<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Jumaat, 30 April 2010

Selamat Hari Pekerja..

Selamat hari pekerja esok kepada sesiapa yg bekerja...hu3 aku dah 3 bulan jadi suri rumah...tapi kalau dulu bekerja pun bukan cuti kerana kerja sendiri...biasalah org lain cuti kita terpaksalah kerja nak cari duit lebih...Aku nak ucapkan gak kat teman2 blogger n untuk darling aku gak..tapi esok pagi2  dia dah kena g meeting....tak cuti ker..hi3 tak per lepas tu leh pk kan nk g jalan mana...sebenarnya tak tahu nk g mana...buntu....nk g water world ntah dah habis renovation ke lum..susah betul nk cr no phone water world tu...ingat nk g PORT DICKSON.,,darling plak tak nak stay sana...tak kan nk balik...penatlahkan......tengoklah dulu.....

anak2 dan ayah dia pun semua dah tido.....aku pun nk join sama...bukan apa rasa nk mengadap je nettbook aku yg baru nie...kalo boleh nk bawak tido...k ..aku nk upload pic dulu...layan..zas







bye2 gud nite....

Khamis, 29 April 2010

thanks Darling..

Semalam hari gumbira bg aku dan anak2 kerana..darling telah bermurah hati memberi kami Hadiah..walaupun birthday aku dan kakak lambat lg...darling kata bg dulu...THANKS..hopefully rezki darling bertambah murah,memberi kesihatan yg baik dan dapat banyak projek..amin..nak tahu hadiah apa...BIARLAH RAHSIA..
Memang sangat berharga bg aku...walaupun aku tak pernah mintak..mungkin ini kelebihan kat aku kerana tak pernah mintak n dapat memahami situasi darling semasa susah atau senang..biasalah perniagaan nie ada pasang surutnyer...






THANKS DARLING ..I LUV U SO MUCH..ummuah..ummuah...

Selasa, 27 April 2010

Hari KELAHIRANNYA akan sampai..

5 tahun dulu...
disaat ini aku sedang menunggu saat2 kelahiran Putri sulungku..saat itu sangat indah dan manis..tak akn lupa sampai bila2...tarikh aku dijangka bersalin pada10 mei 2005..aku telah minta cuti 2 minggu lebih awal,untuk lebih berehat kerana aku rasa terlalu penat sudah..masa tu aku kerja dengan Rozaimi Optometris(masih wujudker lagi company ini..di melaka dah tak der)...tapi bila tiba harinya masih tidak sakit dan tiada tanda 2 nak bersalin..tapi aku di nasihatkan untuk ker wad bersalin...barang keperluan telah di bawa hanya suami dan mak saja datng menemani...dr raut wajah mereka sangat risau apatah lagi aku bedebar2..
Tapi 2 hari 2 malam aku tak bersalin...YA allah kenapakan ankku ni masih tak mahu melihat dunia ini lagi...tak nakkah dia berjumpa dengan ibu dan ayah mu sayang...hati sentiasa resah gelisah,ory yang paling aku kesian mak yang sanggup sekali menunggu bersama darling di luar wad bersalin..Darling..TQ so much u sudi menemani i..
Saat2 aku di wad bersalin menunggu detik..nak bersalin..setelah air ketuban di pecahkan dan bukaan masa tu br 3cm..sakitnya yg amat..darling disebelah pun tak tahu nak buat apa..sekadar menenangkan perasaan dan memujuk..aku tengok nurse di tepi sedang memereksa tekanan darah hanya senyap sahaja....


