<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 31 Mei 2010

Perabot baru sempena My Birthday...

N3 kali nie sangat mengembirakan bg aku..
hi2 sedang menunggu set dinning n sofa akan dihantar ke rumahku petang ini...alhamdullillah ada rezki...insyaallah jadilah raya tahun nie..tiap 2 tahun pun raya jadi gak ha..ha maksud aku raya kat umah aku nie...sebelum nie asyik raya umah keluarga jer....tapi tahun nie nak lah raya umah sendiri sempena annivesary kami yg ke-5(tak sabarnyer)

memng pertama kali beli set nie..sebelun nie seingat aku ada belikan sofa untuk mak..alah sofa murah jer tapi tak pakai dah...terletak ajer kat umah lama..sob..sob..sedih gak..mentang2lah dah ada sofa empuk biasalah dah ada brg baru lama di tinggalkan...tapi aku tak...kalo boleh semua aku nk simpan..tu yg darling kadang2 angin tue...tapi aku sayang cz rasa ada kenangan.....sebelum nie rumah sewa lama ada set dinning n sofa skali tu sebab aku tak beli perabot...skang nie umah sewa gak tapi dah buat persedian tuk beli ..insyaallah tahun depan pindah rumah sendiri....so nak mengumpul harta lah nie........

tengoklah set yang tak seberapa nie....murah jer ada offer...n simple.ok lah dr tak der...

sofa nie biasa jer..tapi yg lain tu aku x minat..semua leather
aku minat ala2 english..tapi darling kata tu nanti ...


set dinning nie memang aku suka..kalo boleh nak warna putih..
tak per nanti boleh spray..tu pilih camnie...


pastu malam semalam gi KK HOME DECO...
frust giler dah xder sales..budak yg kerja kat situ kata..kat melaka paling lama 3 hari...
eiii..frust..memng hari2 aku lalu...tapi x kesempatan nk singgah...

darling kata ..beli ajelah...
eii..mahallah kalo xder sale...??!!

aku beli bantal comel kat mydin mitc..then nanti aku beli sarong ajer kan...kira2 harga sama jer kak KK

nota kaki:ms aku tgh buat en3 nie darling remind kat aku...tu hadiah birthaday you tau..walaupun x lah mahal...hi2 aku tersenyum jer...buat2 nk hadiah lagi....actually aku x mintak pun...n aku dah cakap ngn my girl besday ibu tak yah lah celebrate k...tapi muncung nyer dia..

thanks darling!!

Sabtu, 29 Mei 2010

~Go Genting Highland~

perjalanan yg tak di rancang...memang nak g Genting pun planning tapi bukanlah semalam...
sebernarnyer perancang awal darling kata nak g Bangsar..biasalah tiap2 minggu kami akan kesana tuk menjengah site...pagi2 lepas darling kuar g meeting aku n ank2 bersiaplah...tapi dalm kepala otak aku memg nk ajak g genting....
tapi tup2 darling balik..jom kita g pontian...rumah kakak ipar dia kenduri kahwen...terkapa aku sebentar..terus hilang mood..ishh..tak naklah..coz tak palnning...hari tue kata nk g bangsar...bukan aku tak nak g tapi dah pakai mcm nie...nak kena salin pakai baju kurung palk...kang tiba majlis org dah petang..n tahu ker nak g rumah diorg cam mana...mcm2 alasan aku..tapi betul kan...tiba2 tukar arah tujuan plak...ank2 dah muncung...
Call2 org JB sorang pun tak pick up phone...hmmm nampaknyer ...darling pun anginlah..semua tak jawab...
masing2 terdiam...kakak mulakan..ayah jom g genting...darling pun terdiam...dah..dah..kita kuar jer...aku pun cuba memujuk..k..lah kalo xnak g genting kita bwk ank2 g Putrajaya pun ok...ms kami tgh breakfirst masa perjalanan ..darling kata g genting pun ok...(hmm tersenyum kami dalam hati....)dah sejuk lah tue.....

so..layan lah pic kami di GENTING HIGHLAND...
























kalo nak tengok lg banyak gambar leh g kat FACEBOOK aku SEARCH~ALIA MD DERUS

ok..lbh kurang pukul 6 petang turun semula n singgah kat Taman Cendawan kat bawah tue...
pertengahan jalan Kabus melanda..pemandangan yg cantik n mula terasa sejuk...
dan hujan pun mula turun dengan lebatnyer...
alhamdulillah selamat sampai ke bawah
dan kami terus balik ke melaka
singgah sebentar di Perhentian Seremban pekena lauk negeri
sedapnyer makan TELUR ITIK MASAK LEMAK CILI PADI...

