<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Sabtu, 17 Julai 2010

Datang Juga Akhirnya~17 julai 2010

Salam pagi minggu~o~
sementara mereka masih di buai mimpi lagi..kita buat n3 dulu yer*wee-wee*
pas nie nak g pasar nak buat mee rebus johor 1st time nie nak buat harap2 menjadilah...resepi cilok kat tenet lah..

k..alkisahnya..datang juga akhirnya atok n nenek..actually dari hari selasa nak datang tapi kami g KL so tangguhlah ..rabu kat melaka hujan,khamis kat kg lak hujan..abah xleh memandu time hujan2 nie kurang awas..so nenek kat kat adik nak datang jumaat...huhu excitedlah kami..mcm2 prepare..hik~hik

mula2 tu pagi dah buat "kueh sejuk"keluarga darling lah yg panggil..nampak cam kuno jer kan..tapi sebenarnya itu adalah kastad n coctail..ha..dessert omputeh tu..biasanya org tua memg suka coz lembut n sedap basah tekak..ini adalah resepi turun temurun keluarga mentua~


inilah tepung kastad sedang dimasak...hmm lama tau nak kacau sehingga lembut n kilat dan xnak bergentel2..n hanya tepung ngn air sahaja



ok..dah masak..masuklah dalam bekas...nak makan sendiri masuk jerlah dalam bekas biasa..tapi kalau untuk tetamu..better letak dalam bekas yg comel2..n bila nak makan ambik..jer satu..

~pic yg decorate letak coctail n susu tak snap plak sori yer....so letaklah sendiri..k..just susu cair ideal tu..n buah2 an  n coctail sahaja..mmmm sedap tau..cubalah..

melalut bagi resepi plak ek >-<..k pastu g belikan baju abah  kat JJ..hari tu dah beli dah tapi seluarnya terkecil..aku beli saiz 30 ..rupanya abah saiz 32..so masa nielah baru sempat tukar..kebetulan ada sale lak..dapatlah abah 1 suit t shirt n serluar Durban...nice..darling tolong pilih...kami pun sempat gak pilih baju..huhu tumpang sekaki..lagipun ada voucher rm 50

~~~kononnya nak serprise kami tak pun tepon nenek n atok ty jadi ker tak~~~ so sampai ke petang jumaat tu tertidur2 menunggu....huhu...x datang..*takperlah*ada hal kot..

semalam (sabtu)nasib baik dah suh darling g pasar nak masak gulai asam pedas ikan merah...*pon-pon* atok datang2...terjerit cucu 2 dia...
samapi gak akhirnya ...atok n nenek...neklong pun ada sekali...
*langkah kanan* kebetulan memang nak ready untuk lunch dapat lah kami makan bersama..

rupanya neklong dah seminggu datang kat umah mak n abah..coz tak sehat baru pas jatuh n sakit perut*itu penyakit biasa org tua-tua*
sian dia...

setelah makn n x lupa hidangkan kueh sejuk gak n siap suh bwk balik lagi..tahu mak n abah suka..hanya aku jer yg rajin buat..ceh wah.....

*biasalah atok kalo datang memg belikan toy n keropok potato chip*tapi smlam atok beli satu plak ..biasa beli 2..apalagi bergadolah putri 2 org nie...atok bagi rm10 ringgit suh beli...mmmm anak..anak sajer jer nak gado dpn atok dia...
smalam toy atok belikan..set masak-masak n 4 bj kereta polis..hehe..aku pun x pernah belikan keta polis..cz girl tapi..pandai gak mereka main..

Thanks mak n abah...jasamu tak terbalas
kasehmu hingga ke syurga ~-~
















2 ulasan:

  1. salam lia..
    Hari tu pun kak redeem point kt jj.tak sangka dpt rm180..kayo akak kojap..hehe

    BalasPadam
  2. wah..akk nyer lg banyak...memg berbaloi2 kan...nanti collect lagi yer...

    BalasPadam