KELAM KABUT DAN PANIK
Tiba-tiba...
"woi..u all ni tido ker..tak nampak ker baby ni kurang oksigen"seorg doktor melayu menjerit ke arh staf2nya di tengah malam buta itu,lebih kurang pukul 3 pagi..bertambah panik aku n darling dan keadaan menjadi begitu kelam kabut..dan tanpa sempat  membaca darling di suruh menandatanggani surat untuk di bedah....ho3 aku kan di bedah perasaan bertambah berdebar dengan keadaan keejukan yg amat sangat....
sebelum di tolak ke wad bersalin aku di inject dan aku rasakan terlalu jauh untuk mereka menolak aku ke wad bedah dan aku rasakan banyak mereka transfer troli kat aku begitu pantas..dan...hanya lampu2 besar sahaja yg kelihatan di ruang atas kepalaku dan aku tengok beberapa org telah menunggu aku...dan dalam keadaan separuh sedar aku semapat cakap ngan doktor..aku sejuk... n doktor selimutkan ak..n dia tanya aku beberapa soalan yang aku ingat ..'adabatuk tak'..aku kata tak...n..terus tak ingat .apa yg terjadi kat atas diriku...

INDAHNYA KEHIDUPAN INI

 "dik..dik bangun..adik dah selamat bersalin"dalam hati aku bersyukur tak terhingga..aku rasa mamai lagi dan mataku rabun..coz cermin mata ku mereka telah simpan aku kakaburan sebentar..."ok dik kau tengok baby ni anak apa girl ke boy.."demi Allah sebenarnya aku tak nampak dan aku pun main sebut sahaja..walaupun dia tunjuk aku dengan jarajk tak berapa jauh.."lELAKI"..eh biar betul kau tengok betul2.anak apa nie...aku cakap..maaf nurse saya rabun saya tak nampak...hi3 nurse pun tersenyum agaknyer tengok aku....
Alhamdulilah bersyukur anakku selamat setelah sampai di wad..darling pun terus meniqamahkan azan ke telinga putri kecil ini...n aku terdengar tangisannya..tanpa berlengah aku terus mengambil putri comel dan menyusukannya dengan susu badan pertama,walaupun aku tak pernah melalui pengalaman initapi seperti automatik tanpa perlu di ajar bagaimana nak menyusukan si kecil ini,kebetulan time tu ada seorg Doktor India dan beberapa org nurse sedang mengelilingi aku.."Wah u sangat baguslah ada energy saya tak pernah tengok patient saya yang baru lepas bedah boleh bangun..u ..bukan bangun terus boleh bg baby susu lagi..Itulah penghargaan yang buat aku tersenyum..dan betul ker org lain tak boleh bangun lepas bersalin...entahlah aku tidak plak..sampaikan doktor suruh aku duduk di katil wad luar supaya demo..alhamdulillah semuanya selamat....





Qistina putri bt. Abu Bakar
12 05 2005

Isnin, 26 April 2010

Adakah ini LUMRAH KEHIDUPAN ataupun TAKDIR MANUSIA


kekadang aku tak faham dengan ragam manusia ini..tak kira sesiapa pun org disekelilingku atau sekeliling sesipa sahaja di bumi indah ini...atau mungkinkah akujuga termasuk golonggan yg sebegitu..Ya allah ampunilah aku dan jauhilah aku drp sifat2 ini...

Kenapa manusia yg di namakan ISLAM tidak tahu apa itu "berbudi bahasa"adakah sukar untuk kita menjadi seorg yang berbudi bahasa,semanis bicara...kenapa...kadang2 aku rasa begitu pelik dan cuba mendalami erti apakah caranya untuk menjadi hamba atau makhluk yg sebenarnya....aku se lalu di pertemukan org2 yg tak berbudi bahasa..aku sudah cukup berlembut dan memberi muka kerana selalu berbudi bahasa dengan mereka ..adakah kita belembut dan mengikut kata kita org yang KALAH..tidaaak!! aku bukan org yang kalah tapi aku tahu tahap kesabaran aku sangat tinggi..dan aku tahu ALLAH itu maha mengetahui dan aku yakin akan segala yg di tentukan jadi begini dan begitu kerana ada hikmahnya...

dan

hari ini aku tahu ..dan pengalaman mematangkan aku...aku tahu cara hidup manusia sekarang ..hanya berpura-pura dan kali ini aku tak akan mengalah lagi..hatiku mesti kuat untuk menghadapi hari2 yg akn datang...

dan aku pasti..

