<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Khamis, 23 Disember 2010

Qistina vs B.inggeris~

Bahasa inggeris memg sangat penting selain  mempelajari bahasa melayu ,so aku cuba sedaya upaya aku agar kakak dapat menguasai bahasa inggeris dengan baik...so dengan ini terpaksa minta bnatuan ayahnya..supaya apa sahaja sekalipun ayah mesti speeking english dengan kakak dan adik..ibu akan speek malaylah...:-)



teringat beberapa hari yg lepas..kami ke sebuah taman pemainan, kebetulan ada seorg budak berbangsa serani aku rasa...

qistina sedang bermain buaian
aku dan ayah sedang duduk di bangku bersebelahan...

"excuse me! excuse!..jerit budak serani itu kepada qistina...qistina buat tak tahu saja sambil buai dengan laju...

"hi..hi...i love singging" selepas itu dia menyanyi lagu entah kurang jelas pada pendengaranku...

mungkin dia ingin berbual dengan qistina dan cara itu dia memulakan perbualan....selepas dia tengok qistina tak melayan dia..budak serani tu berlari ke arah adik yg sedang bermain jongkang jongket..mmm..apalagi adik nie..terus lari dia memg susah untuk mesra dengan org...

selepas bermain ....masa dalam kereta aku dan suami tanya qistina kenapa dia tak bercakap dengan budak itu...kan budak itu menegur kakak...katanya~kakak tak tahu nak bals apa..kakak paham apa yg dia cakap....

ohhhh...kami tahulah puncanya......maybe kakak tiada keyakinan untuk bercakap....tapi dengan sendirinya..kakak kata.."mulai hari ini kakak kena praktis cakap b.inggeris...~that gud my girl...

so kami perlu membantunya sedaya upaya..



ya allah Kau permudah kan lah urusan kami yaallah...dan terangkanlah hati putri2 kami yaallah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan