<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 27 September 2010

~mari berjalan raya~

*sambungn xktiviti jalaN RAYA*

Kemeriahan aidilfitri sangat terasa bila balik kg sendiri..alhamdulillah selepas raya ke-3 kami sudah sampai di melaka...memeng best bila berjumpa mak abah..adik beradik dan kg halaman yg tercinta...baru sampai dari JB sempat g lagi join konvoi g rumah ngah senah kat bukit rokan~
*
*
*
perjalanan yg menyeronokkan buat kami sekeluarga
~ibu ,ayah,kakak, n dik~
ya beda bedu
**
apalagi bila sampai sana makan sajalah..almaklumlah NGAH SENAH nie memg pandai masak..mm paling kami suka kalau masak lemak cili padi..pehhhh*power*--


******************
selepas itu kami terus balik ke melaka dan sambung aktiviti beraya di open house rumah customer plak a.k.a dah jadi kawan baik..*rumah kak rafida*

mmm..juadah satay yg disediakan~
mm nak citer skit pasal my fren nie...pic dia x der plak..*leh cilok kat fb dia kan*
memg keluarga nyer adalah perintis kepada perniagaan jenama HAI-O... ha.. yg popular sebagai baju dalam beutiful tu...mmm..inilah ahli keluarganyer...*promote iklan jap*
n sesipa yg berminat bolehlah search namanya kat fb " RAFIDA YUSOP"
 
OKLAH stakat ini saja aktiviti beraya~
nanti ada sambungan lg...hehehe

Selasa, 21 September 2010

Ceritera Aidilfitri..

Salam aidilfitri..buat teman2 blogger semua~hmmm semua dah mula bekerja n bersekolah..kesempatan yg ada skit nie nak berceritalah pasal aidilfitri yg lepas~...*best*

ok seperti yg telah di war-warkan tahun nie kami beraya di Jb...mmm ini taun pertama beraya di rumah keluarga suami..memg berbeza suasana beraya di bandar dengan kg ku sendiri tak semeriah sambutannya...tapi kami tetap bergembira beraya bersama ibu mertuaku...selagi umurnya ada..insyaallah kami sentiasa di sisi...

inilah pic kami sekeluarga~*nasib baik ada iwan tolong ambikkan"*-kalau tak asyik gambar ber-3 sajer...
merah menyala...~memg i like...

*****JUADAH DI PAGI RAYA********

~Sebelum kami semua sampai *malam raya*kakak iparku _hajah rafeah_ sudah menyediakan juadah untuk pagi raya..biasalah ..
-nasi impit -WAJIB
-rendang daging
-serunding daging

n masa pagi raya tu aku masakkan
-kuah lodeh
-sambal ikan bilis + belimbing *sedap*
-ayam goreng berempah

mmm...memang menyelerakan..walaupun hanya kami 4 beranak yg makan ia tetap meriah...mak mertua ku..x boleh makan nie semua...hanya makan nasi impit dengan serunding sahaja...
mana yg lain????? tahun nie kami satu keluarga jer ada di sisi mak mertuaku selain keluarga abg iparku _Uncle bah
yg lain2 anak mak beraya di rumah sendiri n keluarga mertua dulu...almaklumlah masing2 pun dah ada nak-cucu...

**memang agak boring...pas makan x tahu nak buat apa...kami ank beranak tengok tv saje....**tiada pun tetamu yg datang...kalau kat kg aku nie..lepas yer sembahyang raya..berduyun-duyun sanak saudara datang...
*hujan emas negeri orang ..hujan batu negeri sendiri*

ha..inilah tatamu pertama yg sampai....
cucu mak...Dida*nama sebenar..x tahu* bersama ank2nyer...kiranya ini ank kakak ipar akulah*kak arah*

then selepas itu barulah tetamu n ank2 cucu yg lain sampai...x sempat nak ambik gambar diorg...rugi rasenyer..cz time nie tgh sebuk kat dapur...huhuhu

AKTIVITI PETANG RAYA

Sempat juga darling membawa kami ank beranak singgah di kubur ayahndanya...

AL-FATIHA

Pertama kali jugak buat aku dan ank2 menziarahi kubur bapa mertua...alhamdulillah allah permudahkan urusan kami untuk menziarahi dan sedekahkan al-fatiha untuk beliau..semoga rohnya di cucuri rahmat..

JALAN RAYA~
Selepas itu kami sempat beraya di rumah ank sedara darling..MUSTAFA...lupa lak nak ambik gambar biasalh dah jumpa memg tak ingt..rumahnyer di pasir gudang dan singgah sebentar di rumah adik "tapa"
so...tamatlah aktiviti beraya pada raya pertama~

NEXT DAY~
menunggu tetamu sahaja di rumah...si TAPA pula sampai bersama keluargannya untuk menziarahi ATOK...sempat juga aku membantu kak peah memasak dan menikmati juadah makan tengah hari beramnai-ramai..

selepas mereka semua pulang kami pergi beraya di rumah abg darling yg tua sekali..
namanya abg atan..nama sebenar MOHD AMIN
dan anak-ank panggil PAK LONG..
alhamdulillah masih sihat lagi..cuma isterinya kak siti kurang sihat...

0K rasanya cukuplah setakat itu sahaja..sepanjang kami berada di JB..memg tak banyak g jalan2..tapi banyak menghabiskan masa bersama ibu mertuaku...almaklumlah kami nie jarang dapat balik...so kesempatan yg ada ini cuba gunakan sebaiknyer...insyaallah selepas ini cuba selalu balik JB sekerap yg boleh...

Rabu, 8 September 2010

Esok hari raya~ JUMAAT 1 SYAWAL~

salam semua~en3 terakhir sebelum raya..ha..seperti ygtelah dipersetujui kami laki bini taun nie raya pertama berada di JB..Harap perjalanan kami selamat ke destinasi..
semalam persiapan kami ank beranak dah settle..uish kemain banyak lagi baju nak bawak...biasalah ank kecik mesti bawak baju lebih..
saat ini masih lagi di rumahku...~darling g meeting jap..so selepas itu baru tahu apa2 aktiviti yg seterusnyer..hehehe...saban tahun lalu kalau saat ini..aku dah ada kat rumah mak..sebuk dah...buat rendang ,lauk pauk ,anyam ketupat...hmmm taun nie lambat skit sampai...tak per ramai yg mengganti...insyaallah akn singgah berbuka di rumah mak dan selepas itu sambunglah poerjalann kami ke Jb...wee..wee tak sabar ank2 nak jumpa atok mereka~

OK lah selamat hari raya...maaf zahir batin~

Sabtu, 4 September 2010

Persiapan akhir-akhir ini~

Alhamdulillah syukur..hari raya semakin menjelang tiba~wee-wee insyaalah jika tiada halangan kami sekeluarga akn beraya di Johor rumah keluarga sebelah darling...julung2 kalinye sepanjang 6 tahun kami kawen inilah pertama kali hari raya aidilfitri beraya di johor...insyaallah...
dan saat2 akhir ini hanya melengkapkan pesiapan sahaja...cuba ber ala kadar sahaja...nasib baiklah baju2 kami ank beranak dah di settlekan awal2...dan 3 hari lepas collect ajer..n baju2 biasa telah pun di beli awal2 skang cuma tambah2 saja..kalo ada nampak yg berkenan beli ajer...tek derlah terdesak sangat nak memilih...oh tidak...pening kepala...ada tak der...aku nak beli kasut ajer..yg sedia ada tu tinggi sangatlah...penat nak jalan...silap2 pakai selipor ajer nanti..hahaha...

Insyaalah sebelum balik ke johor akan singgah jumpa mak n abah dulu...mmm rindunyer...bulan pose nie mak tak datang umah kami caz...biasalah masa terlalu singkat..lagipun mak jaga mak long yang tak berapa sehat...abah ajer datang skali hari tu nak tengok cucunyer...
tunggulah kepulangan kami..insyaallah tiada aral melintang kami akan sampai...

akhir kalam..andai tak sempat buat en3 lagi nak ucapkan..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN...salam 1 malaysia~

Rabu, 1 September 2010

Catatan perjalan~

Salam 1 malaysia...
lama sungguh tak bt entry..biasalah bulan2 pose nia ada lemau skit...
hari dah masuk 23 ramdhan*kalo x salah..leh lupelak*alhamdulillah kita semua kan berhari raya minggu depan...pasti semua tak sabar kan...time nie mesti tgh sebuk shopping raya...lia dah awal2 dah bt persediaan cuma ada beberapa benda ajer perlu di cari n ditambah...