Hanya kita sahaja yang mampu melakukannya..!!//???

Khamis, 22 April 2010

Ada baiknya FACEBOOK..

Memang sebelum aku bergiat aktif di alm maya nie aku memang malas ambik tahu pasal FB  nie..sehinggalah satu hari kawan aku bercerita mengenai berjumpa kawannya masa zaman sekolah rendah dalam FB..jadi aku pun mencuba nasib ingin mencari kawan 2 sekolah lama yg lama terputus rasanya rindu masa zaman2 persekolahan bersama kawan2..memang rindu sangat..tapi saat ini alhamdulillah kami dapat berhubung dengan kawan2 dahulu..senior atau junior..dan still dapat tahu perkembangan mereka hari2 walaupun tak bersua dan walaupun jarak memisahkan kita...alhamdulillah semoga persahabatan ini akan kekal selamanye...AMIN...
Insyaallah bila ada peluang aku akn upload kan pic mereka kat sini..masing dah punya keluarga dan pekerjaan..masing sibuk ngan hal masing2 tapi dunia FACEBOOK..tetap mengukuhkan persahabatan kami...

Selasa, 20 April 2010

Kenapakah kaki aku terseliuh!!!

Hai..salam teman2..


hu3 kaki aku terseliuh..naper leh jadi gini..
Masa petang semalam aku g ambik kakak balik mengaji,tak taulah kenapa aku kelam kabut sangat..sampai si kakak tanya aku"kenapa ibu nak cepat"..tak sempat menjawab.."berdebuk??!!"waduh sakitnya..tak kisah org kat sebelah kedai nie pandang..aku terduduk seketika..
nasib baik boleh jalan n terus balik drive...masa drive pun aku leh terkapa seketika..kat trafic light kereta depan dah jalan..aku buat bodoh jerk..(alamak nasib org belakg tak hon)..zuppzz memecut ngn lajunyer..walaupun kaki ku sakit....
hi3 tiba umah darling terkezut jap....tapi pg nie ok da...aku kan tukang urut mana leh sakit lama2...coz semalam memg sakit gila tapi aku urut sendiri n darling tolong urut gak..pg2 nie .yee..haa...tak bengkak pun..dah ok..dah alhamdulillah....
tp sampai la ni aku pk naper aku leh jatuh..padahal semalam aku pakai seliper jepun jer setelah lama aku tak pakai seliper jepun.....ye eh..mungkin seliper tu marah kat aku tak...


oleh sebab itu aku akan menghukum ko seliper..


kah..kah..

Ahad, 18 April 2010

TQ so much!!!

Tq so much kat all my follower n teman2 yang terjah...ada gak yg nak datg melawat kat sini kan..actually aku tak kisah pun ..ada org jengah ke tak...coz tujuan sebenarnya untuk berblog ni hanya suka2 n cari kenalan n may be boleh mereales kan tension kot coz boleh meluahkan apa saja....pagi2 nie dah mengadap pc ni mcm biasalah darling g hantar kakak g skolah ,adik pun sedap di buai mimpi..n ambiklah kesempatan nie..kang darling nak guna tak ada can lah aku.....hem..apa aktiviti hari nie....petang nie ada customer app nak bt facial..cik aina..sebelum tu mcm2 benda lg nak buat..nak masak apa hr nie pun tak tahu...nak cr resepi...


daa...

Khamis, 15 April 2010

A Famosa Animal Worl Safari


Welacome To Melaka..sempena cuti Melaka Bandaraya Bersejarah nie aku pun nak lah bercuti gak..memang dah rancang2 nak bawak putri g swimming so water worldlah destinasi pilihan..
memang excited giler putri terutamanya si Kakak..ini catatan perjalan nak kesana....


Kami bergerak kira2 pukul 10am dr rumah...dalam perjalanan singgah sebentar for breakfirst..




nama kedainya "Mee Rojak Rembia"mcm2 yg ada kami makan roti bom..memang sedap lembut n nanti pasti ke sini lagi....terletak bersebelahan Balai Polis Rembia highway melaka -alor gajah..

boring gak dalam perjalanan..terasa jauh tapi coz dah lama tak lalu area sini rasaflashback balik tempat2 yg kami lalu...memang dah lama tak ke a famosa nie last masa zaman sekolah masa form4 tu pun sebab ada aktiviti kelab usahawan...di situlah di latih bagaimana nak menjadi usahawan ..

yeh..hampir 1 jam perjalanan sampai gak ke destinasi yg di tuju..signboard arah ke sana memg kurg ,adalah kena ty org gak takut sesat..dari pintu gerbang nak masuk ke sini pun jauh...


Tambang masuk :rm28 seorang include lunch(promotion time)
anak-anak:-1-5 tak perlu bayar..

memang mcm2 ada..sempat tengok  Bird Show..setelah show habis boleh bergambar..



pastu g makan..
time makan 12-3pm sahaja-


lepas makan tengok show "wild-wild west show"


naper plak nie...

 ketakutan tengok show nie coz bunyi tembakan..semua baby yg tgk pun sama takut..

after that
"multi animal show"








last skali "elephant show"


sebelum balik..singgah souvenir shop..banyak jual patung2 binatang..n harganya terlalu mahal..tengok ajerlah..

kakak memag suka menery topi..

 ibu pun rasa mcm comey jer..pose skit yer..

kakak pos lagi..

adik pun sama..

tamat jam 5pm..

*actually banyak gambar2 menarik yg aku ambik..tak bolehlah nak ltk sumer kat sini..

Kepada kawan2 kalau dtg Melaka Bandaraya Bersejarah jangan lepaskan peluang datang ke sini..memang enjoy...kita tg lain tempat pulk...

Muara Sungai Duyung

Muara Sg Duyung ni kawasan Medan Ikan Bakar yang terkenal jugaklah selain kat Umbai..actually dah 2 x sebelum nie semata-mata mencari tahu bakar..member kata kat sini sedap..tapi 2 kali aku pergi x der rezki TUTUP..so kali ni pergi alhamdulillah hilang kempunan kot..



nie view dari tempat kami duduk memg pilih kat laut..nyamannyer..memang nice

sempat jugaklah aku mengambil kesempatan untuk pos ..
puteri sorang nie memang pandai posing..mesti lentok kepala..sweetlah
anak2 memang jarang tengok sampan..nie time air pasang nelayannak pergi belayar..si putri kecik tu pun sebuk nak menengok..hi3

makan time!!!

nasi lemak yang sampai dulu...
aku tanya darling kenapa nasi lemak kat mana2 medan ikan bakar so simple..nasi n sambal jer...kami memang cerewet skit tentg makan n susah nak bt keputusan kalau nak makan kat mana..coz belum kena lg ngan tekak kot..

tahu bakar dah semestinya dah order sampai 3 keping..last2 tak habis makan pun..terlalu garing so kering sangat bg aku biasa jer..hampelah gak..

makanan yg lain..xsempat nak snap coz anak2 dah kecoh so tak leh nak snap..
-order..pahat goreng cili padi-aku rasa goreng sambal or belada lg sedap
kepah dengan sambal-ok  lah
kupang sweet sour-memang sedap
udang goreng-untuk putri
kankung belacan-ok..

so ..terpaksalah habiskan...x sangka darling order mcm2 aku nak makan tahu jer..ni lah namanya rezki aku n ank2

Dunia nie memg kecik..leh jumpa lak customer darling kat sini.. Cikgu azizi n cikgu intan...
selamat menjamu selera..

