<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Selasa, 2 November 2010

Both my ^Princess adalah GENIUS^

Pagi yg nyaman dan indah...
tapi di utara sedang banjir dan hujan lebat*moga allah melindungi mereka semua*






Qistina dan Qaseh 2 org adik beradik yg berbeza...
walaupun dilahirkan dari ibu bapa yg sama karekter mereka berlainan skali...
masing2 ada kelebihan & kekurangan..

Qistina
-seingat saya masa kecil kakak mudah dijaga dan pandai berdikari...

-mula berhenti menetek masa umur dekat 2 tahun atau lebih sedikit..kebetulan pun masa tu saya pregnent kan adik..kesian kakak..tapi dia mudah memahami...walaupun masa tu umur dia baru 2 tahun..ingt lagi masa saya duduk di wad akibat pendarahan ..saya punyerlah risaukan dia duduk ngn ayah dia..tapi dia sangat ok..tidak menimbulkan langsung masalah pada ayh dia..*mmmmuahhh*untuk kakak..kerana memahami ibu time tu sayng...

-walaupun dia sorang tapi pandai main sendiri..memglah rumah bersepah yg amat dengn segala permainan dan buku2..ingat lagi time tu "atok bongkok" duduk ngan kami..dialah yg tukang kemas dan kutip permainan kakak..walaupun masa tu dia dah tak kuat berjalan tetap nak membantu ibu juga*hug* kat atok...

-tapi yg paling ...sampai skang masih lagi..kakak sangat suka akn buku,menulis~ingat lagi dulu ibu punyer magazine habis semua jadi mangsa koyakan kerana time tu tak boleh nampak buku atau kertas mesti nak musnahkan ...memglah ibu sangat geram..tapi ingatkan balik..ibu redha semua tu ...cz disebabkan ibu bg kakak main2 ngn buku ..skang kakak jd "ulat buku"

-kakak memg sangat sensetif dan penyedih orgnyer...mungkin masa ibu mengandung ibu sangat sensetif....almaklumlah kali pertama...tapi ibu tahu hati kakak sangat kuat dan penyabar..macam ibu jugak...*perasan ibu*hehe..actually sedih nie...

QASEH

-Masa mengandungkan adik dari dalm perut lagi..awal2 mengandung ibu dah alami pendarahan..mungkin kerana banyak angkat berat...*baru masuk kedai baru*
-tempoh mengandung adik macam biasa..adik dilahirkan manual..kakak plak ceaser~
saat2 nak meneran dan selepas itu memg mentakitkan tapi sangat indah...sebagai seorg ibu..disampin ayah ada disisi..menyaksikan segalanya..
-tempoh jaga adik selama berpantang paling senang dari kakak..cz kakak kuat nngis..adik tak pernah nangis...
-cuma adik pernah demam..tapi sekejap ajer..ingt lagi time tu tgh malam ayah g 7 eleven nak beli koyok tampal kat dahi..then esoknyer dah bawak g klinik...
-adik ada masalah kulit "ekzema" tapi so far masih boleh dikawal..
adik memg sangat manja..myb dijaga oleh nenek dari dalam hari hinggalh 2 tahun_
-sampai skang adi dah 2 tahun 8 bulan masih menetek lagi...huhu*shamelah dik*
dah macam2 diletakkannyer supaya stop tapi tak menjadi..pokok pangkal terpulang kat ibu gak..actually ibu x sampai hati..lagipun air susu masih banyak lagi pun tiada sebab yg kuat untuk ibu stopkan adik..biarlah..memglah susah kalau g mana2 nak selak2 sana sini...tapi alhamdulillah kalu berjalan adik ok..katakan g shopping 3 jam..time tu lah dia tak nyusu..tapi bila masuk keta siaplah dia....
-adik nie..x macam kakak fanatik pada buku..lain skit..ibu pun kurang pasti tapi yg ibu tahu adik lebih penagruhi kepada fizikal atu seni...gimnastik,belle,menyanyi..berangan dan juga suka sangat pada kecantikan atau baju yg cantik2..ajer..
kalau membaca..myb ikut kakak..bila kakak amik buku dia pun ikutlah..itu ada bagusnyer...
-adik tak boleh berpisah langsung..even g toilet pun ikut...ikutlah adik....

~KEPADA BOTH>> i luv u so muchhhhhh.....harap bila dah besar nanti kakak ngn adik akn memerlukan satu sama lain....


SALAM SAYANG SEMUA~


Tiada ulasan:

Catat Ulasan