<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 5 Julai 2010

Bertambah usaha dan homeschool seperti biasa

Alhamdulillah syukur..cuaca yg sangat indah pagi nie amin..sebelum buat kerja lain2 nak buat en3 dulu..
nak  update lah story weoll >0<
ok.sunday yg lepas g Thai kuang membelikan buku2 n bantuan mengajar untuk kakak n adik  >0- ok settle,ibu belikan kakak buku latihan matematik,alam bahan dan pendidikan islam..

inilah buku2 nyer dalam nyer memg sesuai untuk budak prasekolah..
hmm mungkin ibu bapa lain pun kadang2 terlepas pandang pasal" pendidikan islam" tu..memang saya pun terkejut dan bila bacakan kakak dapat pick up..dia kata kat sekolah pun dah belajar..pasal rukun islam,rukun iman,sifat yg baik,nama nabi,rasul,cara angkat wuduk..nasib baiklah saya dah beli..tujuan sebenar memg nak ajar sedari awal tentang pendidikan islam tapi kat prasekolah lg dah belajar..so memg saya akui pembelajaran di pra sekolah sangat bagus
thanks cikgu2 yg mengajar ank saya >0<



ini untuk adik plak..
harganyer pun tak mahal ada diskaun rm 8
kualiti kertas pun bagus
yg flashcard A B C n color tu beli sekali tapi saya asingkan supaya adik faham n letakkan ring tu supaya tak bersepah..>0< ank2 saya nie memg suka bersepah, bila buat cam gitu x der lah hilang nanti..
alhamdulillah adik memg kenal semua gambar tu..tapi A B C  lum lagi...so saya yg kena h/workinglah nak kena ajar adik..memg target hujung tahun nie adik boleh kenal huruf..
amin...




tadaaa..... ini hasil kreatif kakak n adik
ibu tolong buatkan shape kotak tu
kakak tolong tampal cover n sticker tu bersama adik n siap tulis "qistina 5" n "qaseh 2"

memg nice..princess..lalala

so bila dah cukup bahan ...ibu kenalah usaha lebih..tapi alhamdulillah kakak nie memg rajin buat latihan..tapi tu lah angin dia... tu masih tak berubah..ibu pun tak tahu nak buat cam mana sabar jer..rasa2nya seminggu jer dah habis  buku2 tu semua..

adik nie...pun sama..kena paksa tapi dengan cara membodek
hopefully homeschool minggu nie..n result nyer tercapai..
  amin..thanks  to allah

2 ulasan:

  1. klu sekolah bagus..alhadulillah kak...lapang sikit hati kan...

    omey pun dah pandai baca alif ba ta...2 huruf tu je la..hehe

    BalasPadam
  2. salam Lia,
    wah...rupanya lia pun homeschoolkan anak2 ye. Tahniah. Teruskan usaha. Nanti bolehlah kongsikan pengalaman lia tu :)

    BalasPadam