Selasa, 25 Mei 2010

Welcome Cowboy Town A Famosa,Melaka

en3 kat atas siap promote lagi...ok perjalanan balik dari mid velley kami singgah cowboy town..perjalann 2 jm dari KL ke Melaka..biarkan ank2 rehat n tido dulu...alhamdulillah sampai gak kat sini..ingatkan ayah putri xnak singgah...good  mood mungkin n putri pun pandai bodek...











ibu terpaksa meneman anak2 naik mainan yg pusing2 nie..memang mabuk rasanyer...x kisahlah  janji mereka happy...
pastu kitaorg tengok
Red indian show..gambar x pat snap,biasalah pakai hp jer so tak culup cahaya..
best adik pandai tengok..n siap tepuk tangan lagi n want more n more..dulu dia takut..myb selalu bwk tgk show dah ok dah...
so stakat inilah perjalann kami sekeluarga...
alhamdulillah ada rezki jalan lagi yer..

Ahad, 23 Mei 2010

Mid Valley..BEST!!

Dalam beberapa hari nie..malas nak update blog..tak tahu kenapa...mungkin demam fesbuk kot..whatever pun..blog tetap no 1...ok lah en3 kali nie nak kongsikan perjalan yang mengembirakan kami sekeluarga pada hari sabtu yang lepas...
kebetulan darling nak menjenguk sitenya di Bangsar..kami ikut skali so shopping yang terdekat untuk menjamu mata....MID VALLEY..rasanya dulu aku pernah sampai ke sini tapi tak hingat bila...memnglah besau gaban shoppingnyer x larat nak jalan...anak2 kalo berjalan memeng larat ajer tak buat kerenah pun...ini pic yg aku nak share....




kakak nie memeng suka bergambar...asal kat mana pun mesti nak posing..tapi kadang2 ikut mood gak..kepala angin gak nie..


adik plak suka bergambar..tp xnak pandang kamera..!!
susah kadang2 nk ambik gambar dia betul2 senyum..


princess!!

also my lil princess!!

time nie singgah jusco..ada sale..
start 22-30 june..
1st day lah time nie...
berebut jam POLO 70%
kitaorg pun dapt grab sepasang aku n darling..
rm90 for 2
memeng murah..aku pun dah lama x beli jam..
rezki kali nie..
yg tak dirancang memang selalu akn dapat..


ayah n adk kepenatan rehat jap...sebelum nak balik..memng penat n kami seronok..
hepi..hepi..alhamdulillah walaupun perjalanan kami nak ke Bangsar mula2 sesat but ok..sampai tersesat kawasan pantai dalam(nurul izzah anwar)memang sesak tapi..kureng pembangunan skit..dr segi kemudahan jalan memeng teruk...
biasalah...selalu di pinggirkan..

DONE***

GO TO COWBOY TOWN....A FAMOSA
wait..next en3..
lalala..


Rabu, 19 Mei 2010

My New NETTBOOK

Salam,teman2 semoga hari yang indah hari ini mendapat keberkatan dari-NYA...
alhamdulillah syukur pada Allah kerana akhirnya dapat jua apa yg aku idamkan n aku akan gunakan sebaik2nyer..ALHAMDULILLAH..
**en3 nie dah lama peram..la ni br ada kesempatan publish**

ini  aku kongsikan kat uall  ya...

