<3 BERMINAT UNTUK BELAJAR PENJAGAAN KULIT DAN CARA MAKE-UP BASIC <3 BERMINAT DALAM KERJAYA SEBAGAI PERUNDING KECANTIKAN MARYKAY SECARA PART TIME/FULL TIME <3 HUBUNGI SAYA KADAR SEGERA: 0162744684

Isnin, 12 April 2010

Rojak Salad

ROJAK SALAD


Xtau lah sejak minggu lepas satu melaka aku cari tahu bakar tapi tak jumpa pun mengidam betul tekak nie nak makan,rasanya dah 2x pergi muara sungai duyung nak makan tahu tapi hamper gila2 asal g jer tak bukak...sampai darling kata buat je lah..alam hati rasa malas coz tekak ni nak makn yg kat kedai punye..he3 punyelah mengadakan malas katakan malas...


tapi oleh kerana tiada ketahanan nak juga makn carilah resepi kat member blog terjumpa plak pasal rojak terus terkeliur yg amat sangat..n terus ajak darling g pasar basar nak beli barang rojak...darling pun pandai buat gak...emm balik apa lagi...mulalah aktiviti memasak...

inilah hasilnya




dan ini 

peh..memang sedap..bukan aku kata darling yang cakap...lunch n dinner makan nie,,sedap gak makan ngan nasi..

aku bukanlah pandai nak masak2 nie biasa rujuk gak kat resepi..dulu masa baru2 kahwin pernah gak buat cam nie...

bahan2 yang di gunakan:( MAKAN 2 ORG)

ketam 3ekor
paru (agak2lah ..aku beli rm10)
sengkuang sebiji
timun sebiji
tempe 1 peket
salad 
lada hijau(hiasan n pedas)

bahan sos:
kentang 6biji
lada merah 5 biji
cuka 4 sudu kecil
garam dan gula secukup rasa

cara:
ketam digoreng
paru -hiris nipis goreng dengan jintan manis n kunyit sebelum tu rebus dulu
sengkuang dan timun potong panjang
tempe-goreng

cara buat sos:
kentang rebus dengan kulit skali
lada merah tumbuk bersama kentang yang sudah empuk(kulit buang)
masukkan cuka,garam gula secukup rasa..
**jangan terlalu pekat dan cair**pakai air suam

dah siap senag saja..
bolehlah di cuba..sedap tau..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan