<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Selasa, 9 Mac 2010

BACALAH ANAKKU

Assalammualaikum..
Ok kat sini lia nak share pada kawan2 semua apa yang sedang alia buat..specially untuk Qistina Putri.3 minggu yang lalu lia terjumpa satu blog ini tentang homescooling..memng lia teruja n Qistina pun suka g kat blog tu coz ada games(untuk belajar ABC) memang hari2 dia akan mintak bukakkan..otakhijauhomeschool.blogspot.com.kat blog tu lia tengok video anaknya sedang baca buku "BACALAH ANAKKU"..memang lancar dia baca..memang sebelum ni lia terlupa pasal buku tu coz masa Qistina 3 tahun lia ada ajar..tapi masa tu dia tak berapa fokus sangat..n selepas menghantarnya ke KEMAS..buku itu pun di tinggalkan..selepas lia tengok jek video tu malam tu jugak lia ajak darling pergi Thai Kuang beli..before that dah survey kat Popular tapi tak de..Harganya pun boleh tahanlah..RM39,bolehlah..untuk anak tak per walau macam mana pun pasal buku mesti kita ikhtiarkan..lia jumpa lambat jek blog AdikBijak.com COZ kat situ harganya lg murah..(untuk beli boleh klik kat link atau gambar disebelah)

Tapi alhamdulillah..skang Qistina dah mula nak baca buku 3..memang agak sukar kita nak ajar dia coz pakai sistem phonic..tapi bagi budak2 mereka lagi cepat..walaupun di prasekolah dia ajar mengeja,tapi lia tengok ok dia tak keliru..so hopefully lia dapat traine dia...target umur Qistina 6 tahun mesti dah boleh baca..

Apa yang lia tahu umur seawal ini lah macam2 yg kita ajar dia akn dapat..mudah2an..Qistina jadi anak yang bijak..AMIN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan