<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Selasa, 22 Oktober 2013

DUE DATE ADA 2 TARIKH....

as salam semua pembaca...

sedang menghitung hari nak deliver!! wah excited sungguh....

perhatian kepada ibu2 yg tidak tahu tarikh last period memg masalah...jika kehamilan tiba2 berlaku...aku adalah contohnya! USOD (unsure of Date)

so bagi doc tarikh agak2 jerlah..dan bergantung tarikh kat scan!

nak senang kira aku bagi tarikh tepat awal bulan so 1/2/2013 = edd pada 9/11/2013
klinik kerajaan

tapi klinik swasta masa mula2 scan tarik edd 5/11 (1st time scan)

so kiranya aku ada 2 tarikhlah...mmg tak jauh beza...hanya 4 hari sahaja bezanya!

tapi naluri ku kuat pada tarikh 5/11/2013.....tapi dijangka oleh dr .gajen masa 34 minggu check up maybe lebih awal...4/11

so kalau ikutkan tarikh tu aku ada  13 HARI lagi nak bersalin.... -/+ lagi 2 minggu...hehe

biasalah saat macam nie para ibu semua dah tak sabar nak menyambut kelahiran baby..coz sebenarnya dah tak tahan menanggung segala kesakitan kontaraktion/braxton hicks ataupun false alarm...

walaupun ini kelahiran ke-3 tetap konpius jugak..sbb lain2 kelahiran tu mmg beza....dan tak semestinya lebih cepat!
so tunggu jer lah baby nak buat serprise...

tapi hati dan naluri seorang ibu nie..mohon agar dipermudahkan semuanya...dan kalo boleh dlm minggu nie o hujung bulan ibu nak jumpa baby!!!

tapi 2-3 hari nie..ibu cuba mengaktifkan diri..bnykkan berjalan...walaupun kat ari2 bawah perut nie dah rasa sakit sangat..ngilu nak berjalan...

samlam check up 37w+ semua ok!!
urine/hb pun cantik
berat biasalah naik 500g untuk seminggu...

nurse cakap perut dah turun sesangat..tapi kepala baby lo9m engganged...cam mana tuh! ibu berserah sahaja kepada Allah agar semua selamat....

-rasanya hari2 g window shopping ..tapi xderlah jln sampai 4-5 jam...stakat 2 jam jer...pastu balik...rehat! still lom rase nak bersalin lagi...

-kontraktion pun tak tentu....nanti mengeras pastu nanti ok...
-pinggang pun xsakit sangat!! 
-lendir mcm keputihan pun biasa sahaja....ada org kata kan keluar lebih bnyk tapi ni sikit jerlah...
-tanda darah o air ketuban jauh skali...

so tunggu sahaja..sambil, bersenang2!

P/S: yang masih mencari skincare dan kosmetik terbaik area MELAKA dan berdekatan MARI LAH MENCUBA PRODUK mary kay!!
call me o text wasap: 016 2744684 (lia)





Tiada ulasan:

Catat Ulasan