Isnin, 12 April 2010

Rojak Salad

ROJAK SALAD


Xtau lah sejak minggu lepas satu melaka aku cari tahu bakar tapi tak jumpa pun mengidam betul tekak nie nak makan,rasanya dah 2x pergi muara sungai duyung nak makan tahu tapi hamper gila2 asal g jer tak bukak...sampai darling kata buat je lah..alam hati rasa malas coz tekak ni nak makn yg kat kedai punye..he3 punyelah mengadakan malas katakan malas...


tapi oleh kerana tiada ketahanan nak juga makn carilah resepi kat member blog terjumpa plak pasal rojak terus terkeliur yg amat sangat..n terus ajak darling g pasar basar nak beli barang rojak...darling pun pandai buat gak...emm balik apa lagi...mulalah aktiviti memasak...

inilah hasilnya




dan ini 

peh..memang sedap..bukan aku kata darling yang cakap...lunch n dinner makan nie,,sedap gak makan ngan nasi..

aku bukanlah pandai nak masak2 nie biasa rujuk gak kat resepi..dulu masa baru2 kahwin pernah gak buat cam nie...

bahan2 yang di gunakan:( MAKAN 2 ORG)

ketam 3ekor
paru (agak2lah ..aku beli rm10)
sengkuang sebiji
timun sebiji
tempe 1 peket
salad 
lada hijau(hiasan n pedas)

bahan sos:
kentang 6biji
lada merah 5 biji
cuka 4 sudu kecil
garam dan gula secukup rasa

cara:
ketam digoreng
paru -hiris nipis goreng dengan jintan manis n kunyit sebelum tu rebus dulu
sengkuang dan timun potong panjang
tempe-goreng

cara buat sos:
kentang rebus dengan kulit skali
lada merah tumbuk bersama kentang yang sudah empuk(kulit buang)
masukkan cuka,garam gula secukup rasa..
**jangan terlalu pekat dan cair**pakai air suam

dah siap senag saja..
bolehlah di cuba..sedap tau..

Berhati2 dengan No Phone ini: 0167573670

Salam semua...
SIAPAKAH PENIPU DURJANA INI


Ha..saper tuannya punya no ni memang akan di laknat tuhan...so tujuan aku sebarkan ini bukan nak bukak aibnya tapi tak nak kawan2 semua terkena mcm mana aku dan darling aku kena...


kisahnya bergini..time 9.43am aku menerima sms ,mengatakan...
Salam tuan saya bercadang nak pindah ke Melaka,boleh tk tuan dapatkan saya tanah lot dan siap buat rumah budget rm 300k.Pls reply,sila pastikan tanah itu berdekatan dengan sekolah dan masjid"...aku punyalah pk mcm mana org nie boleh suruh cr tanah coz kami bukanlah jual tanah atau broker...aku send sms nie kat darling aku kebetulan dia g outstation...


Oleh kerana rasanya bukan bidang kuasa kami..kecuali design rumah malas nak jawab..tp darling ada replky sms dia mengatakan nanti akan diberitahu kemudian...Selang seminggu dia message lg kt hp aku..dia tykan tentang inq nya..dan aku rasa org nie betul2..tapi nape dia tak call...darling pun ambik keputusan call dia...


Dan bermulalah episod yang rasa mcm tak percaya...

Darling kata namanya En.azam berasal dari Johor..sama negeri ngan darling..dia nak cari tanah n nak buat rumah skali..Oklah darling pun bersetuju nak membantu dia mencari tanah di Melaka kebetulan plak memg kami pun tengah survey2 nak beli tanah...tak pasal2 aku kena jadi broker plak tapi nasib baiklah ada kemudahan internet aku surf je kat Mudah .my senang keje aku,coz darling banyak drawing nak buat so mintak tolong aku uruskan...memg aku buat betul2 n bersemangat kerana si Azam ni berjanji akan membayar segala perkhidmatan yg kami buat...bukan senang oi nak call sana sini..g tengok tanah..ambik gambar..memg macam2..

