<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Khamis, 23 Mei 2013

Sahabat yg paling rajin "call " aku...

As salam..wah en3 best ajer..istimewa sungguh orang nie... memandangkan cuaca sgt hot..mailah hapdate... ok nie kawan aku namanya HAFIZAH..binti ZAKARIA... (malas nak tempek pic..glamer plak kawan aku sorang nie... sejak dia tahu aku mengandung coz sama 1 teamlah ngan dia..aku dah ank ke-3 dia baru nak mauk 2...rajin mengupdate berita terkini pasal preggy..ha3 terubat boring jugaklah kadang2..leh tukar2 citer.. pernah skali sama plak hari g klinik..hehe..so far yg lain2 xsama dah..tu lah sekali xder lah boring sangat kan... hari nie dia call tanya appoiment aku bila...nak sama lah tu...rupenya HB dia dah ok..xlow lagi..so dia akn g check up lagi sebulan..hari tu hb nya bawah 10..so skang dah naik 11..kira oklah tu..aku suh naikkan lagi..dia kata dia makan spirulina n herbalife.. chehwah!! macam ko lak yg doc...bukan apa hb aku tiggi apa..13.55 ha!! see....coz aku ada terbaca makan jambu batu time preggy nie mmg meningkatkan HB..hari2 aku makan .wajib buah tu ada..hubby pun suka lagi pun bagus untuk kulit lagi pun buah jambu katanya boleh menyerap gula time preggy nie.. hope betullah aku paling takut ada gula..tapi so far sampai skang neg gula aku...dulu masa preggy kakak ngn adik manjang ada gula..sampai kena buat MGTT.. ok lah cerita BINAR BENING BERLIAN..dah strat ..hoho...

Ahad, 19 Mei 2013

BUKU PINK MINGGU KE-9

Wah..mmg awal kirana buat buku pink..bukan apa masa pregg ke-2 kan placenta previa( uri bawah) so kali ini nak berhati2 lah...lagi pun umur dah 30an risau plak kalau berlaku apa2...so kali ini aku ingin menjaga anugerah ini sabaik mungkin.. time pergi tu lepas pukul 2pm...lama gila datang klinik peringgit nie..dulu time mengandung kakak datang sini,time adik kat kg.. procesdur pun mmg ingat, ok nie step b step cara nak g buat buku pink~ 1- ambik no kat kaunter bagi tahu nak buat buku pink, so dia akan terus bg no untuk link bilik mengandung 2- tunggu no dipanggil utuk buat booking dulu ~ setelah dipanggil jm akan suruh timbang n cek tekanan darah,interview untuk peuhkad buku merah,jgn lupa bawak surat nikah! nak di klip di blakang buku tu nanti...jm akan tana historri pregnent dulu..kalo ada buku g lama bawak lagi bagus.. 3- kena g cek urine,ambik darah kencing manis,pastu ambik darah sebotol(kecik jer) huhu org plak ramai..sn tu kata mabe sempat awak jumpa doc ni...ah a coz hampir pukul 5,doc pun nak balik n masih ada patient g tunggu lagi..jm kata datang esok utuk jumpa doc...huhu penat !! tahu datang pagi... so esok pergi jumpa doc, tarikh last period mmg aku ingat n pernah rekod since ambik pil,so agak2jerlah...so doc scan untuk dptkan tarikh tapi sure..net week dtg lagi bila kandungan 10w utuk scan...scan mmg aku suka..dapat tgk si comel nie.. pada minggu dpn aku dtg...doc scan n tarikh due pada 9/11/2013.. ujung tahun..hehe...so hope semua selamat.. kepada g pertama kali better buat awal2 buku pink ni coz u all boleh monitor berat,hb n gula jugak...

Sabtu, 18 Mei 2013

ALHAMDULILLAH REZKI ..PREGNENT LAGI KALI KE-3

ASSALAMMUALAIKUM.... Apakah mimpi untuk berblog semula ..ha3..beselah kalo rasa rajin n suka baru lah mood datang...selalunya busy ajer ..dgn anak2 dan biznes mary kay... Apalah yg sebuka sangat ek!! selalunya silent reader sahaja blog kenkawan...now ada fb lagilah malas nak menjengah... tapi rase nak menulis balik coz nak pahatkan memori terindah kali ini....supaya diingati selalu..... Tajuk en3 pun dah xserprise lagi kan...jom2..update sementara hubby xpakai pc nie... now 15 week!!! alhamdulillah pelbagai cabaran masa diawal hari tu...ini bukan kehamilan yg dirancang!! gara2 skip makan pil yasmin hampir seminggu lebih...accident berlaku...ha3..tapi inilah dikatakan rezki..coz b4 nie memng xpernah lupa makan pil yasmin nie...5 tahun tu bertahan...jangka masa yg sangat lamakan! dan mereka pun xsangka..nasib baik muda lagi...ahaks! tahu preggy masa tu kesnya pergi klinik untuk ambil pil turun period! gilers xpk pun preggy time tu...just rasa dah lepa seminggu baru pergi...ok pergi klinik semabok 24jam, doc perempuan india tu terus suh cek air kencing! eh naper doc...xboleh ker bagi pil terus...doc kata xboleh..kena cek dulu urine!! pehhh cuakkk nie..mungkjinkah??? aku /kami mmg tak ready langsung...dan kami mungkin xnak lagi....panic jap!! bila masuk bilik doc bagi tahu POSITIF dear!! omg...perasaan bercampur baur...huhu apa nak bagi tahu kat hubby kan???bila kluar hubby pun terkejut..kikiki klakar plakkk dia seperti gembira tapi blur!!! bila aku nak scan kat situ xcer plak....so doc rekemen g klinik lain...ok!! sepanjang dlm kereta..anak2 un cam paham..tapi xtahu nak kata apa!! coz kami terkejutttttt dan .....ok rilex pergi klinik kat ong kim wee doc tu cadangkan dah TUTUP...jam baru kul 7PM...so pk g gynea kat bukit baru...TUTUP jugak!!! SO decide yg terakhir pergi Doc Vincent!...scan...SUBHANAALLAH jantung baby dah ada....sedih sayu nampak baby tu....tapi kami bg tahu kat doc kami xready...btw doc kata kalo apa2 dtg balik dalam minggu ini.... YESS hati sgt heppi bila nampak jantung baby dah mula berdegup...yaallah berdosakah aku! untuk melalukan sesuatu...INI ADALAH UMAT MUHAMAD....sgt2 sedih bila memikirkan mcm2...terasa tiba2 batu besar atas kepala...HUBBY memujuk..kita redha dengan rezki ini..ini adalah rezki yg tak ternilai... YUP...dengan redha dan hati terbuka..sya sgt2 bersyukur...bukan nak emo..tapi terkejut jer..ha3... tapi kali ini aku yg EXCITED... ok nanti sambung !!