3o ogos
ikut darling g site kat masjid tanah..mmm dah lama tak sampai sini..memg suka datang area sini..pastu menyinggah bazar ramdhannyer..best ada kelainan ..niat di hati nak cr rendang itik...takder..last year ingat lagi beli kat sinilah..tapi tak nampak bayang pun...
jumpalah my fren KAK MARIA..hmm dia meniaga kat sini Roti JOhn memng marvelouslah kalau area masjid tanah nie...n terkenal lah..dapat free satu...actually  memeng nak beli pun...tahanks akak..nampaknyer raya nie kenalah sampai umahnyer..dsah banyak kali mempelawa...mesti banyk kueh raya kak maria buat...tunggu...
ha..dalam tak pernah membeli..skali beli..masyaalah...nasi kerabu,ayam perchik,mee goreng,nasi goreng pattaya..kueh mueh ,air tebu,durian belanda,soya...banyakkan...heheh petang tu kami berbuka di kedai kakak ku di sg udang...tak sempat sampai umah...sesekali buka ramai..bestkan..teringat ms berbuka kat kg~

MALAM MERDEKA 30 0G0S 2010~
hmmm nak citer skitlah pasal malam merdeka hari tu...1st time keluar bawak ank2 kononnyer nak tengok bunga api...memg gempaklah manusia kat dataran majlis bandaran melaka..melepak bersama keluarga..n ada gak yg bercouple2..tapi semua bila sampai detik 12 malam tiada apa2 yg berlaku...hehe..bosan n org2 pun terus beredar...mungkin semua dah bersemangat tapi....hampe skitlah...

3I OGOS MALAM
Setelah lama berpuasa barulah 1st time nak g bazar ramadhan taman cempaka(malam)memg tahun nie nampak lebih meriah dari tahun sebelumnyer..kedai2 pun dah bertambah...dan mcm2 pun ada...tiada apa yg kami cari..cuma ingt aku nak beli seluar jeans sajer..lain2 tu mcm tak berkenanlah plak...memg penat jalan..nak/nak kena dukong adik..dia tak mahu jalan n ayah dukung nak ibu gak....
dapatlah grab satu jeans GUESS..tiruan pun tiruan lah i dont care..asal boleh pakai..kita kena lah beli ikut kemampuan ..tul tak..jagn ikit nafsu berbelanja nie..nanti tiba raya pokai...
then balik singgah g mydin 24 jam..kakak nak beli kad raya nak bagi kat cikgu kelasnyer..CIKGU SURI N CIKGU LELA..hmm balik umah tak menyempat lagi terus tulis...memg funny..n keesokan harinyer terus bawak g skolah bg cikgu...~mcm2 ragam ank-ankku...

1 september 09
dah pun masuk bulan 9...cepat betul rasenya tahun nie berlalu~pukul 2pm g site ikut hubby kat bangsar..biasalah nie lah tiap2 minggu kami akn datang~balik melaka kul 5.15pm dari bangsar..perjalanan sesak..semua berpusu2 agaknyer org KLnak balik umah berbuka bersama keluarga~kami berbuka dalam perjalanan..lagi 15 min nak sampai melaka..n terus g Restoran al-amin..ni lah restoran kesukaan kami..cz makanannyer semua sedap belaka n boleh makan..menu kami..sup ekor,ikan siakap sweet sour,kailan ikan masin,sambal belacan ~air tembikai n mata kuching..ni lah baruberbuka kat luar..cz tak sempat nak masak n penat~

inilah sahaja catatan perjalan saya untuk beberapa hari ini..
no pic~malas tul nak upload~huhuhu