<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Rabu, 11 Ogos 2010

Meniaga di Bazar Ramadhan Taman Cempaka

Saat ini lepas sahaja subuh aku dan suami sudah bersiap2 prepare kan anak hantar kerumah mak
dan kami akan pergi mencari rezki~
**tempat singgahan kitorang adalah rumah abngku di taman cempaka**
kat situlah kami proses  buah jambu dan buah naga untuk dijadikan jus..ini adalah kali pertama aku dan suami berniaga di bazar ramadhan sahaja mencari peluang dan mengisi masa lapang sambil mencari duit lebih..kerana spa kami bulan puasa tidah beroperasi..

(bersama qistina putri..kakak yg rajin ikut ibu g meniaga..dia akan panggil customer...guava..guava..jus naga..jus naga...hihik..kecik2 dah pandai nak meniaga)

memang rasa sangat excited nak meniaga..*lalalallala*tapi penatnyer memg tak tercakap...rehat memg tak cukup tapi apakan daya tak kan nak mengalah dipertengahan jalan..so kami teruskan jua...
macam2 dugaan yg kami tempuhi...terutama untuk mendapatkan stok buah2an ..memg satu masalah..almaklumlah kali pertama...dan masalah yg paling mencabar untuk beli gula....hohoho memng susah sana -sini terpakse buang masa membeli gula..kadang2 tu terpaksa pergi sampai 5 kedai kerana gula yg hanya boleh beli 2 kampit sahaja...memang rasa cabarannyer...tapi kami gagahi jua~
pukul 12.30 darling dah tolak troli di bawah pancaran matahari kadang2 hujan membasahi bumi...cuaca tak oleh diramalkan..tapi walaupun panas terik itu adalah sukaan kami kerana air buah2 an kami akn laris dipasaran,tapi jika hujan ...jualan kami pun jugak suram...biasalah inilah yg di timpa peniaga2 lain...
tapi dari situ buatkan kami kuat semangat~kami berniaga bersungguh dan memg akan tiap2 hari habis..kalau agak2 cuaca mendung memg akan buat kurang so tak akan membazir...
memng inilah saat2 manis dan xkan dapat diulangi lagi...
*apa yang berlaku ini semuanyer adalah pada tahun lepas 2009*
pada tahun ini alhamdulillah kami berehat sahaja di rumah..memng rasa mcm nak berniaga lagi..tapi bila kenang2 kan susah dan senangnyer...pasang dan surutnyer..kami tak berdaya untuk melakukannyer lagi memang sangat memenatkan..


peh..memang sedap n menyelerakan...

paling laris pati buah naga n jambu batu

darling pun dah pandai...padahal seumur hidup dia mana pernah meniaga ...
gud job my darling..
tq so much..
ummmuah

ini pak mentua abg aku ..(pak lan)
ayam golek paling sedap
kat taman cempaka


memang sedap..sekor tak cukup...

**ini semua adalah kenangan yg sangat manis dan tak akn lupa sampai bila2**
dan paling sedih hari ini2 ramadhan tahun lepas terlibat ngn eksiden..kereta langgar belakang..alhamdulillh walaupun kereta kami teruk..dah nak dekat raya br dapat kereta..kami bersyukur kami selamat...dedikasi gak untuk ahli keluarga yg banyak membantu..tq kepada abg kabir kerana bg pinjam kereta n khalid zakaria tolong ambik pic nie..kalo tak..tak derlah kenangan...
tk kasih semua all my family yg terlibat~








Tiada ulasan:

Catat Ulasan