Tapi dalam hati kami nie biar betul..coz dia kata dia Forex trader..duit banyak n nak beli aset kat melaka .coz dia suruh cari 2 tanah lot. n dia pun tengok kat Mudah.my jugak so mana yg dia rasa ok dia suruh kami g tengok. Lebih kurg 2 minggu jgklah cari tanah ktnya bulan 6 nak dok melaka..kadg aku n darling berbual pasal mamat nie memeg pelik..tapi kami anggap positif n tibalah satu hari dia suh kami confirmnkan satu tanah kat Umbai,memang cantik environmennya pun selesa harga pun ok n bolehlah dikatakan murah lebih kurang 1kaki rm4.00 mana nak dapat lg harga mcm tu kalau kat melaka nie..tuan tanah ni pun ok..nasib baik awl2 darling dah bg tahu kami nie hanya org tengah so dia pun faham..


Actually hari2 azam nie call n sms n menceritakan pasal duit sahaja untuk menunjukkan dia memeng jutawanlah ke cendawan.n orgnya memg very softspokenlah kata darling,cz aku  memg tak pernah berbual ngan dia..siang malam asyik berhubung,tapi yg peliknya dia tak pernah call n asyik sms darling aku suh call balik..tak kisahlahkan demi customer...n setelah kami confirmkan harga ngan owner tanah n dah berjanji akn bayar deposit pada sabtu yang lepas (10 april 10) sebab si Azam kata dia akn bawak duit for deposit n bayar kami punya perkhidmatan..oklah kami yer kan aje n ikut aje..dalam hati memg sentiasa rasa tak percaya adakah org kaya akan bg tahu dia banyak duit dekat org yang tak kenal..hari2 kami makin confius..


aku ingatlagi minggu terakhir sebelum dia kt nak datang dia ada call darlingf n pg nya dia ada forward email kononnya dr lawyernya yg mengatakan duit deposit dah disiapkan sila ambil di MBB CitySquare pukul 2.30pm..pelikkan ..naper nk bagi tahu kat kami..aku rasa korg baca pun makin pelik..tu belum citer in detail apa yang dikatanya n dijanji....tup..tup petangnya kata demam panas n jeng2...korang boleh teka tak apa dia.......saya bukan nak menguji abg tapi saya betul2 nak mintak tolong kat abg coz saya dah bg tahu kat abg saya nie memang tak der sesiapa lg..kecuali isteri n anak2..tapi isteri saya pun tak dok ngan saya coz keluarga mentua tak bg jumpa..coz dulu saya muflis n skang walaupun saya dah kaya tp saya tak nak tunjuk kat keluarga mentua..boleh tak abg masukkan rm50 atau 100 dalam akaun seseorang ini coz saya memang tiap2 minggu masuk duit kat dia tp hari nie saya langsung tak boleh bangun...tolonglah bang....itulah kata2nya masa dia calkl darling petang tu..


Pening..pening...darling ty aku mcm mana nie..aku pun rasa mcm dah tertipu tapi mungkin betul..tapi mana lawyernya ..tak kan demam sampai teruk tak boleh bangun n tak kan tak boleh bank in hari lain....


tolong salah tak tolong pun salah.....conpius plak....fikiran aku n darling dah pk macm2..


tapi kita org still nak pk positif lagi...tak per..mungkin dia betul2 perlukan pertolongan kita..n tak per hari sabtu nanti dia dtg kita akn dapat lebih dari tu..pujuk hatilah kononnya dan kami pun pergi bank in RM50 malam tu jugak...setakat 50 hinggit dia nk tipu dia boleh buat apa...tapi setelah bank in langsung tak say thank or call or sms mcm biasa..tiba2 jek kami rasa lain macm...next day darling sajer call dia tapi dia kata demam tak larat nak cakap ..ok..then kami sms nak perticular nama pembeli tanah for owner nak pun tak replay......


