<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Jumaat, 31 Disember 2010

GEMBIRA ~ SYUKUR~GERAM!!!

hi MY dIOR,lV,coach n whateverlah...

hi esok "NEW YEAR" rasa gembirakan..saya juga...dan gembira juga dapat sampai hajat bawak mak nak g shopping kat nilai....ALHAMDULILLAH..syukur~

Bersyukur sangat2...memg tahun 201o banyak sangat cabaran pada awal2 tahunnya..pahit getir ..maung  sedih..mcm2 perasaan time tu..syukur alhamdulillah my darling dan ank2 sentiasa disisi..
juga mak dan abah yg sentiasa memahami~

dan bersyukur sangat ke hadrat allah memberi aku peluang menjadi suri rumah sepenuh masa untuk menjaga suami & anak2 ALHAMDULLILLAH..

"HAPPY NEW YEAR"


Alhamdulillah juga projek suami berjalan lancar~dan juga bersambung untuk tahun depan 2011*esoklah*ALHAMDULILLAH..itu semua rezki ALLAH yg bagi...

Syukur tak terhingga juga tercapai hasrat saya untuk homeschoolkan anak sepenuhnya...
*insyaallah*..tapi yg GERAMnya masih ada hamba2 allah yg tak percaya & yakin dengan homeskul dirumah..mcm2 tohmahan yg dilemparkan...biar pun saya malas nak dengar..tapi bg saya itu satu cabaran bg saya...bahawa saya akan buktikan ANAK SAYA JUGA LEBIH HEBAT DARI ANK ORG YG PERGI SEKOLAH*untuk menyedapkan hati dan bg kekuatan dalam diri*


tapi yg penting. saya..suami dan ank bersatu hati dan yakin program ini akan berjaya..semoga allah  permudahkan urusan kami yaallah...ini adalah azam saya yg paling kuat...

Khamis, 23 Disember 2010

Qistina vs B.inggeris~

Bahasa inggeris memg sangat penting selain  mempelajari bahasa melayu ,so aku cuba sedaya upaya aku agar kakak dapat menguasai bahasa inggeris dengan baik...so dengan ini terpaksa minta bnatuan ayahnya..supaya apa sahaja sekalipun ayah mesti speeking english dengan kakak dan adik..ibu akan speek malaylah...:-)



teringat beberapa hari yg lepas..kami ke sebuah taman pemainan, kebetulan ada seorg budak berbangsa serani aku rasa...

qistina sedang bermain buaian
aku dan ayah sedang duduk di bangku bersebelahan...

"excuse me! excuse!..jerit budak serani itu kepada qistina...qistina buat tak tahu saja sambil buai dengan laju...

"hi..hi...i love singging" selepas itu dia menyanyi lagu entah kurang jelas pada pendengaranku...

mungkin dia ingin berbual dengan qistina dan cara itu dia memulakan perbualan....selepas dia tengok qistina tak melayan dia..budak serani tu berlari ke arah adik yg sedang bermain jongkang jongket..mmm..apalagi adik nie..terus lari dia memg susah untuk mesra dengan org...

selepas bermain ....masa dalam kereta aku dan suami tanya qistina kenapa dia tak bercakap dengan budak itu...kan budak itu menegur kakak...katanya~kakak tak tahu nak bals apa..kakak paham apa yg dia cakap....

ohhhh...kami tahulah puncanya......maybe kakak tiada keyakinan untuk bercakap....tapi dengan sendirinya..kakak kata.."mulai hari ini kakak kena praktis cakap b.inggeris...~that gud my girl...

so kami perlu membantunya sedaya upaya..



ya allah Kau permudah kan lah urusan kami yaallah...dan terangkanlah hati putri2 kami yaallah..

Ahad, 19 Disember 2010

Progrees Homeschool- DISEMBER (minggu ke-3)

Alhamdulilah syukur~ kakak dah habis buat:
BUKU AKTIVITI MATEMATIK PRASEKOLAH 5 -dalam masa lebih kurang seminggu..

dalam buku nie...ajar..mengira turutan menaik,mengira menggunakan jari...(semuanya + )

bukan mudah nak suruh anak sentiasa buat latihan...memg menggugat jiwa keibuan nie...memglah kakak nie bolehlah dikatakan senang gak...tapi bila ibu dia yg ajar..mulalah mengada2....tu yg tak boleh tahan tu....tapi syukur*amin*

memg mulut bising..ajer...nak tgk laptop main game umpan kena buat kerja dulu...baru dia nak...hihi*geleng kepala pk kan*

iqra~ pening kepala ibu...semalam suruh ngaji ...boleh nangis plak....adoi ai...mungkin tak kena mood agaknya....tak per hari nie lepas maghrib cuba lagi....

ya allah semoga kau permudahkan urusanku...dan terangkanlah hati..anak2 ku...ini adalah amanah dan pengorbananku untuk mereka...

i luv u all my princess~

Khamis, 16 Disember 2010

Qaseh semakin mengada-mengada....

salam jumaat~
my little princess Qeesya Qaseh Putri..umur dah 2 tahun 8 bulan *OMG*terlalu cepat masa berlalu...dengan si kecil ini...*tengok cop apa nie??*


tapi adik still menyusu badan dah terlebih tempoh sudah..*syukur*air susu masih ada~ tapi rasa dah tak manis betul...dah jadi baby tua dah lah adik oiii....macam2 dah aku letakkan jadam,kunyit,asam jawa...semua tak jalan....time umah org atau g berjalan adik ok jer tak kisah pun...tapi time kat umah...kalau boleh nak bergantung ajer...tak boleh nak buat keja....

adik jadi terlalu manja....selalu dia berangan nak jadi baby kecil lagi....slalu bahasakan dirinyer "baby"walaupun da memg panggilnya adik....

tak tahu apa cara nak stopkannya....tapi kalo ikut anak kakak aku..mmm sampai umur 4 tahun....ohhhh lamanya nak tunggguuuu...

skang tengah konfius adakah nak hantar adik kat taska..at least dia boleh berdikari macam kakaknya...hopefully~d problem adik nie ekzema..so memg very sensetif her skin...nanti org tak terjaga plak...??? adik..adikkk...

Selasa, 14 Disember 2010

Masalah cacing -pencegahan-rawatan

Saya memg tahu kanak2 2 tahun ke atas memerlukan ubat cacing 2x setahun...oleh kerana keterlupaan saya untuk membawa Qaseh g klinik cek bulanan..saya hampir lupa dia belum pernah ambik ubat cacing..hingga la ni umurnya dah 2 tahun 8 bulan* maafhan ibu sayang*

memg sejak seminggu nie...duburnya selalu sahaja gatal....so bila ibu cari en3 pasal cacing yer memg betul....cacing rambu atau cacing benang yg suka duk di bubur *kesian bangat*


alhamdulillah dengan tekad hari ini dapatlah ibu membeli ubat cacing di Guardian~brand CHAMPS...rasanya flavor yg baru..perasa coklat kakak n adik sangat suka....kalo tak adik nie memg susah nak makan jenis mcm tablet ni...*alhamdulillah selamat*


champs nyer kotak mcm nie gak...nie sy ambik kat google....sama cuma tulis CHAMPS jer ..harganya pun baru rm 6.90 ada 2 biji dalam kena habiskan skali...

biasanya dulu2...Kakak minum jenis syrupp kena habiskan satu botol 10mg

lebih kurg cam ni kot (hehhe)

betapa BAHAYA nyer kalo kita tak bg ank2 kita makan ubat cacing...kita pun boleh makan jugak...

so pls baca kat sini pasal CACING

Ahad, 12 Disember 2010

Bukak IQRA' dan praktis 99 nama allah

Alhamdulilah syukur~
sungguh indah dan baik cuaca di melaka hari ini...

harapan aku semoga perjalanan "homeskool " kami berjalan lancar amin....
masih ada juga kata2 sinis dari ahli keluarga dan teman.."mampukah" aku untuk mengajar ank bersekolah di rumah untuk sesi 6 tahun Qistina Putri...tak lupa juga ada yg memberi support sepenuhnya...amin...
yang penting aku dan qistina bersunnguh...(hehe..mcm pertandingan plak)

ok status IQRA~
-masa kakak pra sekolah haritu 5 tahun ada hantar g ngaji kat ustazah Rafidah...tapi oleh kerana kesibukan aku dan suami kami selalu outstation...banayk ponteng

-hanya ajar ulang2 apa yg dia dah belajar..tak konsentrate pun

SO NOW~
-adalah " WAJIB" hari2 aku akan mengajar BACA iqra..wajib..wajib...
alhamdulillah 2 hari lepas kami dah start
-adalah " WAJIB" lepas solat aku akan mengajar baca 99 NAMA ALLAH...

Alangkah terkejutnya...masa tu..beli buku AULAD edisi DIS..ada page 99 nama Allah..bila aku nyanyikan kakak boleh follow walaupun kurang jelas..tapi lagunya ada..OMG~
kakak kata kat sekolah cikgu selalu buka nasyid nie...

ohwhhh...thankS cikgu SURIA N cikgu LELA...*BERTUAH*

so hopefully akan berjalan lancar...
adik pun follow sekali...

Sabtu, 11 Disember 2010

Demi anak...ku rela tak bukak laptop~

Terpaksa bertahan keghairan bukak internet demi anak2 ku...jualan2 ku di facebook pun dah mula menurun..haha...tak per lah demi ankku....ini harga yg perlu ku bayar demi mereka...

cz bila ibunya bukak laptop mereka pun nak tumpang sekaki....biasalah nak tgk cerita kartun tapi yg paling tak boleh tahan main games...berjam-jam pun boileh selagi tak bising selagi tu lah....oh tidakkk..boleh dibiarkan nanti dah sedap tak terkawal plak....

skang nie..walaupun cuti..tapi...pelajaran seperti biasa..mesti membaca..hari2...sifir! math! mengaji...mmm semua perlu diaturkan....

skang nie mereka terlena..adalah masa skit~....

luv u all my dearest princess~

Rabu, 8 Disember 2010

Taman Botanikal n Zoo Negara~

Alhamdulillah syukur kepada allah dapat bawa ank2 berjalan2 sempena cuti sekolah...hubby pun dah kureng sikit kerjanya...bolehlah kami g jalan tu pun sambil menyelam minum air~huhu






inilah keseronokan kami~
tapi compare zoo melaka n zoo negara rasanyer lebih menarik zoo melaka n zoo safari di A famosa~
btw kami x pernah sampai kat zoo negara o.klah~
tapi banyak binatang yg dah tua2...hehe...siannnnyer tengok...

Sabtu, 4 Disember 2010

Famili day~ wonderland water park

1st time my family gathering...
not bad sangat menyeronokkan..semua ada..abah ajer yg tak pergi ..sibuk dengan kambing2 nyer...even maklong ku pun pergi juga...

tarikh: 20 nov 2010
time: 10am - 3 pm
tempat: melaka wonderland water park




















happy enjoy ~semua ini di sponsor oleh "pak mat"...hmm sempena ank kak cik hafriz n nina cemerlang dalam peperiksaan..gud job ^-*

taun depan pekse bagus jalan lagi yer...

Khamis, 2 Disember 2010

6 TAHUN HOMESCHOOL DI RUMAH~

Mungkin ada hikmah disebaliknye...kakak tak dapat diterima masuk ke sekolah pra sekolah..mm kuota memg terhad tapi apakan daya pihak sekolah yg membuat pilihan...so mula2 kami suami isteri agak panik dan peninglah jugak...tapi cuba cool kan diri ^-^..hehe

teng

teng

dengan RELA HATInya ibu akn homeskoolkan kakak kat umah..hehe~excited sangat dan jugak mendebarkan..ya allah moga dipermudahkan urusannye..amin...

saya tak risau sangat cz kakak memg lagi 1 tahun 1/2 dah dok nursery-taska-kemas-prasekolah semua dah dia lalui..so umur 6 tahun nie..bagilah ibu yg mengajarnye untuk persedia ke darjah 1..*syukur*

memglah ada suara2 yg menjengkelkan mengatakan.."dah dari kecik hantar skolah..bila nak darjah 1..skolah kat umah..rugi ajer..." mmm x faham apa maksudnyer itu...tapi ibu dah bersedia dan akn buktikan ank ibu akn lebih berjaya ...

so skang ibu tgh sebuk mencari info dan bahan2 untuk di ajarkan...walaupun skang cuti skolah tapi baca buku "tetap" baca....


hola..hola..


















INSYAALLAH AKN BERJAYA KE PERINGKAT YG SETERUSNYA AMIN...



Selasa, 23 November 2010

^kerana seekor kambing....^

Betapa bodohnya aku..kerana seekor kambing aku...
berdosahkah aku kerana seekor kambinh aku...
tak patutnyer aku kerana seekor kambing aku...
sememangnya semua kerana seekor kambinh..huhu..^sob..sob..^

en3 yg lepas aku *bersyukur *sangat dapat 2 ekor kambing yg comel..kerana aku ingin membeli dgn abg aku..tapi  hari ini bila aku ingin membayar untuk harga seekor lagi kambing..abg bg tahu..ia bukan milik aku lagi..sudah di jual kep[ada org lain..huhu..tiba2 aku jadi sedihhhhh sangat..kenapakah mesti jadi begitu...???adakah abg aku yg bersalah tidak menepati janjinye..atu akukah yg bersalah kerana hanya membayar harga lagi seekor kambing lewat...itu aku tak peduli..tapi aku marahkan perasaan aku ini kenapa mesti aku bersedih....hanya kerana seekor ank kambing....

untuk menyedapkan hati aku....

alah..kalo aku ada pun bukan aku yg jaga...susahkan abah jugak yg nak jaga...
alah kalo aku ada 2 ekor pun sebenarnya untuk apa???*dah niat dalam hati memg nak beli kambing untuk akikah ank*
alah kalo aku ada kambing pun..bla..bla..bla..hehe

baru lega hati aku...

kepada abg aku...maafkan lah aku kerana muka aku tiba2 berubah...biasalah aku nie kan cengeng orgnyer...

Isnin, 22 November 2010

Qistina pun ada blog tau:-)

^ Monday mood ^

salam all dear mommies!!!

qiatina ada blog dah..hehe memg saya yg buatkan ..tapi..yg tulis dia...bukan apa tujuannya saya nak dia belajar menaip dan menambah skill lah...drp mengadap tgk games ajer..lagi pun ini dah mula cuti sekolah..so dintara homeschool jugaklah...

check it out ^ -^ Qistina Princess hopefully kakak akn terus menulis sehingga besar..hehe..so nanti dah besar dia leh tengok hasil nukilannyer~

cyaiyok2 my dearest dotter..

nak tunjuk gak pic kambing kakak n adik" belle n ariel"...cute tau


HOHO..happy oliday!!1

Rabu, 17 November 2010

MERIAHNYER "AIDIL ADHA " TAHUN NIE

Salam aidiladha kepada semua warga muslim seluruh dunia *-* alhamdulilah syukur...
hari ini kami sekeluarga pulang ke kampung di Jasin..setelah siap masak2 dari semalam, baru balik selepas solat raya..alhamdulillah kali pertama selepas solat baru balik kg..biasanyer malam raya dah bersam akeluarga..kelainan sikit..

Juadah yg aku sediakan sangat istimewa untuk sank saudara..
ayam golek
serunding kelapa
paru goreng
lodeh
nasi impit
sambal kacang
agar-agar santan

alhamduliillah...

kat kg kak ngh masak kari ayam,nasi impit,sambal kacang
kebetulan pulak kak aniem n abg kamarul datang..bawak sambal goreng jawa,rendang cili padi ,n kuah sate...

alhamdulillah rezki mewah hari ini...

lagipun biasanya raya haji memng tak berjalan ke mana2..makan2 saja di rumah..
1st time percubaan buat kek pandan dengan busu(adik bongsu) tak menjadi bantat..hahaha..cz  telur hanye masuk sebiji*no stok*

n atas permintaan abg aku yg sorang ini suruh buat kastad..aku panggil kueh sejuk yg dimakan dengn susu +coctail....mm dah jadi fevret diorang..

dan yg PALING BEST sekali kakak dan adik dapat seorg satu ekor kambing yg sangat comel di eid adha..alhamdulillah..abg aku (mohd) telah membeli 10 ekor kambing dengan harga yg sangat murah...so aku pun membeli dengannya dengan membayar rm100 seekor..kat luar mana dapat..

alhamdullillah rezki yg mencurah-curah ...amin...semoga ada keberkatan dan kebahagian ini akn kekal hingga akhirnyer..

Khamis, 11 November 2010

Akhir Persekolahan Qistina di Sek.Keb Dato Demang Husin

Salam perkenalan kepada yg baru mengikuti blog ini ..terima kasih daun keladi..

hari ini jumaat cuaca mendung saja..dan terasa begitu cepat masa berlalu..hari ini meeting aim diadakan menggantikan semalam..^-^ itu yg rasa cepat sangat bila balik rumah terus masak2..

kakak sedang lena ..dibuai mimpi di ats sofa hitam ibu...adik plak sedang memunggah barang2 dalm gobok ibu...adik terjumpa sempua lama ibu..dia ambik dan bermain..

hari ini kakak bawak balik segala fail yg dia belajar hampir setahun di sekolah...ibu pun tak sabar nak tgk hasil kerja ank ibu...

ada juga kertas Peperiksaan Akhir Tahun
alhamdulillah semua mata pelajaran A
syukur pada ALLAH
walaupun kakak paling muda(5 tahun) dalam kelas kakak boleh ketch-up itu semua

-kakak suka melukis...walaupun itu lukisan budak2 tapi bila kita tgk kita faham apa yg dilukis *-*

so cuti dah bermula..last day school monday itu pun hari konvokesyen skolah*mcm belajar kat u plk*
so kami parent dijemput hadir bersama..
insyaallah kakak ibu ngn ayah mesti hadir

luv a all so much kakak n adik

ummmuahh

.........

Sabtu, 6 November 2010

Sungguh manis kenangan itu..sayang

Still in mood deepavali....
best..sebab asyil layan hindustan ajer...
jap jer hari ni dah sunday...
tak ke mana ke??
ayah dah janji nak bawak ank2 g ZOO...entahlah..cz sampai skang ayah g meeting belum balik lagi....*huhu ahad pun kerja ker**^poor my darling^^biasalah kerja sendiri memg macam nie!

baru lepas buat drawing ngn adik dan kakak..end up *bergaduh*apa yg kakak nak buat semua nak...buku satu..berebutlah...*ibu yg feninnnn*mulut asyik membebel ajer>>>>

 semalam teringat plak s kakak tanya ibu...

kakak: ibu...dulu2 saper yg bercinta ngn ibu..ayah ker ibu dulu...(soalan budak2)

ibu: mestilah ayah yg ngorat ibu...

kakak: yer ker bu..

ibu: iyer....

kakak: ayah suka ibu sebab ibu manis ker sebab ibu baik...

ibu: *tersenyum ibu dengar*....kakak tanyalah ayah..cuba kakak tanya ayah sebab ibu baik ker sebab ibu manis

kakak:mmmm...malulah ibu..nak tanya ayah...

soalan dan jawapan itu tergantung di situ sahaja..masa kami sama2 sedang menonton>>>pandai ank ibu nie..mcm bukan budak 5 tahun tanya soalan...

biar ibu jawabkan kat sini...bila kakak dah besar kakak boleh baca yer....
>>>> ibu manis atau ibu baik...<<<<

tarikh: ingat lagi masa tu tahun 2003 in ogos
time:pukul 5.30 pm
venue: england optical group

ibu kerja kat situ..."maybe dah jodoh"selalunya kalau org lelaki yg datang nak buat spek bos ibu*mr andrew*mesti tak bagi ibu serve cz slalunyer bukan nak buat spek cz nak ngurat...huhu ramai peminat gak tau...
tapi boleh plak time ayah datang bersama halim bos suruh ibu serve..k lah mcm biasa dan urusan jual beli berjalan lancar..tanpa sebarang kontoversi..masa 1jam diberikan untuk siapkan spek ayah..ibulah yg buat dari potong hingga selesai..*bertuah*

masa 1 jam cepat saja berlalu...ayah datang collect..mmm kemain suka dan gembira ...hahah..teringat ayah pakai spek skema ala2 bulat sblm tu..
ayah panggil ibu "adik"

tiba2::::::;jeng...jeng....jeng....ada udang disebalik batu rupanya........

ayah: adik...adik dah kawen..dgn spontan dan bersahaja saja..

ibu: mmmm....belum (agak teragak-agak nak jawab)bukan apa...malas nak melayan!!

ayah: ok...ini kat abg yer-

ibu: terima kasih..ini kad saya..kalau ada apa masalah spek nie..boleh call yer..ok

ayah:ok sama..sampai senyum ke telinga..

disitulah bermulanya perkenalan singkat kami......
huhuhu

nanti sambung ya...



Khamis, 4 November 2010

Malukah anda..kenapa mesti malu ^-^

hht
salam pagi jumaat yg sangat indah
^Happy deepavali to all Hindu^

tajuk en3 diatas mcm2 boleh dikaitkan degn mcm2...

tapi saya nk cerita pasal teman saya*bukn mengumpat yer*ada sesuatu byg lebih penting untuk disampaikan..

malukah anda bila berjalan dengan org tua,dan si tua itu adalah bapa anda ataupun suami anda...

saya tak salahkan mereka yg berperasaan begitu..
tapi bagi budak kecil yg darjah 2..rasa amat malu bila ayahnyer menghntar ke sekolah dan kelihatan bapa kawan2 lain amat muda dan bapanyer sudah beruban putih^^
boleh di maafkan kerana mereka tak tahu dan mungkin kawan2 ada mengata..taupun cikgu disekolah bersoal selidik:-((
kita sebagai parent mesti memahami keadaan itu dan mesti bagi tahu..

masa saya sekolah rendah di Sek.Keb.Seri Machap saya pun pernah berperasaan sebegitu...tapi saya tak berapa malu dan juga saya buat tak tahu..cz abah saya jrg sekali menghantar saya kesekolah dan jrg sekali menghadirkan diri jika ada apa2 disekolah..
tapi sekarang saya sangat2 berbangga bila saya berjaln dengan org tua saya...mak ,abah,mak mertua saya yg sudah bongkok dan juga maklong saya yg sudah tua kerepot..kerana saya rasakan mereka adalh sebahagian dari hidup saya...






*semalam 4 nov2010*

-pergi rumah teman sue*bukn nama sebenar*33 tahun-
dia mencerita dia sedang mengndung ank ke-2, 6 minggu..suaminyer osman*bkn nm sebenar* 56 tahun suruh gugur kan kandungn itu....

ya allah*berderau darah saya mendengarnya*
saya sgt gembira bila tahu berita ini...tapi dia dan suaminya bingung!ank yg pertama baru 11 bulan..*kecil katanya*myb si isteri x kan sampai hati untuk melakukan yg bukan2..
tapi alsan bodoh suaminya.."saya sudah tua..malu ank kecil"
astaghfirallah halazim...sampai begitu perasaan dia..~kalau mcm tu kenapa dia berkahwin...apa niatnyer kalau dia xnk zuriat dr benihnyer sendiri...

ya allah kau bukaknlah hati nyer yaallah...
saya menasihati kawan sy betul2..jgn pedulikn apa org kata..jgn menambhkn  dosa..itu adalah ank halal!!!
kenapa begitu kolot skali manusia ini...

saya sgt kesiankn anknyer yg pertama kerana...
bila kami bawak dia bermain kat playground dia agak x biasa dan penakut...kawan sy bg tahu ayahnyer x pernah langsung bawak g tempat mcm ini..inikaN nak makn angin....
kesinnnnn sangat ank kecil itu...masa kecinyer mungkin memboringkan! 

******************
beribu ribu bertuah saya rasa saya dapat suami yg mcm "en abu"
beza kami 21 tahun*secara rasminya bg tahu*

tapi dia tak pernah mengnggap dirinya tua*bukanlah x ingt dunia*
maksudnye bila dia bersama saya yg agk muda dan bersama  ank2 yg masih kecil..sama seperti bapa muda dan suami muda yg lain..saya rasa dia lagi hebat!!!*thanks my darling!!

suami boleh melayan kerenah saya dan ank2...

walaupun dia tak suka makan fastfood
dia tetap bawa kami bila kami nak..
walaupun umurnya agak matang
dia tetap nak sedondon dengn saya
walaupun dia byk kerja
tetap bawa ank2 pergi berjaln2,bermain..

segalanya kami bersama dan seiring...

ank2 saya juga pasti berbangga dengan ayahnyer...
bila saya tgk suami ambik kakak disekolah...kanak sebaya nyer sgt suka jumpa suami saya.."ayah qistina..2x" dan akn bersalm dengn suami saya...

tapi dgn bapa org lain tek der pun mcm tu....

dan saya juga sebagai isteri tak pernah rasa janggal dn kekok bila berjaln dengn suami saya...saya sangt berbangga.....dan sy rasa org lain pun terfikir apakah kewistimewaaan suami saya.....

Selasa, 2 November 2010

Both my ^Princess adalah GENIUS^

Pagi yg nyaman dan indah...
tapi di utara sedang banjir dan hujan lebat*moga allah melindungi mereka semua*






Qistina dan Qaseh 2 org adik beradik yg berbeza...
walaupun dilahirkan dari ibu bapa yg sama karekter mereka berlainan skali...
masing2 ada kelebihan & kekurangan..

Qistina
-seingat saya masa kecil kakak mudah dijaga dan pandai berdikari...

-mula berhenti menetek masa umur dekat 2 tahun atau lebih sedikit..kebetulan pun masa tu saya pregnent kan adik..kesian kakak..tapi dia mudah memahami...walaupun masa tu umur dia baru 2 tahun..ingt lagi masa saya duduk di wad akibat pendarahan ..saya punyerlah risaukan dia duduk ngn ayah dia..tapi dia sangat ok..tidak menimbulkan langsung masalah pada ayh dia..*mmmmuahhh*untuk kakak..kerana memahami ibu time tu sayng...

-walaupun dia sorang tapi pandai main sendiri..memglah rumah bersepah yg amat dengn segala permainan dan buku2..ingat lagi time tu "atok bongkok" duduk ngan kami..dialah yg tukang kemas dan kutip permainan kakak..walaupun masa tu dia dah tak kuat berjalan tetap nak membantu ibu juga*hug* kat atok...

-tapi yg paling ...sampai skang masih lagi..kakak sangat suka akn buku,menulis~ingat lagi dulu ibu punyer magazine habis semua jadi mangsa koyakan kerana time tu tak boleh nampak buku atau kertas mesti nak musnahkan ...memglah ibu sangat geram..tapi ingatkan balik..ibu redha semua tu ...cz disebabkan ibu bg kakak main2 ngn buku ..skang kakak jd "ulat buku"

-kakak memg sangat sensetif dan penyedih orgnyer...mungkin masa ibu mengandung ibu sangat sensetif....almaklumlah kali pertama...tapi ibu tahu hati kakak sangat kuat dan penyabar..macam ibu jugak...*perasan ibu*hehe..actually sedih nie...

QASEH

-Masa mengandungkan adik dari dalm perut lagi..awal2 mengandung ibu dah alami pendarahan..mungkin kerana banyak angkat berat...*baru masuk kedai baru*
-tempoh mengandung adik macam biasa..adik dilahirkan manual..kakak plak ceaser~
saat2 nak meneran dan selepas itu memg mentakitkan tapi sangat indah...sebagai seorg ibu..disampin ayah ada disisi..menyaksikan segalanya..
-tempoh jaga adik selama berpantang paling senang dari kakak..cz kakak kuat nngis..adik tak pernah nangis...
-cuma adik pernah demam..tapi sekejap ajer..ingt lagi time tu tgh malam ayah g 7 eleven nak beli koyok tampal kat dahi..then esoknyer dah bawak g klinik...
-adik ada masalah kulit "ekzema" tapi so far masih boleh dikawal..
adik memg sangat manja..myb dijaga oleh nenek dari dalam hari hinggalh 2 tahun_
-sampai skang adi dah 2 tahun 8 bulan masih menetek lagi...huhu*shamelah dik*
dah macam2 diletakkannyer supaya stop tapi tak menjadi..pokok pangkal terpulang kat ibu gak..actually ibu x sampai hati..lagipun air susu masih banyak lagi pun tiada sebab yg kuat untuk ibu stopkan adik..biarlah..memglah susah kalau g mana2 nak selak2 sana sini...tapi alhamdulillah kalu berjalan adik ok..katakan g shopping 3 jam..time tu lah dia tak nyusu..tapi bila masuk keta siaplah dia....
-adik nie..x macam kakak fanatik pada buku..lain skit..ibu pun kurang pasti tapi yg ibu tahu adik lebih penagruhi kepada fizikal atu seni...gimnastik,belle,menyanyi..berangan dan juga suka sangat pada kecantikan atau baju yg cantik2..ajer..
kalau membaca..myb ikut kakak..bila kakak amik buku dia pun ikutlah..itu ada bagusnyer...
-adik tak boleh berpisah langsung..even g toilet pun ikut...ikutlah adik....

~KEPADA BOTH>> i luv u so muchhhhhh.....harap bila dah besar nanti kakak ngn adik akn memerlukan satu sama lain....


SALAM SAYANG SEMUA~


Yeah! akhirnya @ triffle@

Salam..
teringat member post kat fb buat tiffle untuk hubby die...suka giler..hubby dia..tertarik di hati ini untuk tercari..resepi in..sapa yg tak nak kalau menjadi makanan kesukaan ahli keluarga..so blogwalking terjumpalah disini...blog kak nanirostam..mmm apalagi..hari nie jugak aku akn usahakn untuk membeli barang2 nak buatnyer..

hoyee..
hoyee...
kepada both my princess n my darling tunggukan resepi spesial ini..
^triffle^

dan ahli keluarga di kg
tunggukan dessert terbaru...
wokey..special 4 u all..

Mampukah aku menjadi seperti itu..

^ semua para ibu ingin yg terbaik^ begitu juga aku..mampukah aku buat yg terbaik untuk princess2 ku..uhh lala..dan suamiku yg terchenta^^

aku adalah seorg ibu..
aku   juga jadi chef
aku juga jadi tukang basuh baju*dobi laundry*
aku juga jadi housekeeping
aku juga jadi cleaner
aku juga fesyen designer
aku juga nurse
aku juga kaunter information
aku juga polis
aku juga decorator
aku juga bisnesswoman
aku juga tukang cat

bla..bla..semua juga aku...tapi mampukah aku jadi yg terbaik...untuk semua org...insyaallah demi mereka org2 yg tersayang aku kena kuatkan jiwa dan ragaku..dan menjaga kesihatan..tak lupa jugak *kecantikanku ..demi mereka...

aku juga yakin ibu2 diluar sana ^sama^ seperti aku...jom sama2 kita berjuang demi mereka..

Ahad, 31 Oktober 2010

Princess saya bersedih ^-^

salam..dah malam..rajin plak buat en3..sementara menunggun darling nak sleep sedang tegok sukah golf*sejak bila suka tgk golf..konfius sudah..mungkin dah terikut-ikut en rashid tu kot) ha..ha..


nak storylah pasal outing kami lepas maghrib tadi..actually tu masa petang darling  ajak kami keluar..ikutkan malas saya nak keluar..kerana sedang syok berfb..darling  nak hantar resit ajer kat customer tp beriya-riya mengajak kerana nak cuci mata..sian..ikutkanlah ajer kerenah suamiku ini..luv u so much..dalam perjalanan balik ...............*SAMBUNG ESOK NAK TITUN*

hai..salam pg..mmm awal hari nie dah bangun kerana my darling nak g outstation..cuaca plak sejuk huujan renyai2..alhamdullilah..ank2 masih lena dibuai mimpi indah...

