<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Rabu, 7 Julai 2010

Bercerita sebelum tidozzzz..

Salam semua ("-")
skang ni lia buat en3 kul 1am..hmmm mcm tgh tg tgk bola jer ek..malam nie spain vs german...hua haa..bik..pi..la..i tak kesah..tp mata lum ngntuk lg..darling pun lum tido agknyer nk tengok lah tue..
anak2 dah pun belayar..hmm masa ibu lipat baju..bercerita ngn kakak..saja melayan dia sblm tido..
cerita pasal "gigi"dan melalot sampai kemana...
ibu bg tahu nanti kakak umur 7 tahun nanti gigi susu akan tanggal..dan akn tumbuh gigi kekal..ha..dia paham:-)
"kat sekolahkan ibu kalo nurse tanya kakak...nama saper??kakak jawab kuat2 Qistina putri abu bakar,nurse...org lain 6 tahun tak cakap cam tu..kakak 5 tahun jer cakap cam tu..kakak bg tahu dok kat mahkota parade...haaa..tu kan shopping kak...kita mn dok situ..taman perkotalah...huhahua.."..>0
kakak citer kat skolah nurse datang bagitahu.."kita kena jaga kebersihan gigi nanti ada bakteria melekat kat gigi":-) dengan gayanyer yg tersendiri..hihikk ibu senyum jer :-)
"ibu tahu tak kawan kakak yg nama atika tu kan..gigi dia..hitam semua..pastu kakak tak nak dekat ngn dia gigi mulut bau busuk.."ibu balas..itulah sebab kita kena selalu gosok gigi..sebelum g skolah jgn lupa gosok gigi...(dalam hati ibu nk mengingatkan kakak..sebenarnya cz kakak g skolah xnk gosok gigi..mandi kerbau..:-) )..ceh..ceh dia balas plak,mengiyakan.."kan ibu kan..kita tak boleh makan gula,coklat dan kek..kita kena banyak makan buah2 an dan sayur2an kan ibu...kakak banyak makn buah...
ibu tengok kulit kakak dah puteh sikitkan...(ibu angguk..("-")ibu bodek plak.."tu sebab kena slalu sapu losyen...mandi bersih2..."ah a kan ibu...barulah kulit kita mcm princess"kakak nak jadi mcm princess Aurora..dia cakap lemah lembut ajer..suara dia mcm baby..kakak pun nk cam gitu...nanti kakak tido prince datang cium kakak.."
huh..kalo gitu kakak kena kahwin dengan ank raja.."kakak dah tahu dah..nak kawen ngan prince mana..huhahuah..tergelak dlam hati ibu..."kalo cam gitu kakak pun kena cakap lemah lembut..prince tak suka org cakap garang2..."k lah..mulai hari nie kakak nak cakap lemah lembut ajer.."
akhir skali setelah melayannyer..ibu korekkan telinganya..buat geli2 dia dah terlelap..then pas2 tidozzzzzz...agaknyer kakak bermimpi jd Aurora kot...huhu my girl..

Nota kaki:-ini..cara2 nak mengajar annk jugak..biasanya sebelum tido..kita bacakan buku tapi leh jugak ubah2 selera...sambil nasihat tapi kena ikut rentak dia berimaginasi..memg imaginasi mereka nie..tinggi..kan..layan kan ajer..n then cara nak kasi cepat tido...bila dia dah cakap banyak dia penat..then korekkan telinga..mesti lelaplah...selamat mencuba..:-)

1 ulasan:

  1. best nyer bila anak nak andai berceloteh...klu anak wan kak...nyanyi lagu twinkel then baca doa tido...sambil dicium2 batal peluk dia..pastu..zzzzzzz ~tamat :)

    BalasPadam