ha...ha...ha...sah2 tipah tertipu.....n kami tunggu hari jumaat n call dia lg nak tanya dtg tak..actually sajer2 nak tengok apa jawapan dia atau tak nak jwb call..jwb gak boledh cakap lg tengah jumpa kawan n nak tukar cash...subhanaallah..saat mcm ni pun nak menipu lagi.......
n dia bg tahu saya akan call abg ..abg jgn call saya..


itulah  last darling bercakap dengannya n owner plak call tanya jadi tak..tapi kami bagi tahu dia dengan baik bahawa customer kami samp[ai saat nie tak dapat di hubungi ..dia pun faham...sian plak owner tue kalau aku ada duit cash mahu ajer aku yg beli tanah tu....


Hari yang kami tunggu...memang tak kunjung tiba tuannya badan yang jaha**m tu..mungkin ramai yang dah terkena mcm kami kena bayangkan kalau satu org rm50 or 100 mahu tak kaya..kerja menipu ajer..yg pandai tu dia tahu kita bisnes apa tu n dia maybe dah baca maklumat kita kat blog or mana2 yug kita advertise untuk bisnezzz..


harap berhati2lah dengan org mcm nie..cakap lembut dari lidah..(betul ker ..belasah jer lah..)
zaman makin canggih org menipu pun makin bijak...


daaaa..





Sabtu, 10 April 2010

Malam minggu...

hai sumer..rasanya punggung panas betul..mana taknya dah 2 hari xkuar rumah...tiba2 darling ajak kuar g..


hoorey...anak2 memag suka memang tempat kegemaran kami sekeluarga..rasanya tiap2 minggu mesti datang...


aku pun tuju kat tempat kesukaanku..nak g kat buku2 motivasi terstop lak kat sini..mcm menarik jer...tengok dalam jap...layan kan ajer...bila pk balik rajin ker aku nk buat nie...memglah suka..nanti mesti darling perli..ah biarkan dululah...darling ajak g sini jap jer nak beli ink ...
 mana ank2 nie....

ohh kat sini dier...



adik tengah survey coklat
kakak plak memang tak lepaskan peluang membaca jap..

ok..ayah kata jgn lama2..ayah dah beli..
so bye2 kita nak g sinma jap nak beli kraft(cekak rambut..tu bahasa dia)


yer..yer si kecik sorang nie..dia memang suka g shoppinG hepi semacam jer..mcm lepaskan tension gak....
-pic kat sinma lupa nak snap...ibunya pun excited tengok pink color...

dah beli...kuar..malas nak jalan2 lg coz dah kul 9...nak g makan..kat mana eh...
"warung pak abu" dekat jer dr Mahkota Parade..hala ke ujung pasir..bolehlah...tapi kwn darling call plak..darling kata nak balik cepat,bungkus jer..


inilah tokeynya,"pak abu"anak2 kata mcm nama ayah..tu lah suka dtg beli kat sini..satenya boleh tahan sedap...Satu2nya yg masih pakai lidi daun kelapa..satenya mahal skit 50 sen tapi oklah sedap...masuk nie dah 2x datg sini....

ok...beli 25 cucuk rm12.50..oklah tue...DONE!!!

Jumaat, 9 April 2010

Hari Cuti:-)Bersepah bagai nak rak...

hai..teman2 semua..hari ni hari bercuti bg kami kerana..aku rekod tak keluar rumah...ha..ha..coz selalunya memang tak sah kalo xkuar langsung..cuaca terlalu panas sangat..Qistina plak tak sekolah..cuti peristiwa sekolah dia..sukan tahunan tahap 2 semalam..biasalah suri rumah mcm aku mengadap anak2,masak..berkemas..tidozzz..
tapi..anak2 aku walaupun girl memang nakal...bukan nakal apa..
suka bersepah sana sini...ambik kertas conteng2 ...pastu sepah..
keluarkan buku2 tengok pastu sepah..naik tingkat atas color2 sepah..
ya ..allah memang menguji kesabaran..
cz rumah aku ni open saper2 leh datg tapi macam ributlah kalau ada org datang...lintang pukang...

