<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Selasa, 22 Oktober 2013

Pantang berapa hari???

Kelahiran yg lepas kakak n adik saya berpantang lebih kurang 30-44 hari sahaja...selepas itu jalani hidup seperti biasa....

seingatnya masa adik qeesya ! genap 30 hari saya dah mula masuk kedai (meniaga spa time tuh)....lagi pun masa tuh bukan buat kerja berat pun melepak ajer lah...

tapi pemakanan stil jaga...macam ais dan jugak makanan sejuk2 coz baby qqeesya time tuh menyusu....

alhamdulillah tiada masalah...walaupun selepas bersalin pun alhamdulillah sihat sahaja...cuma time2 period sahja akan berlaku perion pain...rasanya semua terjadi kat pompuan lain...penjagaan vitamin mmg sgt penting pemakanan dan diet yg sehat...

alhamdulillah suami jugak jenis menjaga pemakanan...bukan jaga apalah..contoh buah2 dan sayur2an mesti ada atau kena makan...x boleh tak ada!! kering badan dia kata nanti...

so kali ini...almaklumlah dekat 5 tahun jugak tak jaga baby kan...macam biasa ikut ketahanan badan...tempoh 30 hari tu mmg kena jaga....tapi selepas itu saya perlu "KELUAR" membuat bisnes saya jugak...huhu

moga allah permudahkan urusan bisnes dan anak2 jugak...
alhamdulillah suamipun kerja sendiri so bolehlah rotate menjaja baby nanti.....ibu harap baby tak banyak ragam kan!! coz mcm biasalah ibu akan BF kan baby...tapi time ibu nak kluar oada beauty talk tu jer mcm mana...

apa2 pun mohon dipermudahkan urusan 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan