<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Sabtu, 21 Mei 2011

MARY KAY MENJELAJAH MELAKA

CEPAT2 CEPAT ORANG MELAKA:::MAI LAH AMBIL PELUANG INI...FACIAL FREE TAU>>>DISAMPING ITU KAMI JUGA AKAN MENGAJAR ANDA TENTANG PEMILIHAN PRODUK YANG SANGAT SESUAI DENGAN KULIT ANDA..MANA TAHU SETELAH ANDA MENCUBA DAN ANDA SUKA ANDA PLAK NAK JADI BEAUTY CONSULTANT MARY KAY....SO INI PELUANG YANG SAYA RASA ORG2 MELAKA TAK TAHU...COZ SAYA BARU TAHUN NIE...TERUS JADI BEAUTY CONSULTANT MARY KAY...yeeeehaaaa...inilah impian saya dan inilah pilihan yang tepat...anda bekerja dari rumah sahaja....



                                              

                      inilah skincare yang TERBAIK & BEST SELLER
UNTUK KULIT KERING,NORMAL,MINYAK,KOMBINASI MINYAK,KOMBINASI KERING

TEMPAHLAH KELAS SKINCARE BERSAMA SAYA::::

SAYA BERADA DI MELAKA::

SO KEPADA ORANG MELAKA SILA AMBIL PELUANG KEEMASAN INI::


SILA CALL

O162744684
ALIA

OR
EMAIL:::musliahmdderus@yahoo.com.my

Khamis, 19 Mei 2011

QISTINA PUTRI 6 TAHUN

SYUKUR ALHAMDULLILLAH...

masih berkesempatan nak menupdate blog ini...

saya betul teruja bila putri saya 6 tahun..rasanya baru saja melahirkannya semalam...
dan tak sangka juga saya dapat buatkan majlis kecil-kecilan sepeti yg diingininya...yang penting ada nenek..walaupun keluarga yang lain xdapat hadir kerana bukan waktu cuti...tapi ok syukur jua~

tarikh lahirnya 12 mei 2005 sama hari lahirnya dengan FOUNDER MARY KAY~
Semoga kakak jadi sepeti beliau membantu mmperkayakan kehidupan wanita:::

ok h/skool mungkin berjalan agak seperti biasa..cuma saya tak perlu bersusah payah untuk mengajarnya membaca lagi cz kakak dah boleh baca dengan lancar~

seminggu 3 x mengaji di TASKA sahabat saya~
*semalam cikgunya complent kakak agak lupa dan confius dengan huruf itu...tak per..ini proses pembelajaran untuk dia insyaallah akan lancarlah nanti
^-^

kelas swimming::::: memg impian saya nak kakak berenang cz saya x pandai berenang...tapi sudah 3 bulan kakak x boleh nak completekan klassnya...kerana air di satdium hang jebat sangatlah sejuk...so dia tak boleh bertahan...saya plak suami isteri y stress acapkali hantar hanya berendam 15 mnit dah menggigil kesejukan...

so kami ambil keputusan cutikan sementara..cz tak nak memaksa....tgklah keadaan mcm mana nanti:::::

sedang berkira2 nak hantar class ballet coz...tak berendam dalam airkan...cz dia pun berminat tapi adakah itu satu keperluan~~~~saya hanya nak dia bergaul sahaja dan nak dia belajardenagn kawan2 sekeliling....
*-*semuanya dalam perancangan lagi....

so harapan ibu:::semoga kakak menjadi nk yang berguna dan solehah~dan juga ibu & ayah sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kakak...

Selasa, 17 Mei 2011

MEMANG BEST & MEMPERKAYAKAN

bismillahirrahmanirahim...

mula2 saya ambik keputusan untuk join bisness MARY KAY...saya yakin 80% saya bole buat..lagi 20% tu saya risau xder org beli kononnya produk MARYKAY mahal...yer ker??? huhhh tak lah...sangat2 berpatutan:-) harganya dan kesannya yang amat bagus dan berkesan...

Di kelas pertama saya...x der sale....tapi saya cukup bersukur coz ada jugak guest dan ini boleh improve saya punya scc~
tapi bila klass ke-2 n seterusnya...WOW...great saya boleh buat jualan!!! hoho...gumbiranya hati....


dan kini semangat saya untuk berkongsi dengan semua wanita di MELAKA sangat2 membuak2...tujuannya saya nak improve lagi skill saya...dan semangat itu sedang marak..so mari kita sama2 mencari peluang ini...

kepada yang ingin menjadi sebahagian daripada MARY KAY...hubungi lah saya::::saya pasti membantu anda...chaiyok2...

Isnin, 9 Mei 2011

SKINCARE CLASS MARYKAY BERSAMA IBU MENGANDUNG::

WOW great!! teruja saya scc bersama guest saya a.k.a my sister...kenapa tau?? coz dia di sahkan mengandung 10 minggu..so biasalah morning sickness yang agak teruk melanda dirinya...
masa mula dia sampai rumah saya..dah muntah dulu n keadaanya memg tak bermaya lansung..muka menyeringai ajer..^-^ huhu kesian bangat saya pun pernah alami keadaan trismeter pertama! o . m .g




taraa..

so freshkan..

memg masa make up tak der plak nak muntah..

sedap ajer bermake-up n dia pun rasa segar dan bau set skincare pun harum ajer semuanya fresh!!!
mungkinkah baby girl..
hoyeee~

so sangat rekomenlah n bagi idea kat saya juga untuk buat class special untuk ibu mengandung!! untuk mengembalikan kecerian dan kesagarannya!

so sesiapa yang berminat untuk klass facial n make-up basic calling2 alia ok terutam untuk org2 melaka ~mari kita berspa juga!
alia: 0162744684!

dan juga sesiapa berminat untuk jadi BEAUTY CONSULTANT MARY KAY!
hanya sign up rm 200 ( 180 sign up + 2o (training class)

anda akn dapat starter kit lengakap!


huh! sangat berbaloi ok~ ini kepada sesiapa yg nak commit bizness ni secara serius~ mungkin anda adalah orgnyer?

ok..oleh kerana saya tengok munya lesu..so jom kita berfacial boleh bagi freshkan!!!

Jumaat, 6 Mei 2011

DEMI MARY KAY~SAYA KUATKAN SEMANGAT!!!

wow...Sungguh excited kalo bercerita tantang MARY KAY kan...yess itulah perniagaan saya yang terbaru..huh baru sebulan saya ceburi menjadi Beauty Consultant Mary Kay..walaupun pengalaman lalu saya adalah beutician ..dengar mcm senangkan...berbanding ngn org lain yang tak pernah terlibat dalam dunia kecantikan...tapi dalam MARY kay saya baru sangat2 banyak lagi yang perlu dipelajari...huh!!

Tapi hari ini memg mengujimkesabaran saya:::: memg saya ada scc di Padang Temu,Melaka...oleh kerana sudah mengikat janji dengan sahabat saya Kak Leha..saya datang juga kuatkan semangat..sepatutnya dia mesti mengesahkan kehadirannya dulu coz saya xder no hp dia..tapi oleh kerana dia dah bagi syarat..katanya..akk tak tepon pun ko mesti datang!! yess mem..saya akur..

Pukul 10 am saya dah tercatuk kat Balairaya Padang Temu tu.,..bersama 2 org putri saya...putri saya mesti nak join kalo saya ada scc..mcm diorg plak Beauty Consultantnya.
Nak pendekkan cerita 1/2 jam saya menunggu kak leha..bertanya saya jiran sebelah mana umah kak leha..berjalan lah kami 3 beranak kat jalan besar..mencari umah kak leha..dah masuk lorong umah dia..tapi mcm takut jek..sunyi pusing balik...tanya org lagi ..yer betul memg sah itu lorongnya...kebetulan nasib saya baik...Kak leha keluar..dengan tak mandinya..tengah nak sidai baju...
huhu..memg menguji kesabaran saya~tapi demi MARYKAY & PERJANJIAN YANG telah dibuat saya REDHA..ALHAMDULLILAH...

Kak leha mintak maaf diatas masalah nya yg tak dapat datang ke balairaya dgn masalah tiada kredit!! uhh tak per itu perkara biasa...asalkan saya dah jumpa rumahnya saya cukup bertuah...dan sangat berbesar hati masa scc berjalan kak leha mempelawa jirannya untuk join skali...

wah ..lebarnya sayap saya...selepas ini tempahan klass saya pasti penuh...atas dek kerjasama kak leha n kak yati yang sudi memperkenalkan saudara mara n sahabat handainya:::: SYUKUR2...SCC sepatutnya habis kul 12.00 Oleh kerana saya menunngu kak leha hampir 1/2 jam dan menuggu kak yati datang pun hampir 1 jam..so sampai kul 2.00 scc saya....uhhh..kesian kat putri2 saya...

layankan edisi pic masa umah kak leha yer...




pic kak yatie selepas tak sempat nak ambik coz bateri kamera habis plak~

happy viewing my page~

HI LADDIES:::: KELAS PENJAGAAN MUKA MASIH DIBUKA FOR FREE~ SO CEPAT2LAH BOOKING YER~~~~COMING SOON BANGI! PENANG!  KUANTAN! JOM2 JOM2...

Rabu, 4 Mei 2011

KEMBALI LAGI:::SKIN CARE CLASS & MAKE UP DI MELAKA

Hai..pasti anda teruja kan FREE FREE semua..begitu juga saya sangat teruja untuk berkongsi dengan warga MELAKA dan saya juga akan mencari beauty consultant yang berminat dalam kerjaya ini>>hanya untuk org melaka

       SKIN CARE CLASS & MAKE UP

                14 MEI & 15 MEI

                11AM , 2PM,5PM

                      FREE
         PERALATAN KAMI SEDIAKAN     HANYA BAWAK KAWAN SAHAJA UNTUK      BERKONGSI:::::

CALL ALIA/SMS: UNTUK REGISTER! TEMPAT TERHAD!
0162744684