Selasa, 6 April 2010

JOHAN - ISI KACANG HIJAU DALAM BOTOL

Emm..ehem..berlaku 3 hari yang lepas tak sempat nak updatekan kisah menarik putri sorang ni..memg aku dah sedia maklum kakak(Qistina) dah bg tahu aku dia ada hari sukan prasekolah..dia suruh aku datang tengok..tapi aku dah ayahnya dah tanya cikgu,tp cikgu kata tak datang tengok pun tak per..so aku dapat rasakanlah yang cikgunya kalau boleh tak payah datang...
after school aku tanya.."kakak menang tak*
dia jawab..menanglah ibu"
..aku bagaikan tak percaya..yer ker menang dlm pikiran aku..coz aku teringat masa last year sukan tabika KEMAS..masuk air dalam botol pakai sponge..kesian kakak group dia kalah n kakak time tu pun tak fokus leka menengok aku tepi padang..yer lah time tu pun dia baru 4 tahun...bila ingatkan kelakar..
coz dia akhir sukan nama pemenang di panggil namanya tak der..apa lagi buat muka muncunglah..nak nangis tapi cover..
Nasib baiklah aku ada masuk lucky draw n kebetulan nama aku yg terakhir tu pun aku beli tiket tu sampai 20 keping (rm1 jek satu) so dptlah mengubat hatinyer..
berbalik pada citer aku tadi...kebetulan aku ambik dia balik sekolah..mukanya kemain ceria lg menengok aku,ayahnya xdpt ambik coz outstation..
"ibu..tutup mata!kakak ada serprise..mcm biasalah aku ikut jer biasanya kalau cam gitu mesti dia hadiahkan drawing kat aku..terperanjat Beruk lah aku...dapat Medal..JOHAN plak tu..I'm so happy..".eh kakak menang yer.."alah tererlah anak ibu nie"..sengih2 dia...
Baru aku tersedar n rasa gak hiba..anak aku skang dah 5 tahun...n dia dah lebih fokus...


Thanks sayang buat ibu n ayah happi..actually walau kakak tak menang pun tak per..kakak tetap THE BEST dalam hati kami..kat sini aku letak pic kakak bersama medalnya:




                                                                    i'm the best

 
 

                                      JOHAN -masuk kacang hijau dalam botol      
                                          (SUKAN PRA SEKOLAH 2010)

In BLUE Contest

Wah2.. bestnya ..banyak contestkan..jom kita join yang ini plak:-






ok contest Baby in Blue ini di anjurkan oleh Mama_aDHa..cutekan..oklah shayang di sebabkan adha, untie pun nak join gak..jan lupa pilih kakak Qistina ni yek..gambar yang untie nak pertaruhkan nie ye lah..jeng..jeng..






                                   nama penuh kakak : Qistina Putri bt Abu Bakar
                                    umur masa ni         :  1 tahun 6 bulan
                                       Kategori               : ( A) girl


oKlah adha. n mamanye tq coz anjurkan contest nie..bye..bye..kepada sesiapa yang nak join..terjah blog mama_adha sekarang jugak..



SLeePinG cUtie CoNtESt

Terasa plak nak join..aku pun nak pertaruhkan gambar si Qaseh..THANK YOU kepada penganjur SuperHero Mama:



                                                    join disini!!!


Nama penuh:Qeesya Qaseh Putri Bt Abu Bakar
Umur: 2 tahun(21 mac 2008)

Oleh sebab syarat2 penganjur suruh reka lagu Dodoi..inilah hasilnya..tapi lagu nie memang aku dah reka dari dulu lg..supaya Qaseh tido,kakak ipar aku yg dodoikan gitu kat dia..so aku follow je lah n bubuk tu maknanya tidur...


Bubuklah Qaseh..bubuklah sayang..
Kalau tak bubuk nanti meow datang..
Bubuk lah sayang..
Kalau bubuk hati pun senang..