***sambung cerita pasal "my princess yg bersedih"..
perjalanan balik dari hantar resit kpd customer adik kata nak pergi "CO"means JUSCO..k lah ayah kata malam lepas maghrib baru pergi nie kita balik mandi dulu..kakak pun ok ajer...
tapi biasalah ank kecil mana faham ..bila dia nampak kereta masuk perkarangan rumah..apalagi "hangin "satu badan lah dia.. terus-teresan mengajuk dan melalak...
biasalah kalau nak pujuk mesti bagi susu(bf) kat dia..teresak2 sampai terlelap....

then tidonyer bawak sampai ke maghrib..memg saya dah notis dah kalau ank2 tido waktu maghrib begini mesti bangun "moody"...sampailah bersiap sambil melalak..ada ajer yg tak puas hati dan tak boleh lebih kurang si kecil nie...

sampailah bawak ker COWBOY...tujuan kesana ayahnyer hanya nak beli kacang SANTONG..mm faveret ayah dah kacang tu...tapi ayah dah janji akan belikan baju princess untuk mereka...2 org princess nie memang SANGAT CEREWER & RAMBANG MATA..memg mengujikesabaran bila pilih baju..kakak nak dress  MICKEY MOUSE adik plak nak jenis lain ibu memg xnak cz memng nak belikan baju disney..apalagi "uwaaaaaa"meraung lagi..terus ambik n terus g bayar...uihs..bukan kira adik nie nak menangis depan org ramai...nak pujuk nyer pasal jajankan lah dengn keropok air dan mainan kat luar cowboy tu...

KISAH SEDIH KAKAK PLAK:-(
at JJ

ibu: kakak nanti dah lepas main kalau ibu kata cukup ank balik..ok..eh..jangan nak buat perangai plak kat sana nanti..

kakak: ok ibu..nanti kakak tanya ibu..bila kita nak balik ok..
(dengan xcitednyer menjawab)
ibu: ok
(senang hati ibu)

selama 1jam 1/2 bermain....

ibu n ayah: ok kakak n adik ..cukup jusco nak tutup dah nie...
kakak: terus menahan sedih teresak-esak~kakak dah tahu malu xnk nangis kuat2 so menahan air mata dan bergenanglah...

Kami singgah supermarket jap..then terus balik..nangis sambung dalam keta..
*balik umah ***BEREBUT**powder princess yg ibu belikan...1 cinderella yg lg satu princess jasmine..2/2 nak cinderalla....ya allah ya tuhanku....

~ nak sedapkan hati mereka...janji ngn kakakesok g beli...yg ni kasi adik dulu...kakak selalu kena mengalah..~
TIBA UMAH....melepaskan melalak sekuat-kuat hatinya..so ibu n ayah biarkan kakak melalak sepuas hati barulah ibu pujuk....mesti kena pujuk cz kakak nie very sensetif orgnyer..

* WAHAI ANAK2 IBU....
setiap kali ank-ank ibu bersedih ibu pasti akn bersedih juga...kalau boleh semua permintaan ank2 ibu nak ibu tunaikan tapi apakan daya kadang2 ibu xterdaya melayan kerenah kakak dan adik..lagi pun kalau boleh ibu tak nak adik ngn kakak terlalu bermewah2...
harap kakak dan adik akn faham bahasa selepas hari ini...

semoga ank2 ibu akan jadi ank2 yg mendengar kata..dan solehah...

*kalau time aman *mcm nie lah berpelukkan..

IBU DAN AYAH SAYANG KAKAK DAN ADIK

Aku dah banyak leka;;;;

Assalammualaikum...
rasanya sudah lama tak menjenguk blog aku yg dah bersepi nie..mmm manakan tidak dah bersawang..org pun takut nak datang..walaupun aku nie surirumah sepenuh masa tapi sibuk bagaikan YB ada ajer rasa masa tu tak cukup... ya allah kau permudahkanlah segala urusan kami sekeluarga..amin..

HARI AHAD YG CERIA..
memg seronok tgk kakak dan adik main berlari2 keliling rumah..pastu main2 jadi hantu cinalah,hantu poconglah..agaknyer mcm tu lah masa aku kecil2 dengn adik beradik aku yg  lain*nak flashback balik tapi mcm dah ingt ajer* ^-^

tapi biasalah ank2 nie dah main2 nanti bergaduh....nangis..pastu muncung..nanti baik semula...anak..ank...pernah terbacalah kat article mana agaknyer biar kecik2 bergaduh nanti dah besar insyaallah tak bergaduh,sebab masing2 sudah menyelami perangai masing...mungkin betul jugaklah...

biasalah kalau tulis blog mesti rangkum skali..hahah..pemalas kan..
actually tujuan blog ini di tulis supaya aku adan ank2 ku boleh baca bila mereka dewasa..kalau tulis kat diary mesti kita lupakan...huhu  *-*..

"LAUK HARI INI SANGAT SEDAPLAH IBU" itu adalah ayat setiap kali apabila aku masak ank2 akn cakap mcm tu terutama KAKAK..yg adik akan follow ajer..kadang2 masak telur dadar pun dia kata "DAP BU ACAK"haha..adik..adik memg sanagt cute tau budak nie kalau bercakap..dah lah pelat...

hari ini masak.... ^ labu masak lemak^ ikan masin^siakap masak 3rasa^ayam goreng^ + teh o ais^

             Gojenng..gojeng..bersama permata hatiku...yg sangat comel dan cantik..ummmuah

Selasa, 19 Oktober 2010

~Kawan2 lama datang umah*10 tahun tak jumper* n aku sudah gemoklah..

Bismillahirahmanirahim...
selamat malam*saat ini*

lama giler x update blogkan..>..<
biasalah mcm2 hal...
lagi pun asyik ngadap FB ajer...actually skang nie tgh sakit perut giler..mcm angin ajer...hehe..adush..tahan lah jugak..actually selepas makan pil spirulina nie selera makan menjadi-jadi...memg itu yg aku nak..tapi asyik nak makan ajer plak boring gak...tapi darling kata memg dah nampak berisi skit..nak/nak tang peha tu...biasalah org perempuan itu yang naik dulu kot...

tapi aku sendiri pun rasa..pipi dah tembam..seluar pun dah ketat..harap2 aku leh up kan lagi bert badan aku nie...org lain sebuk ank kurus aku lak loghat nak gemuk...selalu mcm tu kan..x pernah puas dengan apa yg kita miliki...

alhamdulillah aku bersyukur di atas segalanyer..amin..

ini pic terbaru..bersamakawan2 skolah yg datang umah..walaupun dah habis raya..mereka sudi datang~thanks my fren..


see..aku sudah bulat..hahaha
~member2 nie semua anak dara lagi...huhu..aku yg kawen awal..apa nak buat dah ada yg berkenan..

sian kat diorang sebelum sampai dah sesat~
btw thanks to dayah,mummy,eta~


Isnin, 11 Oktober 2010

Hidup pasti akan mati tidak kira tua atau muda~

Terlebih dahulu nak sedekahkan al-Fatiha buat Sy Anuar al-edrous bin Sy Abdullah...
ini adalah ank saudara saya belah suami...
Allyarham menghembuskan nafas terakhirnya pada Sabtu 2 oktober 2010
disebabkan kanser kelenjar darah
umur 30 tahun~

*arwah memakai  sunglass*

 
Apa yg sedih sangat adalah beliau duduk ngn saya lebih kurang selama 9 bulan sebelum meninggal..dari Johor bahru datang ke melaka membawa diri bersama seorg teman wanita..untuk mencari suasana baru untuk bekerja~

alhamdulillah walaupun sebelum ini hanya 2x saja saya berjumpa beliau..tapi dengan hati terbuka saya menerima beliau untuk duduk bersama saya dan beliau pun boleh menerima keadaan kami sekeluarga..dan sangat menyayangi ank2 perempuan saya.

KANSER SANGAT CEPAT MENYERANG~

apa yg saya ingat sepanjang bersama kami beliau tak ada bg tahu pun beliau ada penyakit kanser..dan saya rasa dia memg tak tahu ..historynya yg saya perasan..
-kurang selera makan nasi
-susah tidur malam
-siang-kerap mengantuk
-kerap badan sakit/demam

**dan saya notis beliau ada tumbuh macm kelenjar**..tapi beralih-alih~disebabkan makan daging merah..tapi kata beliau memg biasa cz semua adik beradik dia ada dan mereka pernah bt pembedahan..ingat lagi masa tu tumbuh kakt dada tapi suami saya suruh g klinik..ok la dia nk pergi tapi dia bertangguh..dan benda tu pun hilang..hinggalah tumbuh di tempat2 yg lain..

memg kerja beliau sebagai promoter Tm..memg kerja tak tentu masa,dan kalau mana2 ada promotion 10-10 ..so arwah memg tak boleh bertahan duk dalam air-con badan2 nyer akan rasa sakit dan bagai nak demam..

kami masih tak tahu an dia juga tak tahu kanser sudah menyerang dan itu mungkin tanda2 nya..b coz dia pun tak pernah ambik serius dengan keadaannya.since bulan ramadhan keadaannya makin kritikal apabila dia kata "GASTRIK"..itu memg penyakit biasa pada bulan puasa..tapi dia keluar masuk wad,hospital masih tak boleh trace akan  gastriknyer..bila dok nak buat skop..arwah tak nak...

perubahan sikanya sebelum kematian~
memg dia agak kurang bercakap dan sentiasa mengurungkan diri dalam bilik..mungkin menahan kesakitan yg di alaminya..

hari raya menjelang tiba..masa tu minggu terakhir dan arwah baru keluar hospital..bila pak utehnya tanya nak balik ke JB tak..arwah kata xnak..kami pun tak tahu sebabnyar..tapi 2 pak uteh ada nasihat kan dia suruh balik untuk berubat then dah sihat baru datg melaka untuk kembali bekerja..arwah ikut saja tanpa banyak kata..

mana tahu itulah kali terakhir arwah bersama kami, pergi memg tinggal tanpa pesan...

KEADAAN TERAKHIR BERSAMA IBUNYA DI JB
-kata kak arah (panggilan untuk ibunya) memg balik dari melaka dia agak lemah,walaupun tak boleh puasa arwah langsung xnk makan ..hanya minum susu kambinh HI GOAT sahaja..
selama lbh kurang 4-5 hari berkeadaan begitu..sehinggalah keadaan sehingga tiada tenaga di masukkan wad 6 hari..tapi masih tak tahu keadaanya..walaupun doktor ada bg tahu bunga2nyer..tapi masih dalam pemeriksaan..

balik berehat dirumah unuk 4 hari..
dan masuk kembali ke wad kerana keadaanyya agak kritikal
****rupanya kanser stage 3 yg tak dapat diselamatkan****bakteria dah merebak satu badan..

ingat lagi pada hari khamis dia di masukkan ke hospital
dan kami tak dapat balik time tu kerana banyak urusan yg berjumpa pelanggan telah dikonfirmkan..so kami balik pada sabtu pagi dan menerima panggilan di pertengahn jalan...
innallillah...


*moralnya*

Jika ada rasa perubahan kesihatan pada diri teruslah dapatkan rawatan..memglah ajal tu di tangan tuhan tapi kita sebagai hambanya kenalah berusaha..*

memg penjagaan makanan sangat penting..

ini sahaja sekelumit kenangan untuk arwah...
dan selepas ini pesanan saya untuk sesmua dan juga ahli keluarga sayangilah dan hargailah sementara ada di depan mata..apabila sudah tiada..tiada guna untuk menyesal..

Isnin, 27 September 2010

~mari berjalan raya~

*sambungn xktiviti jalaN RAYA*

Kemeriahan aidilfitri sangat terasa bila balik kg sendiri..alhamdulillah selepas raya ke-3 kami sudah sampai di melaka...memeng best bila berjumpa mak abah..adik beradik dan kg halaman yg tercinta...baru sampai dari JB sempat g lagi join konvoi g rumah ngah senah kat bukit rokan~
*
*
*
perjalanan yg menyeronokkan buat kami sekeluarga
~ibu ,ayah,kakak, n dik~
ya beda bedu
**
apalagi bila sampai sana makan sajalah..almaklumlah NGAH SENAH nie memg pandai masak..mm paling kami suka kalau masak lemak cili padi..pehhhh*power*--


******************
selepas itu kami terus balik ke melaka dan sambung aktiviti beraya di open house rumah customer plak a.k.a dah jadi kawan baik..*rumah kak rafida*

mmm..juadah satay yg disediakan~
mm nak citer skit pasal my fren nie...pic dia x der plak..*leh cilok kat fb dia kan*
memg keluarga nyer adalah perintis kepada perniagaan jenama HAI-O... ha.. yg popular sebagai baju dalam beutiful tu...mmm..inilah ahli keluarganyer...*promote iklan jap*
n sesipa yg berminat bolehlah search namanya kat fb " RAFIDA YUSOP"
 
OKLAH stakat ini saja aktiviti beraya~
nanti ada sambungan lg...hehehe

Selasa, 21 September 2010

Ceritera Aidilfitri..

Salam aidilfitri..buat teman2 blogger semua~hmmm semua dah mula bekerja n bersekolah..kesempatan yg ada skit nie nak berceritalah pasal aidilfitri yg lepas~...*best*

ok seperti yg telah di war-warkan tahun nie kami beraya di Jb...mmm ini taun pertama beraya di rumah keluarga suami..memg berbeza suasana beraya di bandar dengan kg ku sendiri tak semeriah sambutannya...tapi kami tetap bergembira beraya bersama ibu mertuaku...selagi umurnya ada..insyaallah kami sentiasa di sisi...

inilah pic kami sekeluarga~*nasib baik ada iwan tolong ambikkan"*-kalau tak asyik gambar ber-3 sajer...
merah menyala...~memg i like...

*****JUADAH DI PAGI RAYA********

~Sebelum kami semua sampai *malam raya*kakak iparku _hajah rafeah_ sudah menyediakan juadah untuk pagi raya..biasalah ..
-nasi impit -WAJIB
-rendang daging
-serunding daging

n masa pagi raya tu aku masakkan
-kuah lodeh
-sambal ikan bilis + belimbing *sedap*
-ayam goreng berempah

mmm...memang menyelerakan..walaupun hanya kami 4 beranak yg makan ia tetap meriah...mak mertua ku..x boleh makan nie semua...hanya makan nasi impit dengan serunding sahaja...
mana yg lain????? tahun nie kami satu keluarga jer ada di sisi mak mertuaku selain keluarga abg iparku _Uncle bah
yg lain2 anak mak beraya di rumah sendiri n keluarga mertua dulu...almaklumlah masing2 pun dah ada nak-cucu...

**memang agak boring...pas makan x tahu nak buat apa...kami ank beranak tengok tv saje....**tiada pun tetamu yg datang...kalau kat kg aku nie..lepas yer sembahyang raya..berduyun-duyun sanak saudara datang...
*hujan emas negeri orang ..hujan batu negeri sendiri*

ha..inilah tatamu pertama yg sampai....
cucu mak...Dida*nama sebenar..x tahu* bersama ank2nyer...kiranya ini ank kakak ipar akulah*kak arah*

then selepas itu barulah tetamu n ank2 cucu yg lain sampai...x sempat nak ambik gambar diorg...rugi rasenyer..cz time nie tgh sebuk kat dapur...huhuhu

AKTIVITI PETANG RAYA

Sempat juga darling membawa kami ank beranak singgah di kubur ayahndanya...

AL-FATIHA

Pertama kali jugak buat aku dan ank2 menziarahi kubur bapa mertua...alhamdulillah allah permudahkan urusan kami untuk menziarahi dan sedekahkan al-fatiha untuk beliau..semoga rohnya di cucuri rahmat..

JALAN RAYA~
Selepas itu kami sempat beraya di rumah ank sedara darling..MUSTAFA...lupa lak nak ambik gambar biasalh dah jumpa memg tak ingt..rumahnyer di pasir gudang dan singgah sebentar di rumah adik "tapa"
so...tamatlah aktiviti beraya pada raya pertama~

NEXT DAY~
menunggu tetamu sahaja di rumah...si TAPA pula sampai bersama keluargannya untuk menziarahi ATOK...sempat juga aku membantu kak peah memasak dan menikmati juadah makan tengah hari beramnai-ramai..

selepas mereka semua pulang kami pergi beraya di rumah abg darling yg tua sekali..
namanya abg atan..nama sebenar MOHD AMIN
dan anak-ank panggil PAK LONG..
alhamdulillah masih sihat lagi..cuma isterinya kak siti kurang sihat...

0K rasanya cukuplah setakat itu sahaja..sepanjang kami berada di JB..memg tak banyak g jalan2..tapi banyak menghabiskan masa bersama ibu mertuaku...almaklumlah kami nie jarang dapat balik...so kesempatan yg ada ini cuba gunakan sebaiknyer...insyaallah selepas ini cuba selalu balik JB sekerap yg boleh...

Rabu, 8 September 2010

Esok hari raya~ JUMAAT 1 SYAWAL~

salam semua~en3 terakhir sebelum raya..ha..seperti ygtelah dipersetujui kami laki bini taun nie raya pertama berada di JB..Harap perjalanan kami selamat ke destinasi..
semalam persiapan kami ank beranak dah settle..uish kemain banyak lagi baju nak bawak...biasalah ank kecik mesti bawak baju lebih..
saat ini masih lagi di rumahku...~darling g meeting jap..so selepas itu baru tahu apa2 aktiviti yg seterusnyer..hehehe...saban tahun lalu kalau saat ini..aku dah ada kat rumah mak..sebuk dah...buat rendang ,lauk pauk ,anyam ketupat...hmmm taun nie lambat skit sampai...tak per ramai yg mengganti...insyaallah akn singgah berbuka di rumah mak dan selepas itu sambunglah poerjalann kami ke Jb...wee..wee tak sabar ank2 nak jumpa atok mereka~

OK lah selamat hari raya...maaf zahir batin~

Sabtu, 4 September 2010

Persiapan akhir-akhir ini~

Alhamdulillah syukur..hari raya semakin menjelang tiba~wee-wee insyaalah jika tiada halangan kami sekeluarga akn beraya di Johor rumah keluarga sebelah darling...julung2 kalinye sepanjang 6 tahun kami kawen inilah pertama kali hari raya aidilfitri beraya di johor...insyaallah...
dan saat2 akhir ini hanya melengkapkan pesiapan sahaja...cuba ber ala kadar sahaja...nasib baiklah baju2 kami ank beranak dah di settlekan awal2...dan 3 hari lepas collect ajer..n baju2 biasa telah pun di beli awal2 skang cuma tambah2 saja..kalo ada nampak yg berkenan beli ajer...tek derlah terdesak sangat nak memilih...oh tidak...pening kepala...ada tak der...aku nak beli kasut ajer..yg sedia ada tu tinggi sangatlah...penat nak jalan...silap2 pakai selipor ajer nanti..hahaha...

Insyaalah sebelum balik ke johor akan singgah jumpa mak n abah dulu...mmm rindunyer...bulan pose nie mak tak datang umah kami caz...biasalah masa terlalu singkat..lagipun mak jaga mak long yang tak berapa sehat...abah ajer datang skali hari tu nak tengok cucunyer...
tunggulah kepulangan kami..insyaallah tiada aral melintang kami akan sampai...

akhir kalam..andai tak sempat buat en3 lagi nak ucapkan..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN...salam 1 malaysia~