<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 17 Jun 2013

Dia kicking n moving ~ (19w 4d)

selamat pagi...cerah sikit cuaca di melaka hari ini..2 hari b4 nie jerebu...

malam tadi lewat tido...terasa dah sakit pinggang n tak selesa! aduhhh suh husben urutkan..dalam sekejap..aku rasa dah stop..dah tido upene...

sejak semalam dah rasa dah dia kicking ibu....he3 best....tapiibu jer rasa....kalo kakak n adik nak rasa...lom lagi..coz gerakkan sgt perlahan..tunggu lagi sikit ari k....

kakak n adik sgt teruja nak tunggu adik mereka...hari2 kami pk kan nama since dah tahu gender..mcm2 nama adik n kakak bagi..balik ajer skolah ada nama letak dlm list..mesti dia /kawan2 suggestkan..ha3..

ok kita tengok perkembagan 19w++ apa k:-Anda sudah berada di pertengahan jalan! Bahagian atas uterus anda sudah mencecah pusat anda dan uterus akan membesar lebih kurang satu sentimeter per minggu. Ukuran fetus sekitar 6 inci / 15 sentimeter panjang dari mercu kepala ke punggung dan berat sekitar 9 auns / 240 gram. 

Dia sudah mula menelan cecair amnion dan ginjalnya terus mengeluarkan kencing. Rambut atas kepala sudah mula tumbuh. 

Perkembangan deria memuncak pada minggu ini. Sel-sel saraf yang bekerja untuk setiap deria - rasa, bau, dengar, lihat dan sentuh - sedang berkembang di ruang-ruang khusus di dalam otak. Penghasilan sel-sel saraf menjadi lebih perlahan apabila sel-sel saraf yang sedia ada menjadi besar dan membuat hubungan-hubungan yang lebih kompleks. Jika kandungan anda itu perempuan, dia sudahpun memiliki sekitar enam juta telur dalam ovari. Menjelang kelahiran, dia akan memiliki satu juta. 

Anda akan merasakan tendangan dan pergerakan tunggang terbalik bayi anda yang kian membesar. Ada masa-masanya, dia terlalu banyak bergerak sehinggakan anda tidak dapat tidur. Sepuluh minggu ke hadapan ini merupakan masa paling sibuk dan aktif bagi bayi anda, tetapi ini akan berkurangan apabila rahim menjadi terlalu sempit. Tidak lama lagi, pasangan dua akan menjadi tiga dan banyak perubahan akan berlaku, jadi lihatlah bahagian seks dan perhubungan kami. 

• Nota: Pakar-pakar menyatakan bahawa setiap bayi berkembang secara berlainan - walaupun semasa dalam kandungan. Muka surat-muka surat di bahagian ini disediakan untuk memberi maklumat umum mengenai perkembangan fetus dalam rahim. 

http://www.babycenter.com.my/a1044270/perkembangan-fetus---hamil-19-minggu#ixzz2WaiWtmbY

Tiada ulasan:

Catat Ulasan