<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 7 Jun 2010

Bacalah anakku 4

Alhamdulillah apa yg di rancang jalan seperti biasa...memang menguji kesabaran dan sangat2 menguji hati..celik saja mata pagi tadi lum sempat ibu sediakan bahan untuk mengajar kakak dah suruh baca buku kegemarannya Princess..adik pun join skali nk baca buku tajuk"muslihat cinderella" ibu baca dengan gaya dan intonasi ..mcm org berlakon..kemain suka kakak n adik..menghayati betul..n si adik pun faham...emmm memng kami enjoy n best..

kali ini dugaan plk nk mengajar kakak baca "bacalah anakku 4" memang menguji..satu sifat kakak nie..dia kadang2 rasa nak dengar cakap dia..n mulalah nak nangis..nak/nak kalo dia rs ada benda tak logik..hakikatnyer memng itulah yg sepatutnya,mulalah dia naik angin n muncung..itu yg buat ibu geram betul2..rasa nak marah ajer..tahan ajerlah..
time ngajar plak memang ibu tak nak paksa tapi ibu tahu dia boleh tapi sifat manja dan mengada2 itu yg lebih..tapi alhamdulillah sampai gak satu muka surat..time ibu tgh ngajar nie..ayah siap sound jangn garang2..(tegas jerlah..)







seterusnya lepas makan ibu bagi dia main2 dengan adik..apa lagi rempitlah dengan basikalnyer n adik menunggang gajah dengan lajunya(tiada bahaya yer..dalam rumah saja..)





mewarna - melukis- buat latihan..(math-ajar (+)..)
("-")4.30 adik dah tido..kakak plak celik mata..kasi canlah main games jap..

lepas solat ibu suruh dia baca hafazan AL-Fatiha..alhamdulillah masih ingat lagi walaupun dah lama ibu tak tasmik..n ajar baca surah 3 Qul..hopefully time cuti nie bolehlah dapat..

pas tu sementara ibu borak2 ngn ayah ibu bagi tengok kartun ("-)

tu mcm wall facebook jer..oh pandai yer...

lepas makan malam buat math (latihan petang tadi..)sekejap jer dalam 20min..asalkan nak buat..

so DONE..kena cari idea..mcm mana nak mengajar dengan lebih fun...almaklum budak2 nie sambil belajar barmain..berlari...walau macm mana pun ibu sangat berpuas hati walaupun ibu buat suara muka macam singa..ha..ha..ha..

I LOVE BOTH OF U MY PRINCESS


1 ulasan:

  1. Dearest gorgeous momma Miss Lia >_<

    Wish you're in marvelous day *hugs*

    Congratulation for your great homeschool start! Thumbs up :D

    Keep up your noble work darling, I'll always pray for your success and happiness. Amin.

    Kisses to your sweet princesses ^O^


    Lots of Love,
    mamafiza >_<
    LittleKittle.com

    BalasPadam