<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 12 Julai 2010

Durian Kampung VS Durian Kawen

Hi morning my all sweet frenz...
nak story mory pasal durian..huh skang kan melambak durian kat melaka nie pun banyak lagi..tapi ada org kata durian dah penghujung..ye ker??

bila citer pasal durian dah hujung nie..last week kami g KL tapi singgah makan di Alor Gajah gerai tepi jalan..aku nie memg pantang jumpa durian Febret laha katakan...tapi hr tu kat gerai roti canai tu memg ada jual durian kampung...baru gugur nampak gayanyer...bila kakak yg jual tu ..baikkerrasanyer..dengn konfiden dia jawab..uih kalo makan melekat rasanyer...uihs yer ker dalam hati aku bestnyer dapat gak makan durian kuningor oren yg baru gugur..cz slalu memg beli cam gini..kalo kat melaka tempat yg slalu g tu baru bg rm 7kg..tengok tempat ah,,kalo kat klebang rm18..kat kedai nie rm10hengget..k lah durian barukan..tapi masa 1st kakak tu pilih aku dah tak berkenan coz dia pilih yang dah senget..pilihlah ug bulat n cantik kot..tapi darling bt bodoh jer..darling kata awak jual..mesti awk l;agi pandai..kkekeek..tul gak eh...

kemain pulas memulas lg kakak tu bukak..sian lak..tapi tak kan darling plak nk buka kan...so biar jek lah...

nah try rasa...,sedap nie....dalah hati aku...sob..sob...darling direct cakap..xnaklah kak..x cantik isi keras lak tu...muka kakak tu dah semacam dah...huh benganglah tu cz td dia muka berlagak sajek muka...nasib baik suami dia ada n melayan kami..dan menggantikan yg baru..
laki dia pun cakap nah..nah ambik yg nie nie...ha nie baru betul kata kami..memg sedap..abg tu lah ckp..biasa durian nie sy jual..sekilo rm24..hehk nk tercekik dengor..abeh nie baper nie...nth2 nak kena kan kitorg nie..dalam hatilah ckp....tak..nie awak mknlah..saya kira rm15 jer..huh nasib baik:-)

walo cam mana pundurian kahwen yg kitaorg makn kat bukit barulah sedap isi kuning+oren baru sekilo 7 hinggit nak lg power baru rm15 ringgit...

org kampung..org kampung..(aku pun org kampung gak..hik..hik..)bukanlah nak cekik leher pun agk2 lah ..kalo buah durian tu betul2 marvelous kitaorg pun x kesah...huh..

oleh kerana itu kami membalas dendam pada hari ahad tu kami g bukit baru nm kedat tu TYT..membelasah durian kat situ gak..n siap bawak tupperware bawak balik...huh buat bubur kacang lagi..sedapnya bila disejukkan mcm aiskrem...

>-<..selamat makan durian..yek

sorry:-no pic ok..malas nk upload

Tiada ulasan:

Catat Ulasan