SAMSUNG N150-JA04MY PINK/INTEL ATOM N450 1.66Ghz/1GB
Harga: RM 1299
Beli di: Thunder Match Technology Sdn.Bhd
AEON JUSCO BANDARAYA MELAKA...
tarikh beli:29 april 2010


nanti aku post gambar aku lak ngn lappy nie yek

Hair Team Stylist,Plaza Mahkota

Baru lepas balik dari gunting rambut kat mana lagi kalau bukan dekat Team Hair stylist,at plaza mahkota,memg aku jarang gunting rambut tapi kat sinilah tempat yg biasa kalau nak gunting rambut,so far stylist buat rambut aku memg ok,walaupun harga mahal sikit tapi puas hati..

yg muda itulah founder Team kat ini Mr jackson choong (kalau tak silaplah)...memg slalu dia yg gunting tapi hari ini bukan dia,Mr Alvin yg cut my hair.also nice n very ok..
darling kata rambut baru nie comel!
ye..lah dah lama sangat rambut panjang,boring plak..lg pun nampak kebudak2kan skit...ank2 pun kata cantik..ok..lah .. rambut ku alah2 gini...

alamak puas aku cari tp xder contoh!!

tadaa...






ha..drp panjang dah kontot..tapi sangat suka...!!

Qaseh dapat basikal

Memang gerak hati aku selalu benar belaka...semalam petang memang rasa ngantok sangat tp xnak tido..baik buat aktiviti lain...rupanya atao n nenek budak2 nie nk datang,kebetulan time tu pun hujan dah nk turun...rasanyer 3 minggu kot diorg tak datang...hmm terubat kerinduan kami ank berank...paling suka adiklah....tengah tido pun boleh meluru bangun nk dapatkan atok ngn nenek dia....so surprise atok belikan basikal....mahu tak suka tapi biasalah 1st time memg malu2...tapi adik lum pandai kayuh..so kamilah jadi mangsa nak menolak dia...
Selalu kalau mak n abah datang ada jer buah tangan untuk cucu diorg nie....adiklah atok n nenek paling sayang coz diorg jaga adik sejak lahir lagi...jarglah berpisah...tu sebab diorg slalu datang nak tengok si adiklah...kadang2 bawak balik, tapi la nie adik dah pandai baru dok satu hari dah buat muncung nak balik..kadang2 atok tak der masa nak hantar dia...
Sesungguhnya kami sekeluarga amat merindui mereka ber-2..adakah pel;uang kami nak bawa mereka berjalan-jalan dan tido rumah kami....miss...missd mak n abah...



ha inilah atok ngn nenek putri 2 org nie....masa nie gambar raya 2009..
sweet memory in my life~





time nie nenek nk balik tapi adik nangis nak ikut..sedihnyer dia...



cucu kesayangan!

Isnin, 17 Mei 2010

Muhasabah.........

Alhamdulilah bersyukur ke Hadrat Ilahi..kerana masih memberi peluang untuk aku meneruskan kehidupanini...syukur2..seperti biasa tiada apa yg istimewa aktiviti kali ini..cuma kali ini..semenjak HARI IBU dan HARI GURU  yang lalu aku ada sebuah azam yg akan aku cuba tunaikan...dan sejak itu aku cuba bermuhasabah diri ini....
adakah aku ibu yg terbaik bg anak2 ku....dan adakah aku guru yg terbaik untuk anak2 ku...
banyak lagi kekurangan dan kelemahan yg harus aku pertingkatkan...mungkin sebelum ini aku adalah seorg ibu yg berkerjaya dan jarang masa bersama anak2...pergi pagi balik malam...demi bisnes...demi perniagaan...semuanya pada fikiranku hanya untuk anak2 dan demi keluarga....tapi sekarang aku adalah suri di rumah ini..sepenuh masa...mungkin 2,3 bulan yg lepas aku agak terkapa n tak biasa duduk di rumah...tapi sekarang aku sudah boleh menyesuaikan diri dengan keadaan itu...aku sudah boleh mengatur jadual harian ku...walaupun kadang2 agak kelam kabut...tapi..aku telah mengambil peluang melayari internet sambil balajar...ada sesuatu yang aku cari..adakah untuk aku atau untuk ank2ku....

Tapi sebulat hati dan suara sudah ku fikirkan..ini adalah masa yg terbaik...untukku fikirkan ..ANAK2 ADALAH PERMATA HATI..DAN MEREKALAH SEGALANYA...ku bermohon padamu ya allah berikanlah aku kekuatan untuk memdidik putri2 ku menjadi anak yg solehah...amin...


Selamat Hari Guru

Tak terlambat rasanye untuk alia ucapkan "Selamat Hari Guru" kepada teman2 guru semua....tapi sambutan hari guru di sekolah kakak pada hari ini..kerana semalam hari ahad...so dari hari jumaat dia dah mention cikgu suruh bawak hadiah...pergi skolah ...he2 tergelak aku...cikgu mintak hadiah ker...tapi bg aku ini mungkin cara cikgu untuk mengajar ank2 muridnyer menghargai guru,almaklumlah ini kanak2 yg baru hendak belajar...puas aku fikirkan apakah hadiah yg sesuai...
hmm..kebetulan pula ada jualan gudanmg barangan maybelline..so apalah salahnyer aku beri cikgu suria n cikgu lela hadiah yg tak seberapa ini...tapi kakak memang sangat excited...tak kiralah kalau ada apayg berkaitan atau ada hal yg berkaitan ngn hadiah mesti dia yg tak boleh tido malam....Alhamdulillah...malam tadi sempatlah aku membalut hadiah itu bersama2 ngan kakak memang dia sangat happy...agaknyer apa perasaan budak sekecil itu yer....




lipstik maybeline yg merh itulah yg kakak bagi pada cikgunyer..yg lain tu aku punyer..beli masa jualan gudang....

Masa kejutkan pg2 pun ok jer tak buat ragam pun...betapa tak sabarnya kakak nk bg cikgunyer hadiah....

Kesempatan ini juga aku nk mengucapkan "Selamat hari guru" kepada guru2 aku yg mana saja berada..kawan2 yg bergelar guru..dan juga abang aku yg seorg guru...

Sabtu, 15 Mei 2010

Terjumpa Penulis Buku Bunga reben..

Seingat alia ada buat en3 pasal buku bunga reben masa bulan april..masa tu terpandang buku tu kat MPH...tapi tak beli pun hanya menengok isi2 kandungan yg menarik di dalamnya....tapi hari ini alia rasa betul2 bertuah kerana terjumpa blog tuan penulis ini semasa alia buat  blogwalking...membuatkan alia bertambah jatuh cinta dengan bunga reben ini..dan macam2 yg ada memang sangat menarik...


ha inilah bukunyer....
n
blognyer....

n kita layan colection nyer yg sangat cantik...i luv it!!!










Cantikkan...insyaalah lia akan cuba luangkan masa dan akan belajar buat bunga reben ini....
tak sabar ni...
tunjuk ajarku SIFU!!!

Rabu, 12 Mei 2010

Rasa tak Sihat...BZ plak..

Pagi alia dah buat n3...

bukan apa sementara dah menjengah blog ni ...buatlah sekali...sementara tunggu darling

balik hantar kakak g sekolah...pastu dah nak hantar darling g bustand nk g

KL..pas2...ADUSH...malas betul ..then nak g meeting lak...bawak si adik lak tu...memng

 banyak

 kerja skit hari nie...memandangkan badan ni rasa tak berapa nak selesa...tekak dah mula

 sakit..kepala dah mula pening....ya allah Kau permudahkanlah urusan ku hari

 ini.........kemungkinan besar tengah hari hingga ke petang aku tak der mood...ingat hari nie

 nk

 g window shopping ngn putri2..larat ker nie....


Doakan kita cepat sembuh yer...

Birthday party Qistina Putri..

