<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Jumaat, 15 April 2016

Bercuti ke cameron highland April 2016

Percutian yang tidak dirancang

Assalamualaikum, alhamdulillah masih diberi kesempatan menulis.istimewanya ketika ini saya berada di CH bersama keluarga.

Kebetulan, mmg ada booking hotel kat brincang nih, bukan pun sebab nak pergi,saja jer nak test power booking melalui www.booking.com.sekali dia call masa hari patutnya check in, mr woo dari silverhotel, aku kata aku tak dapat pergi sebab ada hal.dia kata takper boleh tukar tarikh ,just call sahaja.suami plak dengar..jeng2 dia seperti orang mengantuk disorong bantal :-) dia tanya u nak pergj ker? Aku plak tanya boleh ker??? Dia kata bolehlah lagipun jumaat (15/4) cuti..hihi sukanya,lama betul tak g Ch.5 tahun lalu.mesti anak2 suka.

Lepas ank2 balik skolah pukul 7pm, aku dah siap2 standbykan barang, lepas makan dan solat kami terus bergerak.dari melaka 8.30pm, mula plan nk terus naik malam tuh jugak,tapi bila ingat2kan balik jalannya,x berani plak.kami singgah di tapah pukul 12am sampai, di hotel kawan.ni hotel baru , rm88 semalam dulu kami pergi tiada lagi hotel nih, nmpaknya ada 2-3 hotel budget di tapah nih, mudahlah korang nak try nnt.

Selepas sarapan pagi kami terus ke Ch, lalu lata iskandar-ch,pengalaman lalu sini, ada pemandangan, lerkampungan orang asli dan hutan2 yg cantik,sungguh menikmati kejadian ALLAH,tetapi jalannya banyak selekoh tajam dan berpusing2 jugak, si kakak sampai mabuklah, kami pun sama.perghhh satu perjalanan yg penat jugak, hihihi.

Alhamdulillah sampai jugak di brincang, terus call mr woo tapi dia kata pukul 2 baru boleh check in.dia suh dtg pukul 2 padahal kami dah ada dpn hotel dia.mmg banyak jugak hotel budget disini, kebetulan masih lenganv lagi. So pusing2 check in hotel remix, sambil menunggu masa kami pergi pusing2 di brincang.

Hotel kami check in nih, hotel budget rm138 semalam, oklah ada 1 katil queen dan katil single,cukup lah untuk kami.

Teruja jugaklah bila cuaca disini sejuk, sbb dkalo di bawah dilanda musim el nino,huhu..bumi melaka kurang huhan,ketandusan ..yg penting anak2 happy ,lama jugak tak bawak mereka travel.sesekali oklah kan.

Sempat jugaklah meround di pasal malam di brincang nih, semua jual benda yg sama buah2 dan sayuran,biasalah strawberry wajib,anak pun nak jugak.baby bella ajer kurang gemar.

So now kami berehat malam nih, esok nak balik dah.meriah lagi dengar diluar tuh, jalan mmg jem bila hujung minggu.semoga perjalanan pulang kami esok di mudahkan.

Okeyyy! Mau tidooo...sejukkk woo