusan perjalanan homeskull saya bersama ank2...

banyak info yg perlu saya pelajari...*uhhh*

semalam saya jumpa " someone" ada sesuatu dengan dia~* sikit admire*..:-))

harapan saya hari ini & seterusnya maga ALLAH permudahkan segalanya...

Isnin, 10 Januari 2011

aku pakai susuk???

salam sayang buat semua>>

o.m.g..tak tahan tajuk kat ats tu kan..ish2 takkanlah saya nak pakai susuk ..kan..bersyukur dengan kejadian tuhan*thanks*alhamdulillah..

nak ceritalah sikit pasal produk skincare yg baru 3 minggu saya pakai..apalagi yg sedang hot diiklan~ Safi rania Gold( 24 karat) ha dalam nie lah ada habuk2 emas yg diperkatakan..tapi habuk eemas nie lain dia tak kekal dalam kulit kita mcm susuk berlian yg diorg pakai tu..hehe*jauhkan yer"*

                                              sebelum*nampak tak ada jerawat..kemain jelas lagi*

jeng
jeng


                           hilangkan..kesan jerawat..itulah yg saya notice..parut jerawat cepat hilang..tapi masa mula2 pakai..dalm 2 minggu jerawat asyik keluar ajer..tapi saya teruskan gak..so far alhamdulillah dah nak habis pun pencuci saya tu..nampak serasi..yg penting sabar..dan kulit pun nampak lebih cerah...

sesiapa yg nak cuba bolehlah..cz saya rasa harga sangat berpatutan...semua org mampu!

Sabtu, 1 Januari 2011

apa yg aku buat aku gembira..korang gembira ker???

Hi...salam tahun baru juga...2-1-11 ahad~

tajuk en3 kat atas tu bunyinyer suka atau tak suka ..entahlah...

tapi semua org punya pendapat masing...yg penting apa yg kita buat kita suka...dan belum tentu org suka...kan...so begitu juga kita..belum tentu kita setuju apa yg diorg buat..heheh..inilah lumrah kehidupan...

tapi walaupun aku tak suka apa yg org buat aku tak akn menyakiti hatinya..pendamkan sahaja..tujuannya tak suka panjang cerita cz pasti akn jadi kecil mengecil hati end up bergaduh ,bermasam muka...itu sudah pasti....

tapi aku tak paham org yang memang suka menyakiti hati org???apakah tujuannya???nak betulkan keadaan?nak lebih mengusutkan keadaan?atau bla..bla...


tolonglah..kita semua hidup bermasyarakat...dalam dunia nie bukan kita sorang..jgn pikir  diri sendiri sahaja...dan jgn pikir kita sahaja betul...org lain juga ada pendapat dan pandangan  mungkin lebih bernas dari kita~

inilah lumrah kehidupan pahit manis......

semoga tahun ini hatiku menjadi lebih kuat dan lebih mendekatkan diri pada yg maha esa..