HAPPY BESDAY QISTINA


Baru jek selesai menyambut besday kakak...hepilah dia n adik pun tumpang sekaki..so selepas nyanyi lagu besday untuk kakak nyanyi untuk adik plak...

ini pic masa majlis besday kakak




kakak n adik dapat hadiah dari wawa n aida



kakak dapat earing..very nice pink color
tapi

muka masam..naper...?!

ooh adik dapat cincin..so cute...
so kakak nak cincin,coz dia takut nk bukak earing yg ada kat telinganyer..terpaksalah tukar..nasib baik adik masih tak faham.......

macm2 kerenah..anak2 nie..

IMANINA CUTE GIVEAWAY

Giveaway lagi...
ini memang alia tengah ada mood nak join lg pun lia suka contest nie..
memeng best..so tq kepada puan penganjur


so comel..imanina nie kan...

ok untuk ketahui lebih lanjut leh ke blog emacupcakes

so gambar yang alia nak pertaruhkan ye lah...



n last kena tag 5 org kawan...
saper yer..
DONE
 
nota kaki: pesanan kepada siapa yg kena tag ni..sudi2 lah ambik yer,walaupun tak kenal harap2 dapat merapatkan silatulrahim

Selasa, 11 Mei 2010

HAPPY BIRTHDAY MY PRINCESS

Hepi Bithday princess...


2Day 12 mei,birthday my princess...so insyallah petang nanti kita celebrate yer...pg tadi masa kejut dah wish n nak g skolah pun nampaknyer ada mood gak...n bg kawan2 gift sempena birthday girl nie......

  • i luv u so much baby
  • semoga qistina panjang umur n murah rezki
  • jadi anak yg solehah n dengar nasihat org tua
  • belajar rajin2 yer..
Hepi birthdat 2 u..hepi birthday 2 u..hepi birhday 2u...HEPI BIRTDAY TO QISTINA PUTRI




 

Tips Mencegah Jerawat

hai...baru ada kesempatan untuk buat entry pasal kecantikan...yerlah ilmu yd ada harus dikongsikan...mood baru datang setelah sekian lama blog ini di cipta...

Sebelum jadi begini kita mesti mencegah!!!


TIPS MENCEGAH JERAWAT:

RAJIN BERSIHKAN WAJAH
  • Salah satu penyebab jerawat adalah kerana  kotoran dan bakteria yang menempel di wajah.Dengan mencuci wajah denagan kerap dengan pembersih muka ia dapat membantu menghindar bakteria dan kotoran di muka
SINGKIRKAN RAMBUT DARI WAJAH

  • Rambut akan menjadi kotor dan berminyak dan kadangkala ada kelemumur..kotoran/kelemumur yang berada di rambut akan dipindahkan ke wajah kita ini akan menyebabkan jerawat akan bertambah teruk


  • CUCI SARUNG BANTAL DAN CADAR DENGAN KERAP
    • Rambut dan badan yang kotor akan melekat di sarung bantal dan alas tidur,bila kita tak mencuci kotoran itu dahulu,dan ia akan melekat ke muka dan badan kita semula apabila kita tidur
    MINUM 8 GELAS AIR SEHARI
    Sekurang-kurangnya  cuba jadikan amalan dan tabiat untuk minum air lebih kerap kerana ia boleh membantu membuang toksin dari badan kita

    KURANGKAN PEMAKAIAN KOSMETIK
    • Penggunaan kosmetik yg berlebihan dan kerap akan membuatkan pori2 tersumbat..AWAS!fondation terutamanya..pastikan anda memcuci dengan bersih dan teratur,pilihlah bahan yg berasaskan air daripada yg berasaskan minyak.
    JANGAN PICIT JERAWAT
    • Tangan yg kotor akan berjangkit di muka apbila anda memicit jerawat,dan kotoran itu akan tersebar di bahagian lain dan akn menyebabkan pertumbuhan jerawat di bahagian lain.


    Sabtu, 8 Mei 2010

    Dataran Pahlawan,melaka

    hmmm entry nie sambung...lepas kami makan kat nasi lemak antarabangsa...kami g pusing2 ambik gambar kat dataran....then jumpa lah satu baju yg aku berkenan....ala englishlah...nice..

    so nie aku kongsikan pic2 yg kami ambik kat sana...........
















    ini dulu...gambar2